به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:
مفهوم مذاكرات قزاقستان كارگر نشدن حربه تحريم هاست
وزير خارجه اسبق اسرائيل با اشاره به مذاكرات قزاقستان گفت ايران در برابر فشارها موضع خود را تغيير نخواهد داد.شلومو بن عامي در پايگاه اينترنتي پراجكت سينديكت (متعلق به اتحاديه روزنامه نگاران آمريكا) نوشت: هيچ كس واقعا باور نداشت كه در آخرين دور مذاكرات هسته اي با ايران در آلماتي اتفاقي رخ دهد.
جاي تعجب نيست كه ايران به رغم پيشنهادها و امتيازات داده شده، حاضر به عقب نشيني نيست. بنابراين لااقل ثابت شد اين باور كه اعمال تحريم هاي شديد مي تواند ايران را وادار به تغيير موضع كند، غيرواقع بينانه است.
به نوشته عامي، ايران با كمك كشورهايي مانند چين، روسيه، هند و ونزوئلا موفق به دستيابي به فرصت هاي راهبردي شد كه به آن كشور امكان مقاومت در برابر فشارهاي غرب را داده است.
وي مي افزايد: مهمتر اينكه اعمال تحريم هاي شديد به سركردگي آمريكا نه تنها ناكافي است، بلكه تنها موجب افزايش بيشتر مقاومت ايران در برابر طرح هاي آمريكا مي شود. اين در حالي است كه قدرت هاي غربي شديدترين و بي سابقه ترين تحريم ها را عليه ايران در پيش گرفتند.
خيز لابي آيپك در آمريكا براي كارشكني در توافق قزاقستان
نشست سالانه لابي آيپك به صحنه كش و قوس تازه ميان آمريكا و اسرائيل تبديل شده است.اين نشست روز يكشنبه در حالي در واشنگتن دي سي و با حضور 13 هزار نفر از سياستمداران آمريكايي حامي اسرائيل آغاز به كار كرد كه نه شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي و نه باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا در آن حضور نخواهند داشت.
نتانياهو نخست وزير اسرائيل نيز برخلاف برخي سالهاي گذشته ترجيح داده از طريق كنفرانس ويدئويي و از تل آويو براي حاضران در نشست ايپك سخنراني كند.آيپك نفوذ گسترده اي در كنگره آمريكا دارد و به همين دليل پيشنهاد برخي تحريم هاي تازه در دستور كار كنگره قرار گرفته است.ايهود باراك وزير جنگ مستعفي اسرائيل در سخنراني افتتاحيه آيپك گفت خطر دستيابي ايران به سلاح اتمي بزرگ ترين تهديد براي اسرائيل، منطقه و جهان است.
ايهود باراك ضمن ابراز ترديد از اين كه مذاكرات نتيجه اي در پي داشته باشد، گفت: «با اين كه استفاده از همه راه هاي ديپلماتيك خسته كننده براي حل مناقشه اتمي ايران قابل درك است، اما ترديد دارم كه اين روش ها نتيجه دهد و حكومت ايران از ادامه برنامه اتمي خود منصرف شود. بنابراين معتقدم كه همه گزينه ها در برخورد با ايران بايد همچنان مدنظر باشد.»
از سوي ديگر بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در نشست كابينه اين رژيم ضمن ابراز ترديد درباره نتيجه نشست آلماتي گفت: «برداشت من اين است كه ايران صرفاً به دنبال آن است كه زمان بيشتري را به دست آورد و با استفاده از اين زمان به غني سازي اورانيوم لازم براي ساخت سلاح اتمي ادامه دهد.»
وي گفت: از نظر ما مذاكرات اخير، اتلاف وقت و دادن فرصت به ايران است.در همين حال روزنامه صهيونيستي «اسرائيل هيوم» در گزارشي نوشت: اظهارات باراك در اجلاس آيپك نشان مي دهد تحريم هاي غرب عليه ايران كارايي نداشته است.فشار صهيونيست ها به آمريكا براي عدم پذيرش حقوق ملت ايران و كارشكني در مذاكرات هسته اي باعث انتقاد محافل سياسي و رسانه اي از جمله در آمريكا شده است. پل پيلار از مقامات سابق سازمان سيا در اين زمينه از اوباما خواست فرصت بزرگي را كه در نشست آلماتي قزاقستان براي توافق ايجاد شد، از بين نبرد.
