البته این اولین باری نیست که زاینده رود اصفهان به این بلا دچار می شود، اما در طول سال های اخیر، حداقل به حرمت مهمانانی که در ایام نوروز وارد این شهر می شدند هم این رودخانه مملو از آب بود، اما سی و سه پل و پل خواجو در نوروز هم 92 یکی از کم فروغ ترین سال های خود را گذراندند.
حالا دیگر همه اصفهانیها رودی که برایشان مظهر همه چیز بود را شبیه یکی از زیر گذرهایی میبینند که ماشینها در آن جاری میشوند و شاید دیری نپاید که مسیر غرب به شرق اصفهان را کسی روبان ببندد و کس دیگری قیچی به دست بگیرد تا افتتاحش کنند.
دلیل و دلایل هرچه هست، کارشناسان این حوزه نیز ضمن اعلام میزان اندک آب انتقالی به استانهای مرکزی کشور، اعلام میکنند که خشکسالیهای اخیر و نیز ضرورت آبرسانی به برخی منابع صنعتی مانند پالایشگاه و ذوب آهن اصفهان عمدهترین دلیل بستن آب زاینده رود بوده است.
رئیس شورای شهر اصفهان در گفتگو با خبرنگار «فردا»، مقصر اصلی کمبود آب در زاینده رود را استانداری اصفهان اعلام کرد و گفت: در ماجرای خشکی آب زاینده رود و برهم ریختن منظره زیبای سی و سه پل استانداری اصفهان مقصر است و این موضوع به شهرداری اصفهان هیچ ربطی ندارد. اما شهرداری و شورای شهر پیگیر این موضوع هستند و درخواست های بسیاری از استانداری داشته اند.
عباس حاج رسولیها با بیان مطلب فوق درباره زمان بازگشت زاینده رود به حالت قبلی و ورود آب به این رودخانه اظهار داشت: بحث های مختلفی طی هفته های اخیر انجام گرفته و استانداری عنوان کرده که طی 10 یا 15 روز آینده آب وارد این رودخانه می شود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چه عاملی سبب خشک شدن رودخانه زاینده رود شده، عنوان کرد: کم بود آب، مصرف زیاد آب و بارندگی کم از جمله عوامل اصلی در خشکی این رودخانه بوده است.
حاج رسولیها درباره فوائد بازگشت آب به رودخانه زاینده رود اینگونه توضیح داد: شهر اصفهان به شدت به آب این رودخانه نیاز دارد. علاوه بر زیبایی چهره سی و سه پل، آب رودخانه زاینده رود موجب بازگشت تولید، افزایش محصولات کشاورزی، بهبود اقتصاد، ایجاد شرایط مناسب آب و هوایی برای شهر و بهتر شدن شرایط فضای سبز و باغات داخل شهر می شود.