گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
اگر «بگم، بگم» نکوهش میشد، کار به این روزها نمیکشید
روزنامه خراسان در یادداشتی نوشت: آقای احمدی نژاد نسبت به این چند سال اخیر هیچ تغییری نکرده است، فقط به قول دوستی، چند سال قبل علیه کسانی افشاگری و جسارت و پرده دری می کرد که ما خوشمان می آمد، اما امروز همان کار را برابر کسانی انجام می دهد که ما خوشمان نمی آید! لذاست که این رفتار را محکوم می کنیم. اگرنه همان جا که ایشان عکس زن نامزدی دیگر را به تلویزیون آورد و تهدید به «بگم! بگم!» کرد، باید این رویه نکوهش می شد تا کار به این روزها نکشد.
سعید جلیلی ذخیره طلایی اصولگرایان
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: از همان ماههای آغازین که بحث کاندیداهای انتخاباتی به میان آمد نام سعید جلیلی نیز به عنوان گزینه محتمل شنیده میشد. اولین بار اعضای جبهه پایداری بودند که از وی به عنوان کاندیدای مطرح خود نام بردند اما جلیلی به رغم اصرارها نپذیرفت که ذیل پرچم این جریان سیاسی به میدان بیاید. او میدانست کاندیدا شدن از سوی جبهه پایداری شانساش را برای اجماع به حداقل میرساند چرا که این طیف خود را تافته جدا بافته حلقه اصولگرایی میداند و بیشتر وجه تقابلی دارد تا جلب همکاری و بهرهگیری از خرد جمعی. او میداند تنها در صورتی رای خواهد داشت که آن توده سنتی متمرکز و نهادینه شده پشتش قرار بگیرند و بهخوبی هم واقف بود که این توده بدنه متکثری از سنتیهای اصولگرا تا جمعیت رهپویان و ایثارگران را شامل میشود و جبهه پیروان نیز بخشی از این سبد رای را با خود دارد پس منتظر مانده تا کشاکشها به پایان برسد و یک جرقه لزوم اجماع را ضروری کند تا به عنوان ذخیره طلایی که خود را از ترکشها مصون داشته به میدان بیاید. با لحاظ همین شرایط است که حامیان جلیلی به جای دعوت از طیفها برای حمایت از وی مدلی تازه را پی میگیرند و به عنوان مثال قرار است امروز در شهر قم ائتلافی با عنوان« 1+ مردم » همایش انتخاباتی برگزار کند و دومین حرکت جدی وی برای حضور در عرصه انتخابات آن هم چند روز مانده به ثبتنام کاندیداها به منصه ظهور برسد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا جلیلی میتواند با این تاکتیک در شلوغی اردوگاه اصولگرایی خود را به عنوان یک وزنه معرفی کند.
محسن هاشمي: توهم تقلب به خانواده ما دست داده بود
محسن هاشمي ميگويد آقاي هاشمي براي نامزدي در ترديد است و خاتمي نيز نگران تأييد صلاحيت است.
وي در مصاحبه با هفتهنامه تجارت فردا ميگويد: به نظر آقاي هاشمي هنوز درباره نامزدي به جمعبندي نرسيده و حقيقتا هنوز در ترديد است.
به گزارش روزنامه کیهان، او با ادعاي اينکه هاشمي اگر بيايد براي نجات کشور ميآيد(!) افزوده است: اگر در انتخابات شرکت نکردند - تاکيد ميکنم که هيچ چيز مشخص نيست - خب معنايش اين است که به اين نتيجه رسيدهاند که تنها اميد نجات کشور نيستند و اميدهاي ديگري هست.
وي در بخش ديگري از اين مصاحبه گفته است: به نظر ميآيد اين بار نظام دنبال ايجاد يک رقابت بين شيرها نيست. شواهد ميگويد نظام دنبال رقابت يک عده ديگر است که سطحشان پايينتر است. خب اگر بخواهيم ما در سطح شيرها وارد شويم، فکر ميکنم مورد قبول آنها نيست. اگر در سطح پايينتر قرار شد عمل کنيم، خب شيرها ميآيند پشت يکي از آنها قرار ميگيرند.
