کد خبر 207709
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲

حادثه انفجار در جريان مسابقه دوي ماراتن در شهر بوستون آمريکا و کشته شدن 3 تن و زخمي شدن 176 تن ديگر، مقامات اين کشور را بر آن داشت تا بر شدت تمهيدات امنيتي به ويژه در نقاط حساسي از جمله کاخ سفيد بيافزايند، اين در حاليست که اف بي آي تازه ترين تصاوير از بمب‌ها و صحنه بمب‌گذاري را منتشر کرد.

به گزارش مشرق، باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز نوشت: به دنبال دو انفجار روز دوشنبه در شهر بوستون، مأموران پليس در شهرهاي مختلف آمريکا، از جمله واشنگتن دي سي و نيويورک که محل حملات يازده سپتامبر نيز بوده اند، به حالت آماده باش درآمده اند.


در واشنگتن دي سي، مأموران پليس مخفي به گشت زني مقابل ساختمان کاخ سفيد پرداختند و حتي از عبور عابران پياده از مقابل ساختمان، بوسيله نوارهاي مخصوص پليس، جلوگيري مي کنند.

پرچمي که بر فراز کاخ سفيد قرار گرفته است نيز به نشانه ي احترام به قربانيان اين حادثه به حال نيمه افراشته درآمد.

مقامات آمريکايي با تدابير امنيتي در شهرها و از جمله بوستون تلاش مي کنند، به مردم اطمينان خاطر بدهند. اکنون حضور نيروهاي پليس در بوستون بسيار پر رنگ شده است و گشتي هاي پليس در مناطق مختلف شهر و بويژه در مترو حضور گسترده اي دارند. اين تدابير امنيتي در فرودگاه هاي اين کشور نيز تشديد شده اند.

يک هواپيما در فرودگاه بوستون به دليل مشاهده يک مورد مشکوک براي مدتي از ترمينال ها خارج شد. هشدار هاي دروغين متعددي تاکنون دريافت شده است.

بلوار پنسيلوانيا که مقابل کاخ سفيد واقع شده است، براي عابران نيز مسدود شده است.

گفته مي شود که مواد منفجره بکار رفته در بمب هاي منفجر شده بسيار ضعيف بوده است، اما قطعات فلزي که عمدا در اطراف اين بمب ها قرار داده شده، آثار مخرب انفجارها و شمار مجروحان و همچنين شدت جراحات کساني که اطراف محل انفجار بوده اند را افزايش داده است.

در مورد عاملان اين حادثه دو فرضيه مطرح شده است؛ احتمال دخالت تروريسم بين المللي يکي از اين فرضيه هاست که بسيار کمتر از آن سخن مي گويند. احتمال نقش  راست افراطي که به عنوان گروه هاي ميهن پرست از آن ها ياد مي شود نيز مطرح شده است. حوادث مشابه سال هاي گذشته که همگي در ماه آوريل رخ داده اند، فرضيه دوم را تقويت مي کند. اين گروه ها مخالف دولت فدرال هستند و از دولت فدرال انتقاد مي کنند.  

در حال حاضر کسي در ارتباط با انفجار روز دوشنبه بازداشت نشده است.  يک منبع آگاه پليس فدرال آمريکا (اف‌بي‌آي) اعلام کرد تاکنون هيچ فرد يا گروهي مسئوليت‌ بمب‌گذاري روز دوشنبه در بوستون را بر عهده نگرفته است.

دولت آمريکا نيز از تعيين جايزه براي هرگونه اطلاعات در خصوص عامل و يا عوامل بمب گذاري ها خبر داده است. دولت آمريکا 50 هزار دلار جايزه براي دادن هرگونه اطلاع از جزييات اين حمله و يا نشانه هايي که منجر به يافتن عامل و عوامل آن  شود ، تعيين کرد. 

در عين حال، به گفته سخنگوي سفير چين در نيويورك هويت تمامي كشته شدگان در حادثه بمبگذاري بوستون شناسايي شده است. 

وي همچنين خاطر نشان ساخته كه در ميان كشته شدگان اين حادثه بمبگذاري يك دانشجوي چيني كه در دانشگاه بوستون تحصيل مي كرده نيز حضور داشته است. هنوز گزارشي از خانواده اين دختر دانشجو و نام و سن وي منتشر نشده است.

علاوه بر يك دانشجوي چيني كشته شده دو كشته ديگر "مارتين ريچارد" و "كريستال كمپبل" 29 ساله بوده اند.

اين حمله نخستين حمله عليه آمريكايي ها پس از حادثه 11 سپتامبر سال 2001 ميلادي بوده است. 

دو انفجار صورت گرفته در شهر بوستون، سه کشته و 176 زخمي برجا گذاشته است که از ميان مجروحان، حال 17 نفر وخيم و بحراني توصيف شده است.

**  جزئيات انفجار و بمب‌گذاري
مسئولان تحقيق عکسهايي از يکي از بمبهاي منفجر شده را منتشر کرده اند. اين بمب دست ساز درون زودپزي مملو از مواد منفجره و ميخ و گلوله هاي سربي قرار گرفته بود. اين ميخها و گلوله ها بيشترين ميزان جراحات را به مردم وارد کرده است. هدف از انتشار اين زودپز و کيسه سياه همراه آن اين است که شايد فردي به ياد بياورد چه کسي کيسه را در بين مردم قرار داده است. 

محل جاسازي کيسه بمب‌ها




بمب‌ها


کيسه حامل مواد منفجره


اين بمب‌ها با باتري کار ميکرده



بمب‌ي که درون زودپز گذاشته شده بود


بخش هاي منفجر شده برد الکتريکي بمب ها 


مآموران در حال بررسي محل


محل انفجار اول


فردي مشکوک در حال فرار از محل



فاصله بمب گذاري ها


مظنون سعودي بازداشت شده که تبرئه شد