کد خبر 211586
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۵

وزیر بهداشت از عدم نحوه خدمت رسانی ماماها در بیمه‌ها که شفاف نیست گلایه کرد و گفت: این مسئله باعث شده است که ماماها به حق خود در حیطه کاریشان نرسند و آمار سزارین در ایران نیز دو برابر استاندارد جهانی است.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمد حسن طریقت منفرد در حاشیه مراسم روز جهانی ماما در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اعتقاد من این است که هنوز تکلیف ماماها در عرصه بهداشت و درمان مشخص نشده است بطوریکه بسیاری از همکاران مامای ما تا به امروز به حق خود نرسیده‌اند و باید تکلیف آنها روشن شود که کجا می‌توانند مستقل کار کنند و در چه زمانی می توانند با متخصص زنان و زایمان همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: در ضابطه‌مند کردن مقررات پزشک خانواده تا به امروز به جایگاه قابل قبولی رسیده‌ایم، وقتی که این مقررات تبیین شود در تکلیف شرح وظایف تیم این برنامه جایگاه‌های ماما به طور کامل مشخص می‌شود؛ در واقع هدف ما این است که ماماها در جایگاه اصلی خود به فعالیت بپردازند.

طریقت‌منفرد با بیان اینکه بیمه‌ها مشخص نکرده‌اند که خدمت‌رسانی به خانم‌های باردار یا تعیین تکلیف نظام پرداخت به زایمان با چه کسی است، تصریح کرد: در حال حاضر این مسائل مخدوش است یعنی اینکه آیا یک ماما به تنهایی اجازه زایمان کامل را دارد؟ و اگر به تنهایی اجازه این کار را دارد حق الزحمه او چقدر است و یا اینکه اگر با پزشک زایمان را انجام دهد حق الزحمه او چقدر خواهد بود. این موارد مسائلی است که هنوز در سازمان‌های بیمه روشن نشده است.

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه در حال حاضر آمار سزارین در کشور چند درصد است، خاطرنشان کرد: طبق آمار میزان سزارین در کشور ما 46 درصد است در حالیکه استاندارد جهانی سزارین 15 تا 25 درصد است، بنابراین برای کاهش آمار سزارین باید برنامه‌هایی تدوین شود.

طریقت منفرد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره زمان ابلاغ تعرفه‌های تشخیصی درمانی سال 92 گفت: در این زمینه وظیفه‌مان را در شورای عالی بیمه انجام دادیم. تعرفه‌ها اکنون در دولت است و نمی‌دانم چرا ابلاغ نمی‌شود اما فکر نمی‌کنم مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد.