کد خبر 201763
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸

چهارشنبه آخر سال همیشه پر از حادثه های گوناگون بوده است و تمام این حوادث و آسیب های آن همه برای یک مراسمی است که از نظر شرعی نیز اجرای آن درست نیز و با مخالفت علما روبرو است.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق، نارنجک در گوشه ای منفجر می شود و صدای مهیبی تمام منطقه را به خود می گیرد و ناگهان صدای گریه از دور می رسد و جوانی صورت خود را در حالی که غرق خون است محکم گرفته و فریاد کمک سر میدهد. این صحنه مربوط به یک فیلم جنگی با جلوه های ویژه خوب نیست و بلکه بخشی از حادثه ای است که در خیابان های شهرهای مختلف رخ میدهد.

هر ساله در چهارشنبه آخر سال چهره شهر ما را به یاد فیلم های جنگی می اندازند و صحنه های خشن آن حتی از "مجات سرباز رایان" نیز بیشتر می شود و کاملا چهره شهر به محلی +25 تبدیل می شود چرا که انفجار ، آتش و دود همه جا را فرا گرفته است و جلوی پا هم دیده نمی شود.

آسیب های جدی و مشکلاتی که برای جوانان به وجود آمده است باعث شده تا علمای بزرگ نظرات و فتواهایی را در مورد چهارشنبه آخر سال بیان کنند:


مقام معظم رهبری
حکم خود را در مورد چهارشنبه آخر سال اینگونه بیان کرده اند:"علاوه بر آنکه هيچ مبناى شرعى ندارد مستلزم ضرر و فساد زيادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود، مضافاً بر اينکه احيای سنت آتش‌پرستان مى‌باشد."




آیت ا..مکارم شیرازی
در مورد این روز می گویند: "مراسم چهارشنبه سوری یک مراسم خرافی است". با توجه به اینکه خرافه در دین ما جا ندارد پس انجام این کار به نظر درست نمی آید.







آیت ا... نوری همدانی
نیز در مورد این مراسم می گویند:" چهارشنبه سوری جزء خرافات است و کارهایی که انجام می دهند و موجب آزار و اذیت مردم می شود حرام می باشد و باید جدا از آن اجتناب شود."






آیت ا... صافی گلپایگانی
نیز اینگونه نظر خود را مطرح کرده اند:" اگر نشانه‌ای از آتش‌پرستی و یا دیگر مظاهر شرک باشد و با همین عنوان برگزار شود، همان‌طور که در دوران‌های قدیم چنین بوده است؛ جزو خرافات است و در اسلام محکوم شده و انجام  آن حرام است."




در مورد خرید مواد محترقه نیز بسیاری از مراجع و علما اینگونه نظر داده اند: "در چنین مواردی که مستلزم اسراف فوق العاده است و موجب خطراتی برای شخص و دیگر شهروندان است به هیچ وجه جایز نیست"