محسن هاشمي معتقد است: حاج آقا هيچ وقت براي تصميمگيريشان منتظر جواب نيستند، تا جايي که ميدانم ايشان الان هم منتظر جواب از سوي کسي نيستند اما صلاح کشور را بررسي ميکنند که حضورشان چقدر ميتواند موثر باشد؟او درباره خاتمي ميگويد: آقاي خاتمي هم به نظر من منتظر هيچ جوابي نيستند، ايشان نگران تاييد صلاحيتاند. بايد صبر کرد و ديد چه ميشود.
اين نامزد انتخابات شوراي شهر تهران همچنين در ميزگرد خبرگزاري ايلنا و در پاسخ به سوالي درباره واکنش خود در صورت راي نياوردن در انتخابات شوراي شهر، گفت: اصلا خيال حصر ندارم و حتما نتيجه را قبول ميکنم! البته از کسي نميترسيم و فقط از خدا ميترسيم.
وي گفت: نظام جمهوري اسلامي به دنبال تقلب در انتخابات نيست، اما ممکن است برخي از کارگزاران دست به کارهايي بزنند که مورد تائيد نظام نباشد و اگر نظام به اين باور برسد که چنين تقلبي رخ داده، قطعا با آن برخورد خواهدکرد. وي ميگويد: نظام بايد مراقب باشد که اگر هم کسي توهم تقلب و تخلف دارد، اين توهم برطرف شود و بايد با شايعات به درستي برخورد کنند، کما اين که اين مشکل براي خانواده هاشمي رخ داد.
مگر وقتي در دماوند راي دادي موسوي و کروبي در حصر نبودند؟!
خاتمي به بهانه بودن موسوي و کروبي در حصر ميگويد که از نامزدي در انتخابات احساس رضايت نميکند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، او در حالي که پيش از اين در جمع برخي مشاورانش نسبت به رد صلاحيت قطعي خود اظهار نگراني کرده، ديروز در ملاقاتي گفته است: من دارم فکر ميکنم، آنچه که مهم است اين است که ميتوانم خدمت کنم يا نه؟ ميگذارند يا نه؟ با آمدنم دلها از هم دورتر ميشوند يا خير؟ اما يک مسئله شخصي هم ذهن مرا به خود مشغول کرده است و آن اين که من تا وقتي که آقايان موسوي و کروبي در حصر هستند و نيروهاي ارزنده فراواني در زندان و محدوديت، آيا ميتوانم خودم را راضي کنم که در عرصه مسئوليت اعلام آمادگي کنم؟ اين به معني عدم شرکت در انتخابات نيست، بايد فردي بيايد که در همه جهات در خود احساس رضايت کند.
او همچنين خواستار عبور حکومت و جامعه از سوءظن موجود نسبت به يکديگر شده و اين در حالي است که شخص وي از سوي نظام و مردم، در مظان خيانت قرار دارد و بر تداوم اين خيانت و جفا در حق ملت و کشور نيز اصرار ميورزد.خاتمي اين را هم گفته که دولت هاشمي به توسعه سياسي توجه نداشت و ما اين موضوع را مورد توجه قرار داديم.
گفتني است که پيش از اين اطرافيان خاتمي اعلام ميکردند که وي از يکسو نميخواهد رد صلاحيت رسمي نظام را در کارنامه خود داشته باشد و از سوي ديگر نميخواهد اين نگراني وي علني شود و از اين روي دنبال بهانهاي ميگردد تا عدم نامزدي خود را به حساب ديگري بنويسد و اين در حالي است که او قبلا در انتخابات مجلس نهم شرکت کرده و بدون بهانه امروزي درباره حصر موسوي و کروبي در يکي از روستاهاي دماوند راي داده بود!
درخواست وزارت کشور براي انحصار توزيع کمک به پناهندگان خارجي
به گزارش روزنامه خراسان، بر اساس پيشنهادي که اخيرا توسط وزارت کشور به مسئولان ارشد اجرايي ارائه شده، اين وزارتخانه از دولت خواسته است کالاها و وسائل ارسالي سازمان ملل متحد و سازمان هاي وابسته براي استفاده پناهندگان و آوارگان که وارد کشور شده يا مي شوند، تنها در اختيار وزارت کشور قرار بگيرد. مسئولان اين وزارتخانه دليل خود براي اين پيشنهاد را تعدد نهادهاي موجود در کشور و لزوم مديريت واحد براي استفاده و مصرف اين اقلام عنوان کرده اند.
بعد از احمدينژاد، هركسي در خود توان رياستجمهوري ميبيند
روزنامه تهران امروز نوشت: حجتالاسلام سيدرضا اكرمي در گفتوگو با ايلنا، درخصوص تعدد كانديداهاي انتخابات رياستجمهوري گفت:تعددي كه اينك در كمتر از دو ماه مانده به انتخابات رياستجمهوري در مورد كانديداها با آن روبهرو هستيم به اين دليل است كه اين افراد جايگاه رياستجمهوري را سادهپنداشتهاند و اين در حالي است كه رياستجمهوري در قانون اساسي جايگاه اساسي و رفيعي دارد.
وي دولت احمدينژاد را عامل سادهپنداري جايگاه رياستجمهوري دانست و گفت: عملكرد احمدينژاد در طول هشت سال رياستجمهورياش زمينهساز اين مسئله شده است كه هركس اين توان را در خود ببيند كه ميتواند رئيسجمهور آينده ايران باشد.
15 سال زندان در انتظار 2 ایرانی بازداشتی در کنیا
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: يك دادگاه كنيا دو شهروند ايراني را به اتهام نگهداري مواد منفجره و برنامه ريزي براي انفجار در شهر نايروبي محكوم كرد. به گزارش عصر ايران به نقل از خبرگزاري يونايتدپرس، اين دو ايراني سال گذشته توسط نيروهاي امنيتي كنيا بازداشت و متهم شده بودند هنگام حضور در شهر "مومباسا" 15 كيلوگرم مواد منفجره در اختيار دارند.
رسانههاي كنيا هم نوشتند كه دادگاه عالي در نايروبي اين دو ايراني را به دليل همراه داشتن مواد منفجره و تلاش براي وقوع انفجار در برج تايمز مركز كنيا و ديگر اهداف غربي در اين كشور مجرم شناخت و آنها را محكوم كرد. اين دو ايراني، اتهامات خود را به شدت رد كردهاند. قرار است فردا (دوشنبه) احكام مجازات اين 2 ايراني صادر شود و دادستاني پيشبيني ميكند اين دو نفر حداكثر به 15 سال زندان محكوم شوند.
اقدام جدید تروريستهاي تكفيري مخالف دولت سوريه
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تروريستهاي تكفيري مخالف دولت سوريه قبل از آنكه به قدرت برسند اداره راهنمائي و رانندگي تشكيل داده اند! تعدادي از خودروهائي كه در اختيار تروريست هاست و از آنها در مناطق تحت نفوذ خود در سوريه استفاده ميكنند، با پلاك "دولت الخلافه - ولايت الشام" شمارهگذاري شدهاند. اين اقدام به معناي آنست كه تروريستهاي تكفيري قصد دارند درصورت پيروزي، دولتي تحت عنوان "خلافت اسلامي" در سرزمين شام تشكيل دهند، كاري كه القاعده در افغانستان كرد و با شكست مواجه شد.
چرايي تمركز روي حضور هاشمي در انتخابات!
روزنامه تهران امروز نوشت: آيتالله سيدمحمد خامنهاي رئيس بنياد حكمت ملاصدرا در مصاحبهاي با فارس با توجه به نزديكي انتخابات رياستجمهوري گفت:دشمنان جمهوري اسلامي ايران در سال 88 سنگ تمام گذاشتند و ميرحسين موسوي را با دقت تمام و باعنايت به پشتيباني آقاي هاشمي و گروههاي مخالف، براي هدف خود انتخاب كردند. اما دراين دوره مسلم است كه از همان سناريو استفاده نخواهند كرد.
