علی اکبر ولایتی عضو ائتلاف پبشرفت ضمن بازدید از پایگاه خبری - تحلیلی مشرق در نشستی خبری به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.

علی اکبر ولایتی عضو ائتلاف پبشرفت دقایقی پیش در پایگاه خبری - تحلیلی مشرق حضور پیدا کرد.

ولایتی ضمن بازدید از بخش های مختلف تحریریه این رسانه با روند تهیه و ارسال اخبار در پایگاه خبری مشرق آشنا شد.


این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری یازدهم قبل از پاسخگویی به سوالات خبرنگاران به ایراد سخنرانی پرداخت.

علی اکبر ولایتی در ابتدای این نشست با بیان اینکه اجلاس ششم بیداری اسلامی اثر گذارترین اجلاس بود گفت: که به همت دوستان و همکاران حدود 700 نفر شرکت کننده داشت که از این میان بیش از 500 نفر از علمای جهان اسلام و بیش از 200 نفر از ایران بودند.

وی ادامه داد: 60درصد از شرکت کنندگان اجلاس علما و بیداری اسلامی اهل سنت  و 40 درصد از شیعیان که برای اولین بار فرق زیدی ها و صوفی ها هم دعوت کردیم.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در این اجلاس تصریح کرد: سخنان رهبری در این اجلاس تاثیرگذار و راهبردی بود.

ولایتی زمینه های برگزاری این اجلاس را سخنرانی رهبر انقلاب در نماز جمعه و در ابتدای جرقه بیداری اسلامی عنوان کرد و افزود: کسانی که در سال 88 برخی کارها را کردند گفتند که این انقلاب ها رنگی است، ولی زمانی که صدای الله اکبر بلند شد معلوم شد حرکت اسلامی است.

دبیر اجلاس بیداری اسلامی اضافه کرد: اتفاقات اثبات کرد که انقلاب ها، بیداری اسلامی است و به عنوان مثال 77 درصد مردم مصر به اسلامی شدن قانون رای دادند.

برچسب بهار عربی و...  به این انقلاب ها نمی چسبد


وی جمهوری اسلامی را شروع کننده امواج جدید بیداری اسلامی خواند و افزود: در این اجلاس برای اینکه نگویند فقط جمهوری اسلامی است که می گوید بیداری اسلامی در فضایی کاملا آزاد از صوفیه تا زیدیه و از طالبان تا سلفیه دعوت شدند.

ولایتی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا اینچنین جلسه ای را برگزاری نمی کنند که ازاد و باز برگزار شود و هر کسی بیاید حرف خود را بزند و طالبانی ها و مخالفان آنان مانند اخوانی ها نظر خود را بیان کردند.

دبیر اجلاس بیداری اسلامی تصریح کرد: به گفته رمضان عبدالله تا پیش از این دغدغه ها بر روی فلسطین بود ولی هم اکنون برخی سران کشورها به رابطه با اسرائیل می اندیشند ولی در این اجلاس درباره فلسطین صحبت شد و درباره سوریه نیز تصمیم خوبی گرفتیم  راه حل بحران سوریه, سوری – سوری تعریف  عنوان شد.


در ادامه این نشست دکتر علی اکبر ولایتی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد:

ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که اخیرا شاهد اهانت ها در سوریه به اماکن مقدس اسلامی بودیم نظر شما در این مورد چیست، گفت: باعث تاسف است که قبر مطهر شهید حجر بن عدی را تخریب کردند. کار دیگری نیز در اردن انجام داده اند، این کار از عهده افراطی ها یی که مزدور هستند بر می اید این افراد این مساله را منکر نشده اند که از طرف آمریکایی ها و اسرائیلی ها پول می گیرند.

وی در ادامه گفت: حالا نیز این وهابی ها و مزدورانی که از اردن و سوریه جنایت می کنند مانند مزدوران نیکاراگوئه که آدم می کشند هستند. این کار از جانب همه امت اسلامی محکوم و نشانه ضعف آنان است چون در مواجه با سوریه شکست خورده اند بمب منفجر می کنند و به حرم بزرگان حمله می کنند.

حضور هاشمی و خاتمی در انتخابات

عضو ائتلاف پیشرفت در خصوص احتمال حضور آقایان هاشمی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده نظر خاصی درباره کسی که کاندیدا می شود ندارم چون مرجع تشخیص نیستم.

ولایتی گفت: شورای نگهبان بر سر مواضع خود ایستاده است و بر اساس سوابق افراد بررسی می کنند و فرد تایید شده نباید سوء سابقه سیاسی و غیر سیاسی را داشته باشد.


هیچگاه نگفتم که هاشمی در فتنه دخالت داشته‌ است

وی در پاسخ به سوالی درخصوص سخنان وزیر اطلاعات درباره نقش هاشمی در فتنه 88 گفت: پاسخ گوی مطلبی که وزیر اطلاعات گفتند خود ایشان هستند.

