کد خبر 19814
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۹

مرکز تحقيقات هسته اي اروپا سِِرن "Cern"، نامزدي عضويت رژيم صهيونيستي در اين نهاد را پذيرفت و اين در حالي است که تعدادي استاد و متخصص هسته اي ايران، در اين پروژه مشغول فعاليت هستند.

به گزارش مشرق، مرکز تحقيقات هسته اي اروپا، علاوه بر اين عضويت کشورهاي ترکيه، صربستان، اسلوني و قبرس جنوبي را در سرن نيز پذيرفته است که اين عضوها در دو يا سه ماه آينده به عضويت کامل سرن در خواهند آمد که اکنون داراي بيست عضو اصلي است.
رژيم صهيونيستي تا پيش از اين، عضو ناظر سرن بود اما با اين حال، در امور تحقيقات هسته اي سرن نيز مشارکت داشت.
البته تا کنون ده ها تن از دانشمندان فيزيک هسته اي رژيم صهيونيستي، در اين مرکز آموزش ديده و فعاليت کرده اند و اين رژيم در همه همايش ها و نشست هاي سرن نيز حضور فعال دارد که با عضويت رسمي آن، چرخه حضور صهيونيست ها در اين پروژه هسته اي بين المللي تکميل مي شود.
گفتني است پروژه هسته اي خاورميانه اي "سزامي" در سال 2002 ميلادي با الگوگيري از آزمايشگاه سرن، در اردن راه اندازي شد و "هرويگ شوپر"، رئيس سزامي، پيش از انتصاب به اين سمت، مديريت پروژه سرن را بر عهده داشته است.
تا کنون به ترتيب دو نماينده جمهوري اسلامي ايران در پروژه سزامي به نام هاي دکتر مسعود عليمحمدي و دکتر مجيد شهرياري، به علت شناسايي آنها توسط جاسوسان رژيم صهيونيستي در پروژه سزامي، هدف ترور قرار گرفته و به شهادت رسيده اند.
گفته مي شود طرف هاي عضو در شوراي مديريت شرکتي سرن، از صلاحيت رأي دادن و تصميم گيري برخوردار هستند. طرف هاي عضو 10ميليون دلار حق عضويت پرداخت مي کنند. شرکت هاي طرف هاي عضو داراي فناوري پيشرفته هسته اي، مي توانند در مناقصات هسته اي که به سرن واگذار مي شود، مشارکت کنند.
رژيم صهيونيستي مي تواند تا ميزان 600هزار فرانک سوئيس در مناقصات واگذارشده به سرن شرکت کند.
عضويت در سرن به معني رشد و توسعه علمي و فني و تکنولوژيک اعضا در بخش علوم هسته اي است.
پيش از اين، "حسين محمدي دوستدار" رئيس مرکز مطالعات و همکاري‌هاي علمي بين‌المللي (ISMO) وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گفت وگويي با روزنامه جام جم تأکيد کرده بود: «سرن نوعي شتابگر متفاوت است و در واقع برخورددهنده بزرگ‌هادرون که توسط سازمان مطالعات اتمي اروپا راه‌اندازي شده است و در واقع بزرگترين ماشين آزمايشگاهي جهان به شمار مي‌رود و مي‌تواند شرايطي مشابه آنچه چند ميلي ثانيه پس از انفجار بزرگ در جهان رخ داد را شبيه‌سازي کند.»
وي افزوده بود: «دانشمندان در اين آزمايشگاه به جست وجوي نشانه‌هايي از ذرات غيرالکتروني که در درک درست از فيزيک بسيار حياتي به شمار مي‌روند، خواهند بود؛ بنابراين سزامي يک پروژه مشترک با چند کشور خاورميانه است ولي سرن پروژه‌اي اروپايي است که فقط کشورهاي اروپايي حق عضويت در آن را دارند و البته در کنار کشورهاي عضو بعضي از کشور‌ها يا سازمان‌هاي بين‌المللي که عضويت آنها امکان پذير نيست يا تا کنون عملي نبوده عضو ناظر اين پروژه محسوب مي‌شوند و علاوه بر اين، دانشمندان 220 مؤسسه و دانشگاه از کشور‌هاي غيرعضو، از جمله جمهوري اسلامي ايران هم مي‌توانند از امکانات اين آزمايشگاه بزرگ به عنوان همکار استفاده کنند و در کل اين گروه‌ها مي‌توانند با پرداخت هزينه‌هاي مشخص در انجام آزمايشات يا ساخت قطعات آزمايشگاه‌هاي سرن مشارکت کنند. به عنوان مثال در حال حاضر کشور ما در زمينه ساخت برخي اجزاي اين پروژه در آزمايشگاه CMS همکاري مي‌کند. در نتيجه سعي مي‌کنيم در مراحلي که مي‌توانيم و نياز داريم بودجه را بيشتر کنيم و هر جايي که مهم‌تر است سرمايه‌گذاري کنيم تا به اين طريق تجربيات و اطلاعات بيشتري دريافت کنيم.»
رئيس مرکز مطالعات و همکاري‌هاي علمي بين‌المللي وزارت علوم در ادامه افزوده است: «به نظر مي‌رسد که سرن، همانند يک کتابخانه‌ است که ما با پرداخت اين حق عضويت مي‌توانيم از اطلاعاتش بهره‌مند شويم. به دليل اين‌که هيچ کشوري به جز کشورهاي اروپايي نمي‌توانند عضو سرن شوند، ساير کشورها مانند ايران با توجه به ميزان بودجه‌اي که به اين پروژه اختصاص مي‌دهد مي‌تواند از امکانات پروژه استفاده ببرد.»
وي اعلام کرد: در حال حاضر تعدادي از استادان و دانشجويان ما در سرن فعال هستند و اگر امکانات داده شود دانشجويان دکترا و استادان شرکت‌کننده بخوبي عمل مي‌کنند.»