حاصل جمع نظرات و كارشناسيهاي طراحان و اتاق فكر آمريكا و مشاوران داخلي آنها كه سردمداران فتنه سال 88 بودند همه روي هم به نظر ميرسد كه به سناريو جديدي منتهي شده است.وي سناريو جديد را متوجه حضور هاشمي دانسته است و درخصوص چرايي تمركز روي كانديداتوري هاشمي گفت:سعي شده شخصي را مطرح كنند كه امكان بيشتري براي شركت و گردآوري راي داشته باشد و از منظر فكري نزديكي بيشتري با آنها داشته باشد. مطابق اين طرح، شركت فرد مورد نظر در انتخابات، بايد با چراغ خاموش و بين القاي احتمال شركت و عدم شركت و مشروط به احساس وظيفه شرعي و نبود افراد صالح و ترديدهايي مانند اينها باشد.
اساس طرح بر اين قرار گرفته كه سناريو آنها با مقاومت ملت و حزبالله روبهرو نشود. بنابراين با ظرافت تمام سعي ميشود كه حزبالله را دور بزند و با آن اصطكاكي نداشته باشد.وي همچنين گفت:سعي ميكنند به جاي مقابله با گروههاي طرفدار انقلاب، از برخي افراد معروف و نسبتا خوشنام جامعه - كه به دليل نمكپروردگي يا سادگي و خوشباوري و دلايلي مانند اينها ميل باطني به شخص آقاي هاشمي دارند - براي تبليغ به نفع او استفاده شود. اين افراد ممكن است بازاري يا روحاني يا تكنوكرات يا حتي از حواشي اصولگرايان و معروف به اصولگرايي و طرفداري از ولايت فقيه و پيروي از مقام رهبري باشند كه درواقع همان روش استفاده از نيروي طرف مخالف به ضرر خود اوست.
سفر معاون وزير با هواپيماي اختصاصي به كشور همسايه
به گزارش روزنامه تهران امروز، گفته ميشود براساس گزارش يك نهاد مسئول، براساس مجوز هيات دولت، يكي از معاونين وزراي اقتصادي كابينه براي پرواز به يكي از كشورهاي همسايه، از هواپيماي اختصاصي استفاده كرده است. بر اساس گزارش مذكور، اگرچه پرواز مسئولان ارشد دولتي با هواپيماي اختصاصي موضوعي قابل قبول و لازم است، اما استفاده يك معاون وزير از اين مجوز، با معيارها و شعارهاي دولت تناسب ندارد.
لقب جديد مشايي به احمدينژاد
تهران امروز نوشت: اسفنديار رحيم مشايي در ديدار وبلاگ نويسان از احمدينژاد به عنوان سرباز بهاري نام برده و مدعي شده: «اعضاي شوراي روابط خارجي آمريكا كه حدود ۳۰ نفر بودند با دكتر احمدينژاد در يكي از سفرهاي سازمان ملل ديدار كردند و سوالاتي را مطرح كردند و سرباز بهاري، همه آنها را يك به يك نه با امتياز كه با ضربه فني شكست داد.» بهگزارش جهاننيوز، مشايي همچنين گفته است: «يكي از افرادي كه مرا دعوت به مناظره كرده بود اخيرا ديداري سه ساعته با من داشته اما جرات ندارد آن را رسانهاي كند.»
روش جالب دولت براي تسويه بدهي هاي بنزيني هما
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، يک مسئول ارشد دولتي اخيرا ابلاغيه اي را به وزارت راه و شهرسازي ارسال کرده که بر اساس آن بخشي از 3 هزار ميليارد ريال بهاي سهام فروخته شده توسط دولت، بابت تسويه بدهي شرکت هما به شرکت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران به حساب شرکت مذکور نزد خزانه داري کل کشور واريز و تسويه شود. اين نهاد نظارتي چنين اقدامي را موجب ايجاد رويه اي نامناسب براي سودآور نشان دادن فعاليت هما توصيف کرده است.
آمديم و من مُردم اصلاحطلبان ميخواهند چه کنند؟!
اظهارات يک مشاور خاتمي از نابساماني در ميان حلقه مشاوران وي و بقاياي حزب منحله مشارکت حکايت ميکند.
روزنامه کیهان نوشت: روزنامه زنجيرهاي بهار که با مديرمسئولي سعيد پورعزيزي ( از اعضاي دفتر خاتمي در دوران رياستجمهوري) منتشر ميشد، در مصاحبه با آذر منصوري، به نامه چندي پيش شوراي مشاوران خاتمي ميپردازد و با لحني اعتراضي به وي ميگويد: «خروجياي از آن شورا نديدم جز بيانيه بيم ها و اميدها که اسفند91 منتشر شد و بخش دومش همين دو سه روز پيش؛ آن بيانيه هم حرف جديدي نداشت.
