کد خبر 206380
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۱

بوشهر - خبرگزاری مهر: رسیدگی به وضعیت بهداشتی و درمانی زلزله‌زدگان از ساعات اولیه زلزله آغاز شد و همه مجروحان تحت درمان قرار گرفتند و بسیاری از این افراد ترخیص شدند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دو شبانه‌روز از وقوع زمین‌لرزه در شهرستان دشتی می‌گذرد و در این شبانه‌روز اقدامات بسیار زیادی در حوزه کمک به زلزله‌زدگان در بخش بهداشتی و درمانی صورت گرفته است.

اهمیت موضوع بهداشت و درمان مجروحان و حادثه‌دیدگان این زمین لرزه به حدی بود که وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز برای بررسی وضعیت درمانی به استان بوشهر سفر کرد.

دكتر محمدحسن طريقت منفرد وزير بهداشت در اين سفر با حضور در شهر شنبه و روستاهاي زلزله‌زده آخرين وضعيت خدمات رساني درماني و همچنين وضعيت بهداشتي اين مناطق را مورد بررسي قرار داد.

از نخستین ساعات کار امداد و نجات برای تسریع در رسیدگی و درمان مجروحان این حادثه با سرعت و توسط همه گروه‌های امدادی آغاز شد و کار درمان آنها همچنان با سرعت ادامه دارد.

گروه‌های مختلف که با موضوع بهداشت و درمان ارتباط داشته‌اند برای امداد‌رسانی و کمک به مجروحان و مصدومان این حادثه وارد عمل شدند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

در نخستین ساعات زمین‌لرزه بیمارستان زینبیه خورموج به علت ازدحام مجروحان پر شد و باعث شد تا کار رسیدگی به مجروحان با مشکلاتی مواجه شود که در ساعات بعدی این زمین لرزه کار انتقال مجروحان به دیگر بیمارستان‌ها آغاز شد.

انتقال بیماران به بیمارستان‌های مرکز استان

بسیاری از مجروحان که سطح جراحت آنها بالا نبود، به صورت سرپایی درمان شدند و پس از آنکه درمان آنها به پایان رسید مرخص شدند و به محل اسکان خود برگشتند.

کم‌کم و با حضور آمبولانس‌ها و اتوبوس‌های آمبولانس کار انتقال مجروحانی که نیازمند بستری بودند و یا به مراقبت‌ها و انجام عمل نیاز داشتند، به بیمارستان‌های مرکز استان آغاز شد.

بر اساس اعلام مسئولان یک‌هزار و 100 نفر در این زمین‌لرزه مجروح شدند که قریب به یک‌هزار نفر مداوا شدند و مابقی نیز در بیمارستان بوشهر کار درمان خود را ادامه دادند.

رسیدگی به بیماران با همه توان با به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی استان بوشهر به کار گرفته شد.

نیمی از بیماران بستری شده در بیمارستان شهدای خلیج فارس مرخص شدند/ رضایت زلزله‌زدگان

رئیس بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر به روند درمانی مجروحان زمین‌لرزه در این بیمارستان اشاره کرد و اظهار داشت: 85 نفر از مجروحان این زمین‌لرزه به بیمارستان شهدای خلیج فارس منتقل شدند.

دکتر سعید کشمیری در ادامه با اشاره به ترخیص نیمی از این مجروحان، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر تنها 40 نفر از مجروحان این زمین لرزه در بیمارستان شهدای خلیج فارس بستری هستند که مشکل اغلب آنها شکستگی اندام و شکستگی لگن است که نیازمند انجام عمل هستند.

وی اضافه کرد: 20 نفر از این افراد ظرف امروز و فردا تحت عمل قرار خواهند گرفت تا روند درمان آنها تکمیل شود.

بیماران این بیمارستان نیز در صحبت‌هایی که با خبرنگار مهر داشتند، روند خود را رضایت‌بخش دانستند و با اعلام بهبود وضعیت سلامتی خود، از روند درمانی خود و رسیدگی مسئولان بهداشت و درمان اظهار رضایت کردند.

بسیاری از مسئولان از جمله معاون اول رئیس جمهور، وزیر بهداشت و درمان، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر و آیت‌الله رسولی مهلاتی نماینده ولی فقیه در زلزله دشتی، استاندار بوشهر و بسیاری از مسئولان استان بوشهر نیز در مراحل مختلفی به عیادت بیماران رفته‌اند و در جریان روند درمان قرار گرفته‌اند.