وي در پايگاه اينترنتي نشنال اينترست نوشت: به اعتقاد من اقدامات جديد ضد ايراني در مجلس سنا و نمايندگان، هيزم ريختن بر آتش بدگماني ايران نسبت به اهداف و نيات واشنگتن است.وي افزود: ايراني ها به سخنان و اقدامات آمريكا با سوءظن مي نگرند. نظر غالب در ميان مردم ايران اين است كه آمريكا درصدد براندازي است و قصد دارد به مردم ايران فشار بياورد.
اين كارشناس آمريكايي كه 28 سال در سيا كار كرده است، معتقد است: با وجود چنين بي اعتمادي شديدي، مذاكرات ايران و گروه 1+5 (پنج كشور عضو دائم شوراي امنيت و آلمان) در قزاقستان اميدواركننده بود.مقام سابق سيا افزود: اكنون كه ايران و گروه 1+5 اندكي موضع خود را تغيير داده اند، بدترين كار اين است كه به آتش بدگماني ايران نسبت به اهداف و نيت هاي ايالات متحده هيزم ريخته شود.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر دو قطعنامه در خصوص تشديد تحريم ها عليه ايران و حمايت از رژيم صهيونيستي در برابر ايران در كنگره به جريان افتاده است، استدلال مي كند: «اعضاي كنگره دقيقاً در حال هيزم ريختن به آتش بدگماني ايران به آمريكا هستند. چيزي كه از طرح تشديد تحريم هاي ايران بدتر است قطعنامه سنا است كه «ليندزي گراهام» و «رابرت منندز» طراحان آن بوده اند. طبق اين طرح از اقدام نظامي اسرائيل عليه ايران حمايت مي شود.»
اين مأمور سابق سيا كه در جنگ ويتنام نيز حاضر بوده با اشاره به برگزاري كنفرانس سالانه «كميته روابط عمومي آمريكا- اسرائيل» (آيپك) مي نويسد: بسياري از اعضاي كنگره آمريكا انگيزه چنداني براي طرفداري از اعمال تهاجمي رژيم صهيونيستي ندارند اما كنفرانس آيپك انگيزه لازم را به آنها مي دهد. اين سازمان بهتر از هر زمان ديگري مي تواند نشان دهد كه از انتصاب «هيگل» به عنوان وزير دفاع آمريكا نترسيده و عقب نكشيده است.پيلار در بخش پاياني مقاله اش نوشت: كه آمريكا در سال 2002 فرصت همكاري با ايران را از دست داد.
تحرك اصلاح طلبان براي خروج از بن بست فتنه
انتشار خبر درخواست جمعي از اصلاح طلبان براي ديدار با رهبر معظم انقلاب، با نگراني و پرخاشگري طيف تندرو اين جريان مواجه شده است.محمد جواد حق شناس نايب رئيس جبهه اصلاح طلبان روز گذشته با تأييد خبر تقديم نامه درخواست جمعي از اصلاح طلبان براي ديدار با رهبر معظم انقلاب گفت اين نامه حدود دو هفته پيش ارسال شده است.
وي در گفت وگو با مهر و ايسنا خاطرنشان كرد: جبهه اصلاح طلبان متشكل از 18 حزب شناسنامه دار به همراه جبهه اعتدال گرايان (گروه هاي حامي هاشمي در انتخابات سال 84) نامه اي را حدود دو هفته پيش براي دفتر رهبري ارسال كردند و تقاضاي ديدار جمعي از اعضاي احزاب اصلاح طلب با ايشان را داشته اند.
وي با بيان اينكه «هنوز از سوي دفتر مقام معظم رهبري پاسخي به اين درخواست داده نشده، افزود: براي تهيه و ارائه اين درخواست، پيشتر با بزرگان اصلاح طلب مشورتهايي انجام شده است. معتقديم به منظور برقراري فضاي گفت وگو براي عبور از بحراني كه از سال 88 در كشور بوجود آمد نياز است تا فضاي سوء تفاهم كاهش پيدا كند و تفكرهاي راديكال در اين فضا جايگاهي ندارد.
در همين حال مجيد محتشمي سخنگوي جبهه اصلاح طلبان به سايت روزآنلاين گفت: يك تيم چند نفره مشخص شد تا نامه را تهيه كنند. اين نامه با كمال ادب و احترام تهيه و در قالب آن تقاضاي ديدار با رهبري مطرح شد.وي مي گويد: «مي خواهيم به حضور رهبر انقلاب برسيم تا هم به اشارات ايشان گوش دهيم و هم زمينه يك رقابت سالم و سازنده در انتخابات يازدهم را پيش رو داشته باشيم.»
