وی با یادآوری بخشهایی از تاریخ انقلاب، با بیان اینکه "توجه به حقوق زنان در جهان قدمت چندان زیادی ندارد"، در تحلیل وضعیت زنان کشور، توجه به زمینههای فرهنگی و اجتماعی، سنتها و نیز برداشتهای مختلف از دین را ضروری دانست.
این عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مشکلات زنان در جامعه نیز گفت: اولین مشکل ما، مشکل نگرش است؛ یعنی بسیاری از مردها ممکن است در بیان و گفتار در زمینه فعالیتهای اجتماعی برای بانوان، حقوق مساوی با آقایان قائل باشند و حتی با استناد به آیات قرآن، ملاک قرب الهی را ایمان و عمل صالح و نه جنسیت افراد بدانند، اما در مقام عمل هنوز این واقعیت را باور نداشته باشند. بنابراین باید تلاش کرد تا این نگرش در جامعه تصحیح شود و دیدگاههای قرآنی به باور عمومی تبدیل شود.
روحانی با بیان اینکه "باورهایی را که قرنهاست در اذهان نهادینه شده، نمیتوان در مدت کوتاهی تغییر داد"، به آمار مختلفی از حضور زنان در دورههای مختلف تاریخی در فعالیتهای اجتماعی از جمله حضور در مراکز علمی و دانشگاهها اشاره کرد و مشارکت اجتماعی زنان را در توسعه جامع و پایدار بسیار تاثیرگذار دانست و نادیده گرفتن چنین ظرفیتی را خسارتبار توصیف کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تایید این موضوع که تواناییهای زنان ایرانی در حال حاضر بیش از سهم فعلی آنان از مدیریت در امور مختلف کشور است، بر اهمیت این حضور در ایجاد باور عمومی به تواناییهای زنان تاکید کرد و گفت: آنچه مهم است، باور این موضوع است که در این عرصه، مرد و زن فرقی ندارند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچنین تصریح کرد: گرچه پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات بسیار مهمی در جهت مشارکت بیشتر زنان در عرصههای مختلف صورت گرفته است، اما باید منزلت و جایگاه زنان را ابتدا در افکار و سپس در جامعه و در تمام صحنهها تصحیح کنیم.
وی جلب توجه جدی علما بویژه در شرایط کنونی و با عنایت به واقعیات جامعه را در بوجود آمدن نگرش درست بسیار موثر خواند.
روحانی در پایان با تاکید بر اینکه "دولت اسلامی باید امنیت جامعه را توسعه و تضمین کند"، بر تلاش در جهت حفظ امنیت زنان در عرصههای مختلف تصریح کرد و آن را در زمینهسازی برای حضور فعالتر زنان بسیار موثر دانست.