کد خبر 202320
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۴

امشب 29 سفند 91 همزمان است چهارشنبه آخر سال که البته قرار است ایران به صحنه جنگ تبدیل شده و با نزدیک شدن به شب صدای ترقه های بیشتری به گوش خواهد رسید و خطر همه را فرا می گیرد.

به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق، هرساله چهارشنبه سوری یکی از مراسم هایی است که عید نوروز را برای بعضی خانواده ها بسیار تلخ می کند چرا که برخی از آن ها فرزندانشان دچار مصدومیت های مختلف و یا حتی مرگ می شوند اما این شب را می توان به راه های مختلفی مانند شیرینی پزی برای عید بسیار شیرین و به یاد ماندنی کرد.

شما  می توانید چند شیرینی راحت و آسان را در خانه درست کرده و هم امشب به جای ترقه بازی از درست کردن آن لذت ببرید و هر در طول نوروز از مهمان هایتان پذیرایی کنید. در ادامه دستور پخت 4 شیرینی ساده و متفاوت را با یکدیگر مرور می کنیم:

تالرهای بادام هندی:


مواد لازم:

بیسکوییت کرمدار شکلاتی  250گرم
کره                             50گرم
شکلات تخته ای              125گرم
پودر قند                       4قاشق سوپ خوری
پودر کاکائو                   3قاشق سوپ خوری
بادام هندی                     200تا250گرم
پودر بیسکوییت ساده        به میزان لازم
آب جوش                    حدودا 2 قاشق سوپ خوری



طرز تهیه:

بیسکوییت های کرمدار شکلاتی را داخل دستگاه غذاساز پودر کنید تا آماده کار شود. شکلات تخته ای و کره را در ظرف مناسبی بریزید که فلزی باشد،سپس آن ها را روی بخار آب جوش قرار داده تا ذوب شوند،

به هم بزنید تا کاملا مخلوط شود و حالت شکلات صبحانه پیدا کند. پودر کاکائو و پودر قند را با بیسکوییت پودر شده کاملا مخلوط کنید،شکلات مایع را هم به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید؛

یکی این که آن ها را خرد کنید و با مواد مخلوط کنید،دیگر آن که آن ها را درسته اضافه کنید...بادام ها را به مواد اضافه کرده و چنگ بزنید تا خمیر شود.اگر راحت خمیر نشد از آب داخل دستور استفاده کنید تا چسبندگی ایجاد شود.

خمیر آماده شده را به صورت لوله ای که قطر آن 4تا5سانتی متر باشد درآورید.یک ورق آلومینیوم فویل را چرب کرده و لوله آماده شده را داخل آن بچینید.دو طرف آلومینیوم را جمع کنید تا کاملا فیکس شود(شکلاتی بپیچید).

شکلات را بدون آن که باز کنید 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد؛سپس آن را داخل فویل باز کرده و به صورت حلقه ای به قطر حدودا 8تا10میلی متر برش دهید.   

اسلایس های آجیلی:

 مواد لازم:

مرحله اول:
پودر قند    50 گرم
کره         60گرم
تخم مرغ   1عدد
روغن مایع 60 میلی لیتر
آرد         150گرم
پودر بیسکوییت  75گرم
وانیل      نصف قاشق چای خوری
 مرحله دوم:
تخم مرغ  2عدد
آرد ذرت  3قاشق سوپ خوری
کنجد       4قاشق سوپ خوری
پودر نارگیل  4قاشق سوپ خوری
خلال بادام    یک دوم پیمانه
پرک بادام     یک دوم پیمانه
شربت قند هل دار  به میزان لازم



طرز تهیه مرحله اول

ابتدا زرده و سفیده ی تخم مرغ را از هم جدا میکنیم،سپس کره و پودر تخم مرغ را در ظرف مناسبی ریخته و با هم زن برقی شروع به هم زدن میکنیم.روغن مایع را کم کم اضافه کرده،میزنیم تا مواد کاملا حجیم شود.سپس وانیل و زرده ی تخم مرغ را اضافه کرده مخلوط میکنیم.پودر بیسکوییت را یکجا به مواد اضافه کرده مخلوط میکنیم بعد هم زن را کنار گذاشته و آرد را کم کم اضافه میکنیم...با لیسک مخلوط میکنیم تا خمیری گلوله گلوله ای شکل به دست آید،سفیده تخم مرغ را اضافه کرده،چنگ میزنیم تا مخلوط شود.خمیر را نیم ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم.

 طرز تهیه مرحله دوم

 دو تخم مرغ کامل و آرد ذرت را به خمیر گلوله ای اضافه کرده،با هم زن برقی میزنیم تا یکدست شود سپس هم زن را کنار میگذاریم.کنجد و پودر نارگیل را اضافه کرده و مخلوط میکنیم.سپس در مرحله ی آخر خلال بادام را به مواد اضافه کرده و با لیسک به هم میزنیم تا مواد یکدست شود .قالب چهارگوش را چرب کرده و مواد را داخل آن پهن میکنیم.روی مواد را با پرک بادام پوشش داده.در فر 175 درجه،در طبقه ی وسط فر،برای 45دقیقه میپزیم تا روی آن طلایی شود.پس از آن که از فر خارج کردیم،شربت قند هل دار را روی آن میریزیم(به مقدار دلخواه)و در آخر به صورت اسلایس های 2*2 سانتی متر برش دهید.

پرتقال های گلاسه شده



میوه تازه پرتقال را پس از شستن حلقه حلقه ببرید و هر حلقه را به4 قسمت مساوی تقسیم کنید.توجه داشته باشیدکه قطرحلقه ها حدودا 5/0 سانتی متر باشد و نازک نباشد.تکه های پرتقال رادرظرف مسی یا لعابی مرتب بچینید،سپس آن قدر آب سرد داخل ظرف بریزید تا روی پرتقال هارا بپوشاند،سپس روی حرارت ملایم قرارداده و حدود 3تا4دقیقه بجوشاند آب آن را خالی کرده و دوباره این عمل را تکرار کنید...فقط دقت کنید که تند نجوشد،چون پرتقال ها بافت خود را از دست میدهند.

بارسوم 350میلی لیتر آب را روی پرتقال بریزید و300گرم شکر را روی آن بپاشید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد و شهد آن کاملا غلیظ شود.درمرحله ی آخربادکا را به مواد اضافه کنید وچند ثانیه بگذارید تاروی حرارت درشهد کاملا حل شود سپس از روی حرارت بردارید و حدود 24 ساعت در دمای محیط قرار دهید.وقتی که تیغه بلوری شکر روی پرتقال ها شکل گرفت،آن هارا از شهد جدا کرده و پشت کرده و پشت و رو بر یک توری مخصوص خنک کردن کیک قرار دهید تا شهد اضافه آن جدا شود و رو یه دیگر آن نیز ببندد به این صورت پرتقال های شما گلاسه میشوند.

پرتقال های آماده شده را از یک طرف نیمه در شکلات ذوب شده فرو کنید و دوباره روی یک سطح توری یا یک ورقه چرب شده آلومینیومی قرار دهید تا خودش را بگیرد.