کد خبر 209583
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶

در افتادن کنترل سد فرات در سوريه به دست عناصر گروهک موسوم به "ارتش آزاد"، دولت عراق، اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز خسارات ناشي از سيلال پس از انهدام احتمالي سد فرات در استان "رقه" سوريه را صادر کرد.

به گزارش گروه بين‌الملل مشرق، در افتادن کنترل سد فرات در سوريه به دست عناصر گروهک موسوم به "ارتش آزاد"، دولت عراق، اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز خسارات ناشي از سيلال پس از انهدام احتمالي سد فرات در استان "رقه" سوريه را صادر کرد.

عناصر گروهک تروريستي موسوم به "ارتش آزاد سوريه"، اواخر سال 91، کنترل بخش‌هايي از استان "رقه" در شرق سوريه را در دست گرفتند که بخش‌هايي از آن از جمله منطقه محدوده "سد فرات" به عنوان بزرگترين سد آبي در سوريه، هنوز در اختيار افراد اين گروهک است.

بر همين اساس، در پي دريافت هشدارهاي امنيتي مبني بر احتمال انهدام اين سد همزمان با اوج‌گيري تنش‌هاي فرقه‌اي و طائفي در عراق، مسؤولان عراقي، براي مقابله با سيلاب احتمالي ناشي از شکستن اين سد، اعلام آماده‌باش کردند.

"علي هاشم" مديرکل مرکز ملي مديريت منابع آبي در وزارت آب عراق، با اعلام اين خبر تصريح کرد: «ما تدابير لازم و برنامه‌هاي مشخصي را براي مقابله با اين احتمال، اتخاذ کرده‌ايم زيرا اگر سد فرات در سوريه منهدم شود، خسارات آن بسيار گسترده خواهد بود و لذا با توجه به شرايط جاري در سوريه، بايد براي هر احتمالي آماده باشيم.»

مرکز رصد حقوق بشر در سوريه، به‌تازگي در گزارشي اعلام کرد: افتادن کنترل سد آبي فرات به دست مخالفان مسلح، بزرگترين شکست اقتصادي سوريه از هنگام آغاز آشوب‌ها در اين کشور بوده است.

رود فرات که از پر آب ترين رودخانه‌هاي جهان است از سه کشور ترکيه، سوريه و عراق مي‌گذرد و به اروندرود مي‌پيوندد.

سد فرات در سوريه که چهارهزار و 500 متر طول، 512 متر عرض و 60 متر ارتفاع دارد، بزرگترين سد فرات به شمار مي‌آيد که در دهه هفتاد سده گذشته ميلادي در دوره رياست‌جمهوري حافظ اسد، به بهره‌برداري رسيد و درياچه تشکيل‌شده در پشت اين سد نيز "بحيرة الأسد" نام گرفت.

بر اساس برآوردهاي علمي، پيش‌بيني مي‌شود در صورت انهدام اين سد، نيمي از استان‌ها و زمين‌هاي زراعي در عراق در استان‌هاي الانبار، نجف، کربلا و بابل، به زير آب برود.