وی با بیان اینکه «برای دفاع از اصول نظام باید هزینه داد» تاکید کرد: در دیپلماسی خارجی باید حداکثر لبخند و حداقل اخم تلفیق شود.
وی چالش اصلی کشور را ناکارآمدی برخی مدیران و کم تجربگی و عدم بهرهوری مناسب دانست و در خصوص سیاست خارجی دولت فعلی با بیان اینکه «در سیاست خارجه باید هزینههایی پرداخت شود» ادعا کرد: اما بعضا با سیاه نمایی، برخی هزینه را بالا بردهایم.
باهنر با بیان این اعتقاد که «اولین اشتباه دولت شعار من در دولت ژنرال نمیخواهم، بود» گفت: یک رییس جمهور باید تمهیدات خود را به دست دیگران اجرایی کند و خود مدیریت امور را به دست گیرد، در حالی که وظیفه سرباز صرفا بله قربان گفتن است و باید در بدنه دولت از ژنرالها استفاده کرد.
وی ادعا کرد که «دولت احمدینژاد اعتقادی به خرد جمعی نداشت»، انحلال سازمان برنامه و بودجه را از مصادیق این امر دانست و همچنین
با این ادعا که «دولت در اقتصاد ساختار و سیاست راهبردی ندارد» گفت: سونامی سنگین از نقدینگی کشور ناشی از وامهای مسکن است که بانک مسکن از بانک مرکزی گرفته است. یک چهارم تورم سال گذشته نیز ناشی از پروژه مسکن مهر است.
وی مهمترین برنامه دولت خود برای کنترل تورم و گرانی را کنترل نقدینگی عنوان کرد و گفت: در هفت سال گذشته نقدینگی کشور به 500 هزار میلیارد تومان رسیده و بیش از 20 تا 25 درصد رشد داشته و به جای استفاده در بخش تولید به بازار سفته، طلا و ملک سوق پیدا کرده است. برخی چالشها در بخش بنگاههای اقتصادی (بین دولت و خانوار) وضع تولید مناسب نیست.
باهنر با انتقاد از نگاه دولت به بنگاههای اقتصادی و با بیان این اعتقاد که «متاسفانه مملکت به یک کمیته امداد بزرگ تبدیل شده است» ابراز عقیده کرد: دولت با حمایت مادی و اعطای وام به بنگاههای اقتصادی بدون توجه به تجربه و تخصص صاحبان آنها، خیل عظیمی از بیکاران بدهکار را به آمار جوانان بیکار اضافه کرد. متاسفانه واحدهای تولید از رهگذر اجرای هدفمندی یارانهها خیلی متضرر شدند که میتوان با تزریق صحیح بودجه بسیاری از آنها را از ورشکستگی نجات داد.
وی با بیان اینکه در بخش اجتماعی و اقتصادی با سه چالش روبرو هستیم، افزود: در بخش خانوار گرانی و بیکاری تعداد زیادی از خانوارها را آزار میدهد؛ متاسفانه در هر خانهای یکی دو نفر نیروی آماده به کار مجرب یا تحصیل کرده بیکار وجود دارد.
وی فاز دوم هدفمندی یارانهها را جزو برنامههای اصولی کشور دانست و تاکید کرد، دولت بعدی نیز لابد از اجرای آن است.
باهنر در ارزیابی خود از چگونگی اجرای فاز نخست هدفمندی یارانهها گفت: دولت احمدینژاد در اجرای این طرح همت والایی کرد، کار خوب شروع شد؛ اما در حین اجرا، به دلیل برخی ندانمکاریها، تولید از رهگذر هدفمندی یارانهها به شدت آسیب دید.
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز با بیان اینکه «با محدود و معدود شدن تعداد کاندیداها، صحنه انتخابات به لحاظ حزبی میتواند به خوبی مدیریت شود» گفت: تا این لحظه فضای انتخاباتی در کشور سه قطبی است، از همه جریانات کشور باید یک نفر کاندیدا باشد؛ به طوری که هر کس یک کاندیدای مطلوب بین کاندیداهای تائید شده داشته باشد.
وی گفت: من 25 سال است که در مجلس هستم و 20 بودجه را کار کردهام، با توجه به اینکه بودجه سالانه کشور برشی از برنامه سالانه است؛ تجربه زیادی در این زمینه دارم، و در پنج برنامه توسعه کشور به غیر از برنامه چهارم نقش موثری در آنها داشتهام.