کد خبر 20039
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۶

مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان گفت: جشنواره شيخ شوشتري که قرار است در ماه صفر امسال‌ برگزار شود، به صورت ملي است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام سيد‌لطف‌الله سپهر امروز در گفت‌وگو با فارس در شوشتر اظهار داشت: در سال‌جاري به دليل اينکه اين جشنواره براي نخستين بار برگزار مي‌شود، قرار است تنها در سطح ملي باشد و بخش بين‌المللي اين جشنواره در سال آينده فعال خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه اين فرد بزرگ در علوم مختلف چيره دست بوده است، گفت: اين عالم بزرگ شيعه حتي در هند نيز مقلد داشته، زيرا رساله عمليه‌اي از وي پيدا شده‌ که به چاب بمبئي است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه بايد اين شخصيت شناخته شود و به مردم نيز شناسانده شود، گفت: اين شيخ بزرگ تا کنون تنها به وسيله مقتل معروفي که نوشته، معرفي شده، در صورتي که ابعاد مختلفي از شخصيت علمي و عرفاني وي هنوز شناخته نشده است.
وي تاکيد کرد: با همه افزاد صاحب قلم در اين زمينه در کشور هماهنگ شده است که درباره شيخ شوشتري دست به قلم ببرند و در اين باره اثري ايجاد کنند زيرا قدر شيخ جعفر شوشتري(ره) بسيار زياد است و بايد در خور اين شخصيت گام برداريم.
شيخ جعفر شوشتري(ره) فرزند شيخ حسين به سال 1320هجري قمري در شوشتر متولّد شد و پس از دوران کودکي و خواندن ادبيات براي تحصيل به نجف اشرف مهاجرت کرد.
‌پس از چند‌ بار رفت و آمد بين شوشتر و نجف طي سال‌هاي متمادي و استفاده از محضر استاداني چون شيخ مرتضي انصاري(ره)، شيخ محمد حسن نجفي يا صاحب جواهر (ره)، صاحب فصول(ره)، و ... به شوشتر بازگشت و مرجع تقليد مردم خوزستان شد و رياست تامّه پيدا کرد.
وي براي مقلّدين خود کتابنهج الرشاد يا مجمع الرسائل را نوشت که اين کتاب تا قبل از رواج کتاب عروة الوثقي، تأليف آيت‌الله سيد محمد کاظم طباطبائي، محور فتاواي مراجع تقليد بود و بر آن حاشيه زده مي‌شد.
گرچه او از اعاظم علماي اسلام بود امّا از آنجايي که در آن زمان وعظ و خطابه بين مجتهدان و مراجع رواج نداشت و از طرفي او دست به اين کار مي‌زده است، مقام علمي و فقهي شيخ جعفر شوشتري تحت الشعاع قرار گرفته و بسياري از مردم وي را فقط به عنوان واعظ و سخنوري زبر دست مي‌شناسند.