علی اکبر ولایتی با اعلام اینکه بنده هیچ گاه نگفتم که آقای هاشمی در فتنه دخالت داشته اند گفت: من حرفی در این مورد نزده ام و این حرف را کسی نقل کرده که قصد داشته آنرا منشا گفت و گوی بی پایه کند. بنده قبلا دیدگاهم را راجع به هاشمی رفسنجانی اعلام کردم.


هنر این است که هم انرژی هسته‌ای را حفظ کنیم هم رابطه با دنیا را بهبود ببخشیم

کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انرژی هسته ای بحثی ملی است که هر هزینه ای برای دستیابی به آن می کنیم و یا صرفا به عنوان یک وزنه به آن نگاه می کنیم گفت: چرا باید سوالاتی کنیم که از آن بوی جنگ بیرون بیاید. بنیاد هسته ای ما بر صلح آمیز بودن قرار دارد و بر اساس NPT می توانیم از انرژی هسته ای به عنوان صلح آمیز استفاده کنیم .

وی در ادامه افزود: کار هسته ای قابل حل است و ما این توانمندی را داریم که هم انرژی هسته ای را حفظ کنیم و هم رابطه خود با دنیا را بهبود ببخشیم. این مسئله قابل مذاکره است و مذاکره سیاسی زبان خود و درک خود را می طلبد که بنده و همکارانم این توان را در خود می بینیم که انرژی هسته ای را به سمتی ببریم که با تحریم گره نخورد.

وی گفت: رهبری عزم راسخ خود را بر حفظ انرژی هست ای اعلام کرده اند و هر کسی قرار است رئیس جمهور شود باید به آن متعهد باشد.

ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما در از اولویت نظرسنجی و کیفیت برای انتخاب کاندیدای نهایی ائتلاف پیشرفت نام برده بودید، شاخصه های کیفی برای انتخاب کاندیدای نهایی چیست، پاسخ داد: برای انتخاب کاندیدای نهایی ائتلاف پیشرفت در کنار اولویت نظرسنجی، کسب نظر از علما و به خصوص دیدگاه های مراجع دینی و علمی بالاخص جامعه مدرسین و جامعه روحانیت تاثیرگذار هستند.

وی در ادامه افزود: نظر سنجی مقبولیت را نشان می دهد و دیدگاه علما و مراجع که از ابتدای انقلاب یار و پشتیبان انقلاب اسلامی هستند نیز از جمله معیارهای انتخاب کاندیدای نهایی ائتلاف است و جلب نظر از آنها نقش بسیار مهمی در دولت جمهوری اسلامی دارد.


عضو ائتلاف پیشرفت اصولگرایان در ادامه توضیح داد: در مجلس هشتم و نهم بنده مشارکت جدی در تشکیل ائتلاف های 5+6 و 7+8 نقش داشتم و در وحدت و شکل دهی کاندیداهای اصولگرایان برای ورود به مجلس نقش مهمی را ایفا کردم.

وی در واکنش به اظهارات هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه ما با اسرائیل سر جنگ نداریم، عنوان کرد: ما اصول‌گرایان به این صفت شناخته شده‌ایم که فقط تابع نظرات مقام معظم رهبری هستیم.

ولایتی در ادامه اظهارات خود عنوان کرد: تجربه در روابط سیاسی و بین المللی خیلی مهم است و رابطه بین کشور ها همانند رابطه بین آدم هاست و برای ایجاد تفاهم باید زبان مشترک پیدا کرد و اگر رابطه مسئولین بر اساس یک رابطه اصول نباشد رابطه خوبی شکل نمی گیرد.

وی در ادامه افزود: بهبود رابطه بین کشورها خیلی زمان می برد ولی برای تخریب این روابط  یک کلمه نسنجیده کافی است، بنابراین ظرافت کار سیاست خارجی از همه کارها بیشتر است.

          


وی در ادامه عنوان کرد: در مورد هسته ای بنای ما بر این است که روابط مان را با کشور های عربی و در حوزه خلیج فارس گسترش بدیم. آن ها از ارکان مهم امت اسلامی هستند و اگر تنشی بین ما و کشورهای عربی است باید با تدبیر حل شود.

علی اکبر ولایتی در پاسخ به سوالی درباره اعلام اسامی کابینه خود قبل از ثبت نام کاندیداها گفت: بنده در ابتدا مطرح کردم که تفاوت اعضای این ائتلاف این است که تیم خود را در موضوعات اقتصادی و فرهنگی معرفی می کنند.

وی ادامه داد: اگر به فرض کابینه ای را مشخص کنیم و مجلس به آن رای ندهد وعده بدون پشتوانه ای است، ولی تصریح می کنم که همکاران خود را معرفی می کنیم و دیر نشده است.


هیچ گاه سوریه را تنها نگذاشته ایم

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه به نظر می رسد سوریه تنها است، ایا انتخابات ایران در مساله سوریه تاثیر گذار است، گفت: فرض اول شما اشتباه است. حتما سوریه تنها نیست و هیچ گاه سوریه را تنها نگذاشته ایم. اگر برداشت ساده ای داشته باشیم به معنای اینکه سوری ها، ایرانی ها، لبنانی ها و عراقی ها در کنار هم بجنگند؛ کسی دنبال این نیست.

