کد خبر 20410
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۷

ميراث فرهنگي منزل بهلول واقع در گناباد را خريداري کرده است تا اين منزل به موزه تبديل شود و در معرض ديد عموم قرار گيرد.

به گزارش مشرق، عليرضا جاويد عربشاهي، مسئول روابط عمومي همايش «بهلول، شگفتي روزگار» در گفت‌و‌گو با فارس در خصوص همايش دو روزه بهلول اظهار داشت: امروز همايش «بهلول، شگفتي روزگار» در سالن‌ آمفي تئاتر دانشگاه آزاد اسلامي واحد گناباد آغاز شد.
وي با بيان اينکه 10 کتاب در زمينه زندگي بهلول تدوين شده است، گفت: اين همايش با عنوان «بهلول، شگفتي روزگار» به بررسي ابعاد مختلف زندگي بهلول و نقش وي در قيام مردم مسجد گوهرشاد مي‌پردازد.
جاويد عربشاهي تصريح کرد: ميراث فرهنگي منزل بهلول واقع در گناباد را خريداري کرده و قرار شده است تا اين منزل تبديل به موزه شود و در معرض ديد عموم قرار گيرد. 
علامه حاج شيخ محمدتقي بهلول گنابادي در سال 1279 شمسي در روستاي بيلند از توابع شهرستان گناباد پا به عرصه حيات گذاشت. در کودکي به مکتب رفت و به فراگيري قرآن کريم مشغول شد و هشت ساله بود که حافظ کل قرآن شد. وي خواندن و نوشتن را در مکتب نزد پدر آموخت و سپس به تحصيل در رشته علوم قديمه پرداخت و دوره سطح را به پايان برد و اکثر تحصيلاتش از قبيل شرح لمعه، مطول، معالم، سيوطي، حاشيه و... را نزد پدر فراگرفت و از 7 تا 14سالگي به کار وعظ و روضه خواني مشغول بود.
شيخ بهلول در سن 27سالگي به مشهد رفت و چون در آن زمان مسئله بي حجابي مطرح بود، رهبري مردم را براي حرکت و قيام عليه دولت رضاخان برعهده گرفت. اولين مبارزه وي با رضاخان در برچيدن جشن و سروري بود که در اول محرم در باغ ملي سبزوار به منظور آمدن همسر شاه مخلوع همراه با امان‌الله خان پادشاه افغانستان به سبزوار برگزار شده بود و بعد از اين واقعه چون تحت تعقيب قرار گرفت، پياده عازم قم شد.
از ديگر مبارزات او به قيام مسجد گوهرشاد مي‌توان اشاره کرد که بعد از آن به افغانستان تبعيد شد و مدت 30 سال را در افغانستان گذراند و در اين مدت کودکان بي‌سرپرست زيادي را سرپرستي کرد.
از ويژگي‌ها و خصوصيات اخلاقي اين شيخ بزرگ که زبانزد نزديکان وي بود، ذوق و ادب او بود؛ به طوري که او بيش از 200 هزار بيت شعر سروده است و 50 هزار بيت شعر از ديگر شاعران را از حفظ داشت.
وي مجتهد و مسلط به ادبيات عرب و سراينده اشعار، متون نغز و خواندني به زبان عربي و مسلط به تاريخ انبياي اسلام و شاهدي زنده بر تاريخ يک‌صدساله اخير ايران و جهان بود.
همچنين وي به فقه اهل سنت مسلط بوده و سابقه تدريس در دانشگاه الازهر مصر را داشته و همچنين داراي فعاليت علمي و فرهنگي در راديو الشرق‌الاوسط مصر و راديو بغداد، در پايان دوران تبعيد است.
محمدتقي بهلول سرانجام در روز جمعه 7 مرداد ماه 1384 پس از 105 سال زندگي پربرکت دار فاني را وداع گفت.