نوشتهايد مثلا حق آزادي بيان خوب است؛ احترام به قوميتها خوب است؛ اقتصاد بايد آزاد باشد. خب همه اينها در دوران اصلاحات هم گفته ميشد. بيانيه شوراي مشاوران اگر حرف تازهاي داشت حتماً در افکار عمومي از آن استقبال ميشد که در ظاهر اين اتفاق نيفتاده است. البته شايد بيشتر به ترکيب ناکارآمد شوراي مشاوران خاتمي و البته تعيين هدف آن شورا مربوط باشد. آن بيانيه بيشتر يک نطق سياسي بود که چندان بازخوردي هم نداشت.»
منصوري با تأييد اظهارات خبرنگار ميگويد: اگر بيانيه شوراي مشاوران آقاي خاتمي بازخورد درخور توجهي نداشت شايد به دليل اين است که زمان انتشارش با تعطيلات عيد مصادف شد و آن تعطيلات فرصت کافي در اختيار صاحبنظران براي بحث و گفتوگو نگذاشت. (خب چرا مشاوران خاتمي قادر به تشخيص زمان درست انتشار بيانيه نبودند؟( البته پيشبيني ميشد بعد از تعطيلات به نوعي به آن پرداخته شود که اين اتفاق هم نيفتاد. اما آن بيانيه جاي گفتوگوي بسياري دارد.
خبرنگار آنگاه درباره اظهارات آذر منصوري (معاون سياسي حزب منحله مشارکت) که ميگويد هاشمي در کنار خاتمي به عنوان گزينه اصلاحطلبان مطرح است، به کنايه ميگويد «اين هم از برکات جنبش است که هاشمي به عنوان گزينه اصلاحطلبان مطرح ميشود؛ «عاليجناب» دوران اصلاحات و «اميد » دوران موجود» و منصوري در واکنش اظهار ميکند: بله! بسياري ميگويند راهبرد يا خاتمي و هاشمي يا شرکت نکردن در انتخابات نقطهضعف جنبش اصلاحات است ولي به اعتقاد من اين رويکرد که باز هم ميگويم متناسب با شرايط آينده قابل تغيير است نقطه ضعف جنبش اصلاحات نيست.
مشاور خاتمي همچنين در پاسخ اين پرسش که «اصلاً اصلاحطلبان فکر کردهاند اگر خاتمي نباشد چه ميکنند؟» ميگويد: خود آقاي خاتمي هم اين سؤال را در جلسه شوراي مشاوران بارها مطرح ميکنند. آقاي خاتمي بارها در جمع مشاورانش گفته فرض کنيد اصلاً من نباشم شما ميخواهيد چه کنيد. يا دور از جانش گفته آمديم و من مردم. واقعيت موجود اين است که خلأ نبود آقاي خاتمي و وابستگي ويژه اصلاحطلبان به آقاي خاتمي اصلا انکار شدني نيست.
روزنامه خراسان در یادداشتی نوشت: آقای احمدی نژاد نسبت به این چند سال اخیر هیچ تغییری نکرده است، فقط به قول دوستی، چند سال قبل علیه کسانی افشاگری و جسارت و پرده دری می کرد که ما خوشمان می آمد، اما امروز همان کار را برابر کسانی انجام می دهد که ما خوشمان نمی آید! لذاست که این رفتار را محکوم می کنیم. اگرنه همان جا که ایشان عکس زن نامزدی دیگر را به تلویزیون آورد و تهدید به «بگم! بگم!» کرد، باید این رویه نکوهش می شد تا کار به این روزها نکشد.