وي مي گويد جبهه متبوع آنها تاكنون مشكلي براي برگزاري كنگره نداشته است.چند هفته پيش از اين مجيد انصاري، موسوي لاري و جهانگيري به محضر رهبر معظم انقلاب رسيده بودند كه بحث هاي گوناگوني را در ميان محافل تندرو و ضد انقلاب حامي فتنه سبز برانگيخت.
انتشار اين گونه خبرها با واكنش هاي متفاوتي در محافل حامي اصلاح طلبان مواجه شده است. برخي از اين رسانه ها و محافل ترجيح دادند براي جلوگيري از اثرات فرسايشي خبرهاي اخير در طيف هاي تندرو، آن را سانسور كنند. اما شمار ديگري از اين محافل تاب نياورده و به ناسزاگويي عليه اصلاح طلبان پرداختند.
از جمله مشاور كروبي و سردبير فراري روزنامه زنجيره اي آفتاب يزد ضمن حمله به اصلاح طلبان در گويانيوز نوشت: اين قبيل ديدارها براي اصلاح طلبان، يك بازي با سه باخت است. آنها نشان دادند هر چه فشار بيشتر باشد، بيش از گذشته از ادعاهاي خويش فاصله مي گيرند.
حاكميت مي داند از ميان اصلاح طلبان تنها عده اي خاص بر مواضع خود شامل انتخابات آزاد پا فشاري مي كنند. متأسفانه اصلاح طلبان مشتاق حكومت، علناً از شروط 3 سال گذشته و تعهد عدم عبور از خط قرمز تعهد آزادي همراه با بازگشت موسوي و كروبي به عرصه سياست عقب نشيني كرده اند. اين همكاري داوطلبانه يعني حذف پيش شرط هاي سابق.
واحدي با بيان اينكه «ملاقات اخير در ادامه عقب نشيني هاي گذشته است و چهره اي قدرتمند و غير قابل مقابله از حاكميت و رهبري ترسيم مي كند، نوشت: اين باخت بزرگي براي اصلاح طلبان است(!).مشاور متواري كروبي تأييد كرده كه حاكميت به فتنه گران امتياز نداده و اين باخت براي آنها محسوب مي شود.
گفته مي شود برخي عناصر فريب خورده و تندروي فراري به برخي سران فتنه در داخل پيغام هاي تندي فرستاده اند مبني بر اينكه اگر قرار بود از مواضع خود توبه كنيد، چرا ما را به خارج فرستاده و در به در كرديد؟
از سوي ديگر پايگاه اينترنتي تهران ريويو وابسته به ضد انقلاب خارج نشين، به تمايل رهبر انقلاب براي احياي جريان چپ از دو دهه قبل اشاره كرد و نوشت: دو عضو مجمع روحانيون و يك عضو حزب كارگزاران كه با آيت الله خامنه اي ديدار كردند، از جمله مدافعان حضور فعال اصلاح طلبان در فضاي سياسي بوده و حمايت صريحي از جنبش سبز نداشته اند.
نام هر سه چهره نيز در دوره هاي مختلف براي حضور در انتخابات آينده به عنوان كانديداي اصلاح طلبان شنيده شده است و رسانه ها و چهره هاي اصولگرا نيز از محوريت چنين چهره هايي در ميان اصولگرايان ناخشنود نبوده اند. با اين تفاصيل، آيا مي توان گفت ويژگي هاي شخصيتي و فكري سه چهره حاضر در ملاقات و مقدمه سازي هاي رسانه اي دو سال گذشته براي تعيين هويت و خطوط سياسي جديد براي اصلاح طلبان، نشان دهنده تلاش عملي براي برآوردن يك شاخه جديد در ميان اصلاح طلبان است؟
نويسنده احتمال مي دهد كه اين روند از سوي اصلاح طلبان منجر به كمرنگ شدن نقش افرادي چون خاتمي شود كه از نظر حاكميت در حوادث سال 88 دخالت داشته اند. تهران ريويو مي گويد اين كار موجب مسخ جنبش [فتنه] سبز مي شود.
صرف نظر از اين گمانه زني ها آنچه روشن است لزوم مرزبندي و اعلام برائت فعالان سياسي از دست اندركاران خيانت بزرگ فتنه 88 است. فتنه گران در آشوبگري 8 ماهه عليه اسلام و جمهوري اسلامي و امام و رهبري هتاكي كرده و به نيابت از آمريكا و اسرائيل درصدد ساختارشكني بودند.
