گفتوگو با اين ستايشگر اهل بيت در موضوعهاي مختلفي همچون نگاه او به سياستهاي صنعتي کشور و ديدگاههاي سياسي و خاطراتي از فعاليت بويژه خاطرات او از رهبر معظم انقلاب را در ادامه ميخوانيد:
* لطفا براي شروع، بيوگرافي مختصري از خودتان بگوييد؟
من محمود کريمي هستم، 43 سال و دو تا بچه دارم، يک پسر و يک دختر.
پدرم در سال 1361 در عمليات فتحالمبين، دشت عباس، مفقودالاثر شد و
برادرم ابوالفضل نيز در سال 65 عمليات کربلاي 5 منطقه شلمچه به درجه رفيع شهادت رسيد.
* نخستين باري که روضه خواني کرديد کجا بود و نخستين صلهاي که از مداحي گرفتيد از چه کسي بود؟
در دوران کودکي به دليل مبارزات پدر و به دستور رژيم طاغوت به شاهين شهر اصفهان، نفي بلد شديم، آن موقع من هفت ساله بودم و نخستينبار در مسجد شاهينشهر اصفهان خواندم و نخستين صله را هم همان موقع پدرم به من داد.
* چقدر صله گرفتيد؟
? تومان.
* يادتان هست چه شعري خوانديد؟
بله يادم هست، شعر اين دل تنگم غصهها دارد گوييا ميل کربلا دارد...
* علت اينکه تصميم گرفتهايد، گذران معيشت شما از راه مداحي نباشد، چيست؟
من از 13سالگي که پدرم شهيد شد، کاسبي ميکردم. يادم ميآيد جايي بنايي ميکردم با روزي 180 تومان درآمد. همان موقع به من ميگفتند بيا مجلس ختم بخوان براي يک ساعت 400 تومان ميدهند، من نميرفتم. چون از آن زمان که با مداحي امرارمعاش نکنم به اين مساله اصرار داشتم.
* چرا و چگونه به اين نتيجه رسيديد؟
امرار معاش به واسطه ستايشگري دست آدم را ميبندد، چون آن کسي به دليل قدرداني از کار مداح به او صلهاي ميدهد، ممکن است در برهههاي خاص توقعاتي داشته باشد که به صلاح خواننده نباشد ولي چون به اصطلاح نمکگير شده، مجبور به انجام آن است برابر فتنههاي سياسي و برابر برخي مسائل ديگري که مداح اهل بيت را زير سوال ميبرد، ساکت باشد.
* يعني براي خواندن پول نميگيريد؟
من اصلا جايي نميروم که بخواهم پول بگيرم يکي در حسينيه شهداي امامزاده حضرت علياکبر چيذر در هيات رزمندگان ميخوانم که مجلس شهداست و جلسهاي هم در مسجد الهادي براي بچههاي بسيجي و مسجدي دارم.
* شايعاتي درباره مبالغ دريافتي توسط برخي مداحان اهل بيت مطرح است، نظر شما چيست؟
اين شايعاتي که ميگوييد در نظر ما چيزي نيست، وقتي درباره اميرالمومنين عليهالسلام ميگفتند حضرت نماز نميخواند، برابر اين شايعاتي که در اين باره براي ما وجود دارد، اصلا قابل مقايسه نيست. من و خيلي از مداحان اهل بيت (ع) که عموما سرشناسند، همگي کسب و کاري جداگانه دارند که گرفتار مسالهاي که در بالا ذکر شد، نشويم.
* نام ميبريد؟
بله، حاجسعيد حداديان در دفتر نهاد نمايندگي در دانشگاه تهران هستند که در آنجا هم درس ميدهند و درس هم ميخوانند. همچنين حاج محمد طاهري دفتر فرهنگي دارند. و حاج حسين سازور هم در کار ساخت و ساز هستند البته نه
ساختوساز برج، بلکه با چند نفر از دوستانشان آپارتمانهاي کوچک و معمولي ميسازند.
* با توجه به سابقه کار صنعتي، کارخانهاي که در دست ساخت داريد مديريت امور صنعتي کشور را چگونه ارزيابي ميکنيد؟ وضع کنوني چه تفاوتي با دولتهاي گذشته دارد؟
در دولت نهم و دولت دهم، وزارت صنايع بيشتر به واحدهاي توليدي که متکي به مردم هستند، بها ميدهند تا توليد انحصاري نشود و توجه به حمايت از مردم معطوف شده است.
* در گذشته شرايط چگونه بود؟
در گذشته دستهايي در کار بود که کار اقتصادي و سرمايه ملي را فقط براي خود و افراد وابسته به خودشان ميدانستند و اين مساله به ايجاد مافيا، همچنين نوعي اشرافيت منجر شده بود که در دولت نهم و دهم بسياري از اين دستها قطع شده و کار به جايي رسيده است که آنان ديگر نتوانستند توليد کنند و رقابت ايجاد شد.