سعید جلیلی ذخیره طلایی اصولگرایان
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: از همان ماههای آغازین که بحث کاندیداهای انتخاباتی به میان آمد نام سعید جلیلی نیز به عنوان گزینه محتمل شنیده میشد. اولین بار اعضای جبهه پایداری بودند که از وی به عنوان کاندیدای مطرح خود نام بردند اما جلیلی به رغم اصرارها نپذیرفت که ذیل پرچم این جریان سیاسی به میدان بیاید. او میدانست کاندیدا شدن از سوی جبهه پایداری شانساش را برای اجماع به حداقل میرساند چرا که این طیف خود را تافته جدا بافته حلقه اصولگرایی میداند و بیشتر وجه تقابلی دارد تا جلب همکاری و بهرهگیری از خرد جمعی. او میداند تنها در صورتی رای خواهد داشت که آن توده سنتی متمرکز و نهادینه شده پشتش قرار بگیرند و بهخوبی هم واقف بود که این توده بدنه متکثری از سنتیهای اصولگرا تا جمعیت رهپویان و ایثارگران را شامل میشود و جبهه پیروان نیز بخشی از این سبد رای را با خود دارد پس منتظر مانده تا کشاکشها به پایان برسد و یک جرقه لزوم اجماع را ضروری کند تا به عنوان ذخیره طلایی که خود را از ترکشها مصون داشته به میدان بیاید. با لحاظ همین شرایط است که حامیان جلیلی به جای دعوت از طیفها برای حمایت از وی مدلی تازه را پی میگیرند و به عنوان مثال قرار است امروز در شهر قم ائتلافی با عنوان« 1+ مردم » همایش انتخاباتی برگزار کند و دومین حرکت جدی وی برای حضور در عرصه انتخابات آن هم چند روز مانده به ثبتنام کاندیداها به منصه ظهور برسد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا جلیلی میتواند با این تاکتیک در شلوغی اردوگاه اصولگرایی خود را به عنوان یک وزنه معرفی کند.
محسن هاشمي: توهم تقلب به خانواده ما دست داده بود
محسن هاشمي ميگويد آقاي هاشمي براي نامزدي در ترديد است و خاتمي نيز نگران تأييد صلاحيت است.
وي در مصاحبه با هفتهنامه تجارت فردا ميگويد: به نظر آقاي هاشمي هنوز درباره نامزدي به جمعبندي نرسيده و حقيقتا هنوز در ترديد است.
به گزارش روزنامه کیهان، او با ادعاي اينکه هاشمي اگر بيايد براي نجات کشور ميآيد(!) افزوده است: اگر در انتخابات شرکت نکردند - تاکيد ميکنم که هيچ چيز مشخص نيست - خب معنايش اين است که به اين نتيجه رسيدهاند که تنها اميد نجات کشور نيستند و اميدهاي ديگري هست.
وي در بخش ديگري از اين مصاحبه گفته است: به نظر ميآيد اين بار نظام دنبال ايجاد يک رقابت بين شيرها نيست. شواهد ميگويد نظام دنبال رقابت يک عده ديگر است که سطحشان پايينتر است. خب اگر بخواهيم ما در سطح شيرها وارد شويم، فکر ميکنم مورد قبول آنها نيست. اگر در سطح پايينتر قرار شد عمل کنيم، خب شيرها ميآيند پشت يکي از آنها قرار ميگيرند.
محسن هاشمي معتقد است: حاج آقا هيچ وقت براي تصميمگيريشان منتظر جواب نيستند، تا جايي که ميدانم ايشان الان هم منتظر جواب از سوي کسي نيستند اما صلاح کشور را بررسي ميکنند که حضورشان چقدر ميتواند موثر باشد؟او درباره خاتمي ميگويد: آقاي خاتمي هم به نظر من منتظر هيچ جوابي نيستند، ايشان نگران تاييد صلاحيتاند. بايد صبر کرد و ديد چه ميشود.
اين نامزد انتخابات شوراي شهر تهران همچنين در ميزگرد خبرگزاري ايلنا و در پاسخ به سوالي درباره واکنش خود در صورت راي نياوردن در انتخابات شوراي شهر، گفت: اصلا خيال حصر ندارم و حتما نتيجه را قبول ميکنم! البته از کسي نميترسيم و فقط از خدا ميترسيم.
