کد خبر 202248
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۳:۰۱

شبکه الجزیره در برنامه "از واشنگتن" به بررسی اعطای جایزه اسکار به فیلم ضد ایرانی "آرگو" پرداخت و در آن صحنه های واقعی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان را پخش و ضمن مصاحبه با "جان لیمبرت" یکی از آزادشدگان لانه جاسوسی، اظهارات او را با روایت هالیوودی "آرگو" مقایسه کرد.

به گزارش مشرق به نقل از جام، شبکه الجزیره در برنامه "از واشنگتن" به بررسی اعطای جایزه اسکار به فیلم ضد ایرانی "آرگو" پرداخت و در آن صحنه های واقعی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان را پخش و ضمن مصاحبه با "جان لیمبرت" یکی از آزادشدگان لانه جاسوسی، اظهارات او را با روایت هالیوودی "آرگو" مقایسه کرد.

شبکه الجزیره بخش مربوط به بررسی فیلم "آرگو" را با پخش فیلم دیدار مقام معظم رهبری با "جان ليمبرت" در تهران در زمان حضور دانشجویان پیرو خط امام در لانه جاسوسی، آغاز کرد و گفت: «تصاویری که مشاهده کردید مربوطه به دیدار "آیت الله خامنه ای" با "جان ليمبرت" یکی از آزادشدگان سفارت آمریکا در سال 1979 بود.»

مجری برنامه گفت: «بعد از اعطای جایزه اسکار به فیلم "آرگو" و همزمان با نشست قزاقستان (نشست گروه 1+5 با ایرن) جان ليمبرت به همراه "بروس لینگن" نشست خبری را که با هدف فراموش کردن کدورت ها بین ایران و امریکا، در محل کنگره امریکا ترتیب دادند.»

"بروس لینگن" دیپلمات‌ سابق آمریکایی و یکی دیگر از آزادشدگان لانه جاسوسی در این کنفرانس خبری گفت: «ایران را کاملا می شناسم و احترام خاصی برای تاریخ و تمدن ملتش قائلم. این دوست داشتن باعث می شود این حرف را بزنم که گروگان گرفتن دیپلمات های امریکایی، بزرگترین اشتباه آن ها بود.»
 
"جان ليمبرت" نیز در این رابطه می گوید: «در آن زمان دولت "جیمی کارتر" اصلاً اوضاع را درک نمی کرد و شدت نفرت ملت ایران از امریکا را نمی دید. دولتمردان ما نمی دانستند تصمیم به پذیرش شاه برای معالجه، چقدر برایشان گران تمام خواهد شد.»

مجری برنامه ضمن پخش قسمت هایی از فیلم "آرگو" به شرح مختصری از وقایع تسخیر لانه جاسوسی پرداخت و گفت: «مشهودترین انتقادات امریکایی ها به فیلم آرگو، نپرداختن به اوضاع گروگان های سفارت امریکا در ایران است. آن ها تمایل داشتند به جای به تصویر کشیدن فرار شش دیپلمات امریکایی از ایران، به رویدادهای داخل سفارت پرداخته می شد. در مقابل، ایرانی ها معتقدند در این فیلم به فرهنگ و تاریخشان بی احترامی شده و آن ها را وحشی و بی منطق نمایش داده است.»



مجري شبكه در نشست خبری از "بروس لینگن" در مورد تأثیرات نمایش این فیلم بر رابطه ایران و امریکا پرسید که وی گفت: «جواب دادن به این سؤال خیلی سخت است چون ما در ایران نیسیتم که عکس العمل ها را ببینیم و این بزرگترین مشکلی است که امریکا دارد.»
 
او در ادامه افزود: «ما باید در ایران حضور داشته باشیم تا جایگاهی برای امریکا در آنجا وجود داشته باشد. ما باید رابطه با ایران را آغاز کنیم. این فیلم روش خوبی برای بنا نمودن رابطه دیپلماتیک جدید با ایران نیست.»