کد خبر 20842
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۲

مراسم توديح و معارفه‌ي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنين معاونت امور مجلس عصر امروز(4 دي) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي؛ با حضور وزير و معاونينش برگزار شد.

به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، در اين مراسم نخست محمدعلي رامين(معاون سابق مطبوعات وزارت ارشاد) در جايگاه حاضر شد و به ايراد سخن پرداخت.

وي گفت: خوشحالم که در آخرين لحظات کاري‌ام در معاونت مطبوعاتي خدمتتان حضور دارم همانطور که در روز معارفه‌ي خود به شما گفتم که ما دوستتان داريم؛ بايد تا آخرين لحظه برعهد خود پايدار باشم. برادران و خواهران مطبوعاتي اين فرهنگ اصيل که به دست ما رسيده است؛

ارزشمندترين ميراث پدرمانمان است و نبايد در رسانه‌ها مورد بهره‌برداري غلط قرار گيرد و ما با شايعه پراکني بزرگ‌نمايي و سانسور خودآگاهانه مقلد ديگران شويم. براي ما حقيقت‌گويي ملاک است. من امروز از سر خيرخواهي مي‌گويم تا با معاون بعدي مطبوعاتي به صورتي رفتار کنيد تا دلسوزي‌هايش محقق شود. اگر مسئولي آمد، تلاش کرد اما به در بسته خورد؛ طبيعي است که مثل من بگويد من در بسياري از برنامه‌هاي خود ناموفق بوده‌ام. اين عجز نيست بلکه وفق شرايط است. ما بايد همواره از خود بپرسيم که براي چه اينجا هستيم؟ کار معاونت مطبوعات چيست و اصلاً وظيفه وزارت ارشاد چيست؟ تمام ارگان‌هاي ديگر مانند مجلس، دولت و غيره بايد همواره فلسفه وجودي خود را مدنظر قرار دهند تا آحاد جامعه بتوانند در اين عرصه راه رشد جمعي را پيدا کنند.

رامين در بخش ديگري از سخنان خود گفت: هيچ جامعه‌اي نمي‌تواند از رسانه غافل باشد و جايگاه رسانه در تمام جوامع پيشرو قابل انکار است اما رسانه بايد خودآگاه باشد و خود در جهت تکامل خود اقدام کند. من متاسفانه امروز بايد اعلام کنم که اگرچه نظام ما توانسته است در عرصه‌هاي جهاني و در حوزه‌هاي مختلف به جايگاه قابل توجهي دست پيدا کند اما ما در حوزه مطبوعات و رسانه‌ها درجا زديم. چه کسي جوابگوي عقب‌ماندگي رسانه‌ها است؟ اينکه هنوز منشوري وجود ندارد که نقشه راه رسانه‌ها در عرصه جهاني را نشان دهد؛ يک نقص است. اينکه هنوز مطبوعات و خبرگزاري‌ها جايگاه و مسير جهان شمول اسلامي خود را مشخص نکرده‌اند؛ يک نقص است.

رامين گفت: امروز مي‌گويم اگر من معاون بدي بودم؛ خدانگهدار. اما اين مسير بايد به نحو صحيح دنبال شود البته حرف من به اين معنا نيست که من با شما مطبوعاتي‌ها مشکل داشته‌ام ولي برخي از شما همواره دربرابر برنامه‌هاي وضع شده؛ سدسازي کرده‌ايد و نگذاشتيد هدايت و کنترل صحيحي در حوزه رسانه‌ها و مطبوعات صورت گيرد. بنابراين بار ديگر مي‌گويم که من با تمام شما مشکل ندارم اما آنهايي که قانون‌شکني کرده‌اند؛ خود متحمل ضرر و زيان شده‌اند.

معاون سابق مطبوعات گفت: معتقدم از همين امروز بايد با معاونت جديد هماهنگ و هميار باشيم تا اصلاح امور و مشکلات ميسر گردد. من از همان روز نخست گفتم که حداقل 4 چالش اصلي در عرصه مطبوعات و رسانه‌هاي کشور وجود دارد: ارتباط مسئولين با مطبوعات، عدم اعتماد آنها نسبت به جايگاه‌هايي که بايد به آنها تکيه کنند، عدم اعتماد بخش‌هايي از حاکميت و عدم اعتماد مردم به رسانه‌ها.

