کد خبر 202351
تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۰

حسين سرمشقي عضو كانون بصيرت بسيج دانشجويي استان بوشهر و دانشجوي دانشگاه علمي-كاربردي استانداري یکی از همراهان نوروزی مشرق است که مطلب زیر را برای ما ارسال کرده است.

ویژه نامه نوروزی مشرق؛

«يا مقلب القلوب و الابصار، يا مدبر الليل و النهار، يا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الي احسن الحال»
باز آخر سال شد و عيد باستاني نوروز فرا رسيد و موقع آن است كه خانه تكاني انجام دهيم و سفره هفت سين را پهن كنيم تا سال تحويل گردد و ما در كنار خانواده، سال جديدي را آغاز نماييم.

به ديد و بازديد و سفر برويم و خوش بگذرانيم تا خستگي ناشي از يك‌سال فعاليت را بتوانيم از تن بیرون كنيم. در روز سيزده هم به آغوش طبيعت رفته و با طبيعت سرسبز بهاري هم‌نشين شده و روحيه تازه‌اي بگيريم و خود را براي كار و كوشش و فعاليت‌هاي آتي در طول سال آماده سازيم.

بعضی از مردم جهت ديد و بازديد و تفريحات متعدد به خارج از كشور سفر نموده و يا به اماكن ديدني در اقصا نقاط كشور سر مي‌زنند و با خرج‌هاي كلان و آن چناني كه بي بند و باري، فساد، فحشا و... هم چاشني آن مي باشد، خوش می‌گذرانند و  جايي را براي معنويات و تفريحات باطني، صفا و جلاي دل خود قرار نداده‌اند.

در اين ميان عده‌ای از مردم چند ماه قبل از سال جدید، خود را به مناطق جنگي جنوب كشور رسانيده و به عنوان خادمين شهداء خود را وقف خدمت براي شهداء و زائران و شيفتگان و دل‌باختگان اين شهيدان مي‌نمايند.

عده اي هم در قالب كاروان‌هاي راهيان نور به مناطق جنگي رفته و به ياد آن موقع كه رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس كه دور از منزل و خانواده بودند و براي دفاع از ناموس خود و دفاع از اين مرز و بوم جانانه مي جنگيدند و براي آن‌كه هم وطنان عزيزشان بدون هيچ مشكلي بتوانند راحت شب را تا صبح به سر برند و عيد نوروز را جشن بگيرند و با امنيت كامل سال جديدشان را آغاز كنند. سفره هفت سين خود را در آن‌جا پهن مي‌نمايند.

در جهبه هم رزمندگان و شهداي ما اين رسوم اصيل ايراني را به دور از خانواده و با كمترين امكانات اجرا مي‌نمودند و در سفره هفت سين آنها به جاي سيب، سماق، سنجد، سمنو و ساير تجملات سفره هفت سين برادران تخريب عبارت بود از: 1- مين سوسكي 2- مين سبدي 3- سيم تله 4- سيم چين 5- سيم خاردار 6- سرنيزه 7- سي چهار (موادمنفجره) و در جاي ديگر رزمندگان و شهداء ما از 1- سوزن اسلحه سيمينوف 2- سمبه اسلحه 3- سيم خاردار 4- سيم چين 5- سينه بند (جاي خشاب) 6- سربند (يازهرا) 7- سيم جنگي و علف‌هاي سرسبز و سنگر را هم به عنوان مواردي از هفت سين استفاده مي نمودند. رزمندگان و شهداي ما كه در اسارت بودند به دور از چشم مزدوران عراقي جهت حفظ  و ارتقاء روحيه خود اين رسوم را تا آنجا كه ممكن بود اجرا مي نمودند و جشن مي گرفتند.

با محدوديت‌هايی كه در تهيه هفت سين داشتند به ناچار از 1- تكه اي از سيم خاردار 2- سوزن 3- سيمان 4- سنگ 5- سبد 6- قرآن و... استفاده مي كردند و به ياد آن موقع كه در كانون گرم خانواده شان حاضر بودند اين جشن را در آنجا برپا مي كردند تا از آن روحيه گرفته و خود را براي رويارويي با دشمن بعثي، شكنجه‌ها و زجرهاي اسارت و نوشيدن شربت شهادت، خود را آماده سازند.

چه زيباست!!! همان‌طور كه در منزل خانه تكاني انجام مي‌دهيم، خانه تكاني دل خود هم انجام دهيم و همان طور كه سفره هفت سين را در منزل و كنار خانواده، دوستان و اقوام خود برپا مي كنيم، براي يك‌بار هم كه شده است براي آنكه زحمات شهيدان را ارج نهيم و حافظ خون آنان باشيم با حاضر شدن در مناطق جنگي اين سفره را در جوار شهداء و به ياد شهداء پهن نمائيم و فرهنگ ايثار، شهادت، از خود‌گذشتگي، سادگي، ايمان، استقامت را در دل خود زنده كنيم و آن را به فرزندانمان بياموزيم و ياد شهيدانمان را زنده نگه داريم و به گفته امام و رهبرمان امام خامنه‌اي (مدظله العالی) كه مي فرمايند:  ((امروز زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهداء كمتر از خود شهادت نيست )) عمل كرده باشيم.