به گزارش مشرق به نقل از رسا، محمدرضا مخبر دزفولي، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، امروز در مراسم تجليل از شخصيت علمي حضرت آيتالله جعفر سبحاني، گفت: تکريم از مقام علمي حضرت آيتالله سبحاني تجليل از جريان علمي و حرکت تمدنساز جمهوري اسلامي ايران است.
وي در ادامه با اشاره به سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: روز شهادت استاد شهيد مفتح به عنوان يکي از نمادها و الگوهاي حوزه و دانشگاه منشأ حرکت بسيار بزرگي در مجموعه علمي کشور شده است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تکريم از دانش و دانشمند را در اسلام يک جريان مستمر تاريخي دانست که منجر به شکلگيري تمدن اسلامي در قرون اوليه شده است و گفت: دانشمندان اسلامي به دليل نگاه باز در آموزههاي ديني، روز به روز توانمنديهاي خود را در رشتهها و شاخههاي گوناگون علوم به دنيا عرضه کردهاند.
وي با بيان اينکه تمدن اسلامي از اينکه يافتهها و داشتههاي خود را به غرب تقديم کند، دريغ نکرد، اظهار داشت: تا چندي قبل بسياري از متون گوناگون در رشتههاي علمي از مجموعههاي اسلامي در دانشگاههاي غرب تدريس و کرسيهاي مختلفي براي آن برگزار ميشد.
مخبر دزفولي، خاطرنشان کرد: در آن مقطع علم مقدس و يک جريان آسماني بود، اما در دوره رنسانس که با زمينگير کردن انسانها، همراه بود، نگاه قدسي به علم با نگاه زميني جابهجا شد و قداستزدايي از علم صورت گرفت.
وي، پيروزي انقلاب اسلامي ايران را آغاز قدسي کردن علم دانست و با بيان اينکه پيروزي انقلاب اسلامي پيروزي علم آسماني و الهي بر نگاه زميني و دون پايه به علوم بود، ابراز داشت: در دوران کوتاه سي ساله انقلاب اسلامي، قدسي شدن علم کاملاً نهادينه شده و از حالت ساختاري و شکلي به بخشهاي عمقي و محتوايي نفوذ کرده است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، قدسي شدن علم را بدون جايگاه ترويجکننده تفکر ديني يعني حوزه، امکانپذير ندانست و گفت: عدهاي زمزمههاي اختلافافکني بين حوزويان و دانشگاهيان را تشديد ميکنند و نقطه مرکزي آن را تحول علوم انساني قرار دادهاند.
وي، اضافه کرد: اين افراد با اين نگاه که دانشمندان ايران اسلامي ميخواهند علوم انساني را تعطيل کنند به مقابله با اين نگاه ميپردازند، اما غافلند که براي متحول کردن علوم انساني که نگاهش به علم قدسي، فريضه و عبادت است، در تلاشيم.