رامين اضافه کرد: خدمت در حوزه معاونت مطبوعاتي براي من تجربه ارزشمندي بود اگر صراحت من باعث آزار برخي از شما شد؛ از اين صراحت ناگزيرم. من تنها بلدم با همين صراحت حرف بزنم زيرا آدم سياست نيستم و آنقدر اهليت ندارم که دوپهلو حرف بزنم. همچنين از آقاي حسيني(وزير فرهنگ و ارشاد) متشکرم که در طول يکسال اين فرصت و اعتماد را به من داد. ايشان فشارهاي مجلس را تحمل کردند و من بايد از دولت کريمه اسلامي سپاسگذار اين رخصت باشم.

رامين اظهار داشت: من اهل استعفا نيستم و معتقدم براساس يک مصلحت آمده‌ام و اکنون نيز براساس يک مصلحت مي‌روم حال آنکه اين مصلحت‌ها دراختيار ما نيست و بزرگ‌ترها آنها را تشخص مي‌دهند. بار ديگر اعلام مي‌کنم که در طول دوره معاونت خود با برخي از شما رسانه‌ها که اکنون نيز نمايندگان‌تان در جلسه حضور داريد؛ مشکل داشتم و از اين به بعد نيز چنانچه رويه غلط خود را ادامه دهيد؛ بعنوان يک شهروند مشکل خواهم داشت.

بخش ديگري از اين مراسم محمد عظيمي(معاون سابق حقوقي و امور مجلس وزارت فرهنگ) گفت: از وزير محترم تشکر مي‌کنم که در طول اين مدت به من اعتماد کردند که درکنار اين مسئوليت، مسئوليت‌هاي ديگري را نيز به من سپردند. روزي که در همين سالن معرفي مي‌شدم؛ گفتم بنا دارم اين معاونت را از روزمرگي نجات دهم و با طرح برنامه‌هاي متعدد اين کار را دنبال خواهم کرد.

عظيمي گفت: ما در طول اين مدت در حوزه استان‌ها سعي کرده‌ايم مديرکل‌ها را به طرح برنامه و يک سند راهبردي درخصوص وضعيت فرهنگي استان‌نشان ترسيم کنند و براي اولين بار در طول تاريخ اين وزارت‌خانه اين اتفاق افتاد. در حوزه حقوقي نيز بنا را بر اين گذاشتيم که از حقوق کارمندان دفاع کنيم. همچنين به بحث مالکيت ادبي و هنري توجه کرديم که مسئله‌اي مهم در جهان امروز است و باعث ايجاد خلاقيت و رشد فرهنگي در هر جامعه‌اي است. ما براي اولين بار در ايران همايش حقوق مالکيت ادبي و هنري را برگزار کرديم. همچنين در حوزه امور مجلس هم سعي کرديم رابطه سازنده‌اي با مجلس برقرار کنيم و به حمدالله وزارت ارشاد در اين دوره کمترين تذکر را از مجلس دريافت کرده است.

وي افزود: به هر تقدير دست بر قضا من مجبور شدم بين ماندن در مسئوليت اجرائي و ادامه تحصيل يکي را انتخاب کنم زيرا قانون هم اجازه نمي‌دهد اين دو امر همزمان اتفاق بيفتد. البته اين پايان همکاري‌هاي من و وزارت فرهنگ و ارشاد نخواهد بود و اميدوارم در آينده با توانمندي‌هاي بيشتري به اين وزارتخانه خدمت کنم.

وي در پايان سخنانش گفت: هر چند طي روزهاي اخير عده‌اي از محافل خبري بر اين شايعه دامن زده‌اند که من از سمتم برکنار شده‌ام اما من هيچ واکنشي نشان نداده‌ام و اميدوارم آنها خود رويکردشان را اصلاح کنند.