از اپوزيسيون حركت از اسرائيل و انگليس بركت!
مفسر راديو اسرائيل ضمن ابراز خشم نسبت به ناتواني غرب در مقابل ايران، از گروه هاي اپوزيسيون خواست به حمايت هاي غرب اميد نبندند و خود كاري بكنند.
منوشه امير مي گويد رفتار غرب در برابر برنامه اتمي ايران عبرت آموز است و بايد از آن درس عبرت گرفت. رفتار كشورهاي غربي در گفت وگوهاي اتمي در آلماتي قزاقستان و ارزيابي هاي نسبتا خوش بينانه اي كه از جانب بلندپايگان ايراني مطرح شد، و اصولا شيوه رفتار اروپا و آمريكا در مذاكرات هسته اي با جمهوري اسلامي ايران، مي تواند براي مخالفان رژيم كه اميد به غرب دوخته اند بسيار آموزنده باشد.
وي مي افزايد: شيوه رفتار كشورهاي غربي است كه براي جلوگيري از اتمي شدن حكومت ايران، از بخش اعظم منافع اقتصادي خويش صرفنظر كرده و با اجراي تحريم هاي فزاينده تلاش مي كنند رژيم ايران را از ادامه برنامه هاي اتمي بازدارند. ولي پرسش دقيقا در اين جاست كه اگر غرب به سود خود مي داند از اتمي شدن حكومت ايران جلوگيري كند، پس اين مماشات چيست؟
چرا غرب قاطعيت نشان نمي دهد و هربار كه يك دور از گفت وگوهاي اتمي بدون نتيجه پايان مي يابد و به عبارتي ديگر، كاملا به شكست مي انجامد بلافاصله قرار دور بعدي مذاكرات را مي گذارند كه مبادا اين تصور ايجاد شود كه آب در هاون مي كوبند و وقت خود را تلف مي كنند و با اين رفتار به رژيم ايران امكان مي دهند كه همچنان برنامه هاي هسته اي را دنبال كند.
منوشه امير (منوچهر ساچمه چي) كه نزديك 50 سال است به فلسطين اشغالي رفته و در خدمت رژيم صهيونيستي درآمده، همچنين گفته است: بي ترديد غرب همانند من و شما به خوبي آگاهي دارد كه حكومت ايران به موشك هايي مجهز گرديده كه نه تنها تا اسرائيل مي رسند، بلكه قادرند كشورهاي غربي را نيز هدف قرار دهند.
همان موشك ايراني كه ظاهرا آن ميمون را به فضا برد و به ادعاي حكومت ايران سالم به زمين بازگرداند، روزي كه تنظيم شود خواهد توانست پايتخت هاي همه كشورهاي اروپايي از رم و برلين تا پاريس و لندن را هدف قرار دهد. اكنون ساليان دراز است كه حكومت ايران پنهاني مشغول طراحي و تلاش براي توليد موشكي است كه برد آن به ده هزار كيلومتر و بيشتر برسد. چنين موشكي در آينده خواهد توانست كرانه هاي خاوري كشور پهناور ايالات متحده را نيز (از ايالت نيويورك تا ايالت فلوريدا) هدف قرار دهد.
او با بيان اينكه غربي ها راه مماشات و بطالت را در پيش گرفته اند و قاطعانه در برابر ايران نمي ايستند، افزود: بارها از جانب افراد اپوزيسيون شنيده ايم كه خيزش مخالفان بدون پشتيباني قاطع و عملي غرب امكان پذير نخواهد بود زيرا حكومت، آشوب را پيش از آن كه شكل بگيرد در نطفه خفه خواهد كرد. اما بايد گفت ابتدا از مخالفان حركت و پس از آن از كشورهاي غربي بركت[!]
در حالي كه سران رژيم صهيونيستي جريان آشوب طلب را سرمايه خود معرفي كرده بودند، منوشه امير توصيه مي كند: اين را اپوزيسيون در داخل و خارج بدانند و آويزه گوش كنند كه بي آن كه در انتظار چراغ سبز بيگانگان باشند، بكوشند خود جنبش درست كنند.
وي توضيح نمي دهد كه نوكران منفور آمريكا و اسرائيل و انگلستان چگونه بايد چيزي جز نفرت و انزجار در ملت ايران برانگيزند؟