در آن شرايط انحصارگران هرچقدر که ميخواستند روي محصولات قيمتگذاري ميکردند.
به نظر من يکي از دلايل فتنه 88 همين بود، يعني برخي دستها کوتاه شد و از سوي ديگر صداي افراد از اين بابت درآمد و آنها به آشوب و اغتشاش متوسل شدند.
* در حوزه ساماندهي امور صنعتي چه نيازهاي جدي وجود دارد؟
در حوزه ارائه تسهيلات، به بحث قدرت ريسکپذيري و سرعت بيشتري نياز داريم. در اين بخش مهمترين مشکل در بحث تسهيلات است. قدرت ريسکپذيري در بحث تسهيلات پايين است.
البته بازرسيها خيلي خوب شده است، اما وقتي که مديري 100درصد در کاري به نتيجه ميرسد که آن کار مفيد و ثمر بخش است، بايد دستور قاطع براي اجراي آن را صادر کند.
* شما به نوبه خود، عملکرد وزير صنايع و معادن را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
آقاي محرابيان، درمجموع عملکرد خوبي داشتند. فعاليتهاي خوبي هم در حوزه مديريتي از وي ديده شده است، وي را در برخي مجالس بزرگداشت اهل بيت(ع) ميبينم و ارزيابي خوبي از مجموعه مديريت او داشتهام.
* به عنوان يک مداح اهل بيت عملکرد دولتها در حوزه تعامل با هياتهاي مذهبي را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
ملاک ما در تاييد دولتها فقط تبعيت آنها از رهبر معظم انقلاب است، چون ما زير بار دين هيچ جناح و دولتي نميرويم و فقط خود را مطيع ايشان ميدانيم.
در شرايط کنوني، برخورد و تعامل دولت با جلسات، خوب بوده البته منظورم تعامل مالي نيست، بلکه تعامل فرهنگي و تبليغي است، زيرا متاسفانه در دولت اصلاحات افرادي بودند که کمر به قتل و نابودي هياتهاي حضرت سيدالشهدا(ع) بسته بودند.
* نخستين باري که خدمت رهبر معظم انقلاب خوانديد چه سالي بود؟
سال 78 بود که خاطره خوبي از آن مجلس در ذهنم نقش بسته است.
* تاکنون از حضرت آقا تذکر گرفتيد؟
بله از آقا تذکر گرفتم، ايشان در مواردي به من تذکر دادند.
* خاطراتي از رهبر معظم انقلاب تعريف کنيد، از ويژگيهاي خاصي که از ايشان در ذهن شما نقش بسته است؟
ايشان آنقدر مهربانند که من برخي از مواردي را که به مشکل ميخورم از ايشان سوال ميکنم. ايشان براي ما از پدر مهربانترند.
حضرت آقا به دليل احترام زيادي که براي خانواده قائل هستند، هر وقت که من را ميبينند بچهها را به اسم احوالپرسي ميکنند.
يک بار چند سال پيش براي مادرم که از بيماري آسم رنج ميبرند، به ايشان التماس دعا گفتم اما ايشان پس از سالها، همچنان که من را ميبينند از ايشان و از اعضاي خانوادهام احوالپرسي ميکنند. اين از خصوصيتهاي بارزي است که من در ديگر بزرگان کمتر ديدهام.
* يکي از توصيههايي که از رهبر معظم انقلاب به شما شده است، چيست؟
يک بار که به حضور رهبر معظم انقلاب رسيدم به من فرمودند شما هيچ کاري به ميزان جمعيت نداشته باشيد يعني براساس خوشامد افراد و اقبال نکردن آنان از آنچه بگوييد صرفنظر نکنيد.
ايشان فرمودند بايد هميشه به تکليف الهي خود عمل کنيم بدون اينکه خوشامد يا ناراحتي افراد در انجام تکليف اثري داشته باشد.
* شيرينترين جملهاي که از حضرت آقا شنيدهايد؟
من به جهتي که برادر و پدرم شهيد شدهاند يک بار که خدمت ايشان رسيده بودم، به من فرمودند «از جانب برادر و پدرتان لحظه به لحظه به شما توجه ميشود.»
* در ذهن حاج محمود کريمي کدام مجلس است که به عنوان ذخيره روز قيامت روي آن حساب کرديد؟
من سال 67 بعد از شهادت برادرم و بعد از هر نماز صبح چند دقيقه روي سجاده، براي خودم روضه ميخوانم و سينه هم ميزنم، اگر بخواهم حساب کنم روي همان روضههاست، البته اينها جداي از روضههايي است که خدمت رهبر معظم انقلاب، خواندهام يا روضههايي که خانه مادرم خواندم، اينها هر کدام شيريني خودشان را دارند.
* در روضههاي بعد از نماز صبح روي سجاده، کدام روضه را بيشتر ميخوانيد؟
روضه وداع، من با روضه وداع خيلي ارتباط عاطفي برقرار کردهام. به عبارتي اين روضه بيچارهام ميکند.