وی افزود: در طول این 30 سال از هیچ کمکی به سوریه فروگذار نبودیم و هیچگاه سوریه را تنها نمی گذاریم. اگر همراهی دوستان سوریه در حوزه های مختلف به سوریه نبود مقاومت سوریه تاکنون ادامه پیدا نمی کرد، در حالی که امریکا و مرتجعین منطقه اراده بر ساقط کردن حکومت سوریه دارند.


ولایتی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما به عنوان دبیر کل اجلاس بیداری اسلامی وظیفه دارید از عنوان بیداری اسلامی دفاع کنید, نظرتان درباره اظهارات آقای هاشمی مبنی بر تاکید ایشان بر روی واژه بهار عربی چیست؟ تصریح کرد: همانطور که عرض کردم تردیدی در این خصوص نداریم که تحولات منطقه بیداری اسلامی است و دارای تعریفی به معنای احیای اسلام است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره این که نقاط ضعف و قدرت جمهوری اسلامی در حوزه بین الملل چیست و برنامه شما برای بهبود این نقاط ضعف و قدرت چیست، گفت: در حوزه بین الملل قبل از کار باید فکر و تدبیر کرد و پس از آن علاوه بر فکر خود از کار کارشناسان استفاده کرد و بعد شروع به اقدام کرد. اگر اینطور باشد حتما در سیاست خارجی توفیقات بدست می آید.

تدبیر ما برای آینده توسعه روابط با همه کشورها است به جز اسرائیل

ولایتی در ادامه گفت: در برهه های مختلف با همین رویکرد به پیش رفتیم که قله آن حفظ قرارداد 1975 الجزیره، مذاکره با عراق ، اجرای معاهده 598 و محکوم کردن عراق در سازمان ملل بود. یعنی کاری که در 10 سال مقاومت انجام شد باید دستاورد آن در حوزه سیاسی حفظ می شد که به لطف خدا شد.


عضو ائتلاف پیشرفت با اشاره به برنامه های خود در حوزه بین الملل گفت: تدبیر ما برای آینده توسعه روابط با همه کشورها است جز اسرائیل که اصلا کشور نیست.

وی افزود: ما در این میان بر روی توسعه با همسایگان تاکید داریم. حدود 15 همسایه در آب و خشکی داریم که اگر تدبیری برای رابطه با آنها به کار نبندیم به مصلحت کشور نیست.

عضو ائتلاف پیشرفت باید ثبات در قیمت‌ها ایجاد و تورم را تا جایی که میسر است، مهار کرد، افزود: وقتی پول دست مردم بوده و کالا کم باشد، قیمت کالا بالا می‌رود و در واقع باید کالای موردنیاز مردم را در بازار تأمین کرد.

وی با تاکید بر اینکه رساندن اجناس مورد نیاز کارمندان و کارگران را می‌توان ظرف مدت چند هفته تنظیم کرد، یادآور شد: در این صورت می‌توان جلوی پیشرفت افسار گسیخته گرانی را گرفت؛ ما دوره جنگ را دیده‌ایم و این کار غیرممکنی نیست و برنامه‌ریزی این مسائل برای یک دولت مسلم قابل اجراست.



دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با تاکید بر اینکه دو فاکتور مهم در کار اقتصادی اول تقویت تولید و دوم واگذاری کار تولیدی به مردم است، گفت: مطابق اصل 44 باید اغلب این تصدی‌گری‌ها واگذار می‌‌شد که این کار صورت نگرفته است؛ راهکار دولت مشخص است اما یک دولت باید تصمیم خود را بگیرد هر کس داعیه کاندیداتوری دارد اول تکلیفش را مشخص کند.

ولایتی با تاکید بر اقتصاد تولیدی به جای اقتصاد توزیعی و مصرفی گفت: باید شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی و کانون‌های اقتصادی در هر شکلی به مردم واگذار شود.

علی اکبر ولایتی  در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق مبنی بر اینکه چه سهمی از مشکلات کنونی کشور ناشی از تحریم ها و چه سهمی متعلق به نا کار آمدی مدیران دولتی است، گفت: ما باید کلیه کارهای کشور را با صبر و تحمل پیش ببریم.

وی ادامه داد: ما از اول انقلاب تحریم بودیم و تا کنون راه های دور زدن تحریم را یاد گرفتیم و البته در طول این 30 سال روابطمان را با سایر کشور ها گسترش دادیم.

عضو ائتلاف پیشرفت تصریح کرد: در همین حال توانسته ایم با یک تدبیر درست در سیاست خارجه پیشرفت های بسیار زیادی حتی در حوزه دفاعی کسب کنیم و الان کار های شگرفی در این حوزه صورت گرفته است.

ولایتی با بیان اینکه می توان با تدبیر تحریم ها را کاهش داد، خاطرنشان کرد: می توانیم با یک برنامه ریزی به سمت کاهش تحریم ها نیز حرکت کنیم.