سرویس فرهنگی مشرق - باكلاسش ميشود كار تشكيلاتي؛ عنواني كه اگر جلوي خيليها به زبان بياوري هيچ ارتباطي بين خود و آن احساس نميكنند. اما اگر همين كار تشكيلاتي را ساده كني و با كمي مسامحه بگويي كار جمعي آن وقت است كه همان خيلي ها هم كلي از مصداقهايش را در زندگي روزمره خود پيدا ميكنند و حتي ميتوانند درباره وجوه مختلف آن صحبت كنند!
اين همان است اگرچه فرق دارد
كار تشكيلاتي حتما همان كار جمعي نيست اما اشتراكات فراواني دارد. خيلي از آسيبهايشان مشترك است و اصلا براي موفقيت در هر دوي آنها بايد كفي از تواناييهاي مشترك را داشت و به حداقلي از ضوابط پايبند بود. از مسائل سادهاي مثل نقدپذيري، تحمل نظرات مخالف، پرهيز از خود رايي، پايبند بودن به تصميمات جمعي، انتخاب فردي براي تصميمگيري نهايي و زدن حرف آخر و... همه از اصول اوليهاي هستند كه چه عضو يك تشكيلات ملي باشي و چه يكي از اعضاي يك تيم فوتبال دانشآموزي، بايد به آنها احترام بگذاري.
حالا اينها را براي چه گفتيم؟ براي اينكه تا حرف از كار تشكيلاتي ميشود و از بايدها و نبايدهاي آن سخن به ميان ميآيد سريع راهمان را كج نكنيم به سمتي ديگر و زير لب بگوييم اصلا اينها به ما چه ربطي دارد، ما كه كار تشكيلاتي نميكنيم؟ البته بعدا بايد سر همين موضوع هم كلي با هم صحبت كنيم كه مگر كار تشكيلاتي آبله مرغان است كه از آن فرار ميكنيم؟! مگر ميشود عضوي از جامعه اسلامي بود و براي كمال اين جماعه اهميت قائل بود اما هيچ كار منسجم و متشكلي انجام نداد؟
اهميت و ضرورتي به نام كار تشكيلاتي
اصلا بياييد با همين شروع كنيم: «اهميت و ضرورت كار تشكيلاتي». اتفاقا اين موضوعي است كه نشريه «حلقه وصل» در پيش شماره خود به آن پرداخته است. اين نشريه آموزشی- تشکیلاتی كه ویژه تشکلها و مجموعههای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر ميشود خوراك افرادي است كه كوچكترين دستي در كار جمعي و تشكيلاتي دارند. البته اگر از منظري كه در بالا ذكرش رفت به قضيه نگاه كنيد، آنوقت همه ما دستي در كار تشكيلاتي داريم.
پيش از اين و چند سال قبل نشريهاي با همين رويكرد منتشر ميشد كه «فتيان» نام داشت و البته بيش از چهار شماره دوام نياورد و دلت مستعجل بود. اما در همان چهار شماره از نشريهاي كه با حمايت سازمان ملي جوانان منتشر شده بود، كلي مطلب بدردبخور وجود داشت كه خواندنشان براي فعالان تشكيلاتي از نان شب واجبتر بود.
بعد از چند سال كه جاي خالي چنين نشريهاي به شدت حس ميشد، «حلقه وصل» منتشر شده است. پر و پيمان بودن پيش شماره «حلقه وصل» اين نويد را ميدهد كه قرار است در هر شماره آن حسابي دلي از عزا دربياوريم. در اين پيش شماره یادداشتها و مصاحبههایی از حجتالاسلام علیرضا پناهیان، حجتالاسلام دکتر آقاتهرانی، دکتر ابراهیم فیاض، حجتالاسلام احمد پناهیان، احسان محمدحسنی، علی محمد مودب و... به چاپ رسیده است.
بخش اول این نشریه شامل اخبار فعالیتها و برنامههای مجموعههای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در سراسر کشور است.
یادداشتهایی از پناهیان و فیاض و کوشکی
«حلقه اول» به بیان مسائل نظری و تئوریک فعالیت تشکیلاتی پرداخته است. حجتالاسلام پناهیان درباره مفهوم فرهنگ و عناصر آن مطالبی را نگاشته و محمدصادق کوشکی در تاریخ و نمونههای تشکلسازی در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی تأملی دارد. ابراهیم فیاض نیز نقدی بر خودمحوری ایرانیان زده است. حلقه وصل، در بخش «سرحلقهها» به معرفی کامل هیئت انصار ولایت یزد پرداخته است.
سبك زندگي با «نمط»
«نَمَط» سرویس سبک زندگی این نشریه است که به بررسی مفاهیم و ضرورتهای پرداختن به سبک زندگی در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اشاره دارد.
سرویس بین الملل این نشریه با عنوان «لؤلؤ» با گفتاری از حجت الاسلام دکتر محسن اراکی درباره بیداری اروپاییان آغاز شده و با بررسی مجموعههای فرهنگی بحرین و گذری بر دیپلماسی عمومی در آمریکای لاتین ادامه مییابد.
حلقه وصل در بخش «بیان» به ادبیات انقلاب اسلامی میپردازد. علی محمد مؤدب در یادداشتی به ضرورتهای شبکهسازی شاعران و نویسندگان جبهه فرهنگی اشاره کرده است. کتابی از شهید بهشتی در مورد موضوع نشریه و همچنین مجموعه کتاب قصه کربلا نیز در این بخش معرفی شدهاند.
«شمایل» سرویس هنر و رسانه این نشریه است. در این بخش، سه گزارش خواندنی و زیبا از سه هیات هنری تهران (حسینیه هنر، دانشکده هنر و دانشکده صداوسیما) چاپ شده است. همچنین در پروندهای ویژه به جشنواره عمار پرداخته و نظر اهالی جبهه فرهنگی را درباره این جشنواره منتشر کرده است.
يادي از شهيد جنگ نرم
«حلقه وصل» دو پرونده ویژه هم دارد. در اولین پرونده با عنوان «جنگ، جنگ است» در گفت و گو با جواد تاجیک، علیرضا صباغیان و جعفر شیرعلی نیا از شهید جنگ نرم علیرضا رستمی یادی کرده است. در پرونده «گذرگاه بهشت» نیز نگاهی تازه به اردوی پیاده روی اربعین کربلای معلی داشته است.
این نشریه به سردبیری صادق یزدانی و در 112 صفحه در اختیار مخاطبان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی قرارگرفته است.
علاقمندان جهت تهیه این نشریه میتوانند به فروشگاههای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در سراسر کشور مراجعه نمایند و یا با شماره تلفن 5-77655134 (بخش اشتراک نشریه) تماس بگیرند.