هيچ مصدومي در بيمارستان‌هاي استان فوت نكرده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: به جز افرادي كه در حادثه زلزله شهرستان دشتي جان خود را از دست دادند، هيچ مصدومي در بيمارستان‌هاي استان فوت نكرده است.

دكتر عليرضا رييسي افزود: با استفاده از ظرفيت‌هاي درماني استان، همه مصدومان حادثه زلزله شهرستان دشتي در استان مداوا مي‌شوند و نياز به اعزام خارج از استان نيست.

وي بيان داشت: سرعت عمل تيم‌هاي درماني و استفاده خوب از ظرفيت‌هاي درماني استان موجب شد كه ظرف مدت سه ساعت همه مصدومان حادثه زلزله تعيين تكليف شوند و اقدامات لازم براي مداوا و اعزام آنان به ديگر بيمارستان‌هاي استان انجام شود.

دكتر رييسي خاطرنشان كرد: سرعت عمل تيم‌هاي درماني در منطقه زلزله‌زده به گونه‌اي بود كه در ساعات اوليه حادثه همه مصدومان درمان سرپايي يا براي معالجه به بيمارستان‌هاي مجهز استان اعزام شدند طوري كه تا ساعت 10 شب حتي يك مصدوم در بيمارستان‌ زينبيه خورموج وجود نداشت.

معاون درمان دانشگاه افزود: بيش از 400 نفر كه جراحات سطحي داشتند در محل وقوع زلزله درمان سرپايي شدند و 160 مصدوم در بيمارستان زينبيه خورموج درمان و ترخيص شدند و 123 نفر نيز كه نياز به مراقبت بيشتر داشتند به مراكز درماني استان اعزام شدند.

سم‌پاشي و توزيع پشه‌بند براي پيشگيري از انتقال مالاريا

رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ارسال سرم ضد عقرب و ضد مارگزيدگي به مناطق زلزله‌زده بوشهر خبر داد.

دكتر محمدمهدي گويا گفت: مارگزيدگي و عقرب‌گزيدگي در بوشهر حتي در شرايط عادي سال هم ديده مي‌شود و در حال حاضر به دليل حادثه زلزله، احتمال مارگزيدگي و عقرب‌گزيدگي در اين مناطق زياد است.

وي با اشاره به اين كه بخشي از اين سرم‌ها از تهران و بخشي ديگر از دانشگاه علوم پزشكي بوشهر تامين شده است، گفت: خوشبختانه كمبودي از نظر تامين سرم ضدمار گزيدگي و عقرب‌گزيدگي وجود ندارد.

دكتر گويا همچنين با اشاره به مالاريا خيز بودن اين منطقه گفت: از صبح امروز عمليات سمپاشي در مناطق زلزله زده آغاز شده و همچنين تعداد 500 تخته پشه بند در اختيار مردم منطقه قرار گرفته است كه به نظر مي‌رسد كافي باشد.

وضعيت بهداشتي مناطق زلزله‌زده شهرستان دشتي تحت كنترل است

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: از ساعات بروز حادثه زمين‌لرزه در منطقه دشتي، كارشناسان بهداشتي در قالب اكيپ‌هايي متشكل از كارشناس مامايي، كارشناس بهداشت محيط وكارشناس مبارزه با بيماري‌ها در مناطق زلزله‌زده مشغول خدمت‌رساني شده‌اند.

دكتر عبدالمحمد خواجه‌ئيان بيان داشت: همچنين در مركز بهداشتي درماني شهر شنبه تيم‌هاي پزشكي و بهداشتي مستقر هستند و وضيعت بهداشتي منطقه را كنترل مي‌كنند. تيم‌هاي بهداشتي با حضور در

شهر شنبه و سركشي به روستاهاي مجاور آسيب‌ديده وضعيت بهداشتي از جمله مواد غذايي، آب آشاميدني و دفع بهداشتي ضايعات و همچنين خطر حيوانات موذي و گزنده را كنترل مي‌كنند.

رئيس مركز بهداشت استان بيان داشت: رسالت اصلي اكيپ‌هاي بهداشتي پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي واگيردار مانند مالاريا، سالك و اسهال در مناطق زلزله‌زده است.

وي همچنين افزود: شناسايي گروه‌هاي در معرض خطر مانند مادران باردار، كودكان، بيماران مزمن كه نياز به مراقبت ويژه دارند از ديگر وظايف تيم‌هاي بهداشتي مستقر در منطقه زلزله‌زده است.