وي گفت: نظام جمهوري اسلامي به دنبال تقلب در انتخابات نيست، اما ممکن است برخي از کارگزاران دست به کارهايي بزنند که مورد تائيد نظام نباشد و اگر نظام به اين باور برسد که چنين تقلبي رخ داده، قطعا با آن برخورد خواهدکرد. وي ميگويد: نظام بايد مراقب باشد که اگر هم کسي توهم تقلب و تخلف دارد، اين توهم برطرف شود و بايد با شايعات به درستي برخورد کنند، کما اين که اين مشکل براي خانواده هاشمي رخ داد.
مگر وقتي در دماوند راي دادي موسوي و کروبي در حصر نبودند؟!
خاتمي به بهانه بودن موسوي و کروبي در حصر ميگويد که از نامزدي در انتخابات احساس رضايت نميکند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، او در حالي که پيش از اين در جمع برخي مشاورانش نسبت به رد صلاحيت قطعي خود اظهار نگراني کرده، ديروز در ملاقاتي گفته است: من دارم فکر ميکنم، آنچه که مهم است اين است که ميتوانم خدمت کنم يا نه؟ ميگذارند يا نه؟ با آمدنم دلها از هم دورتر ميشوند يا خير؟ اما يک مسئله شخصي هم ذهن مرا به خود مشغول کرده است و آن اين که من تا وقتي که آقايان موسوي و کروبي در حصر هستند و نيروهاي ارزنده فراواني در زندان و محدوديت، آيا ميتوانم خودم را راضي کنم که در عرصه مسئوليت اعلام آمادگي کنم؟ اين به معني عدم شرکت در انتخابات نيست، بايد فردي بيايد که در همه جهات در خود احساس رضايت کند.
او همچنين خواستار عبور حکومت و جامعه از سوءظن موجود نسبت به يکديگر شده و اين در حالي است که شخص وي از سوي نظام و مردم، در مظان خيانت قرار دارد و بر تداوم اين خيانت و جفا در حق ملت و کشور نيز اصرار ميورزد.خاتمي اين را هم گفته که دولت هاشمي به توسعه سياسي توجه نداشت و ما اين موضوع را مورد توجه قرار داديم.
گفتني است که پيش از اين اطرافيان خاتمي اعلام ميکردند که وي از يکسو نميخواهد رد صلاحيت رسمي نظام را در کارنامه خود داشته باشد و از سوي ديگر نميخواهد اين نگراني وي علني شود و از اين روي دنبال بهانهاي ميگردد تا عدم نامزدي خود را به حساب ديگري بنويسد و اين در حالي است که او قبلا در انتخابات مجلس نهم شرکت کرده و بدون بهانه امروزي درباره حصر موسوي و کروبي در يکي از روستاهاي دماوند راي داده بود!
درخواست وزارت کشور براي انحصار توزيع کمک به پناهندگان خارجي
به گزارش روزنامه خراسان، بر اساس پيشنهادي که اخيرا توسط وزارت کشور به مسئولان ارشد اجرايي ارائه شده، اين وزارتخانه از دولت خواسته است کالاها و وسائل ارسالي سازمان ملل متحد و سازمان هاي وابسته براي استفاده پناهندگان و آوارگان که وارد کشور شده يا مي شوند، تنها در اختيار وزارت کشور قرار بگيرد. مسئولان اين وزارتخانه دليل خود براي اين پيشنهاد را تعدد نهادهاي موجود در کشور و لزوم مديريت واحد براي استفاده و مصرف اين اقلام عنوان کرده اند.
بعد از احمدينژاد، هركسي در خود توان رياستجمهوري ميبيند
روزنامه تهران امروز نوشت: حجتالاسلام سيدرضا اكرمي در گفتوگو با ايلنا، درخصوص تعدد كانديداهاي انتخابات رياستجمهوري گفت:تعددي كه اينك در كمتر از دو ماه مانده به انتخابات رياستجمهوري در مورد كانديداها با آن روبهرو هستيم به اين دليل است كه اين افراد جايگاه رياستجمهوري را سادهپنداشتهاند و اين در حالي است كه رياستجمهوري در قانون اساسي جايگاه اساسي و رفيعي دارد.
وي دولت احمدينژاد را عامل سادهپنداري جايگاه رياستجمهوري دانست و گفت: عملكرد احمدينژاد در طول هشت سال رياستجمهورياش زمينهساز اين مسئله شده است كه هركس اين توان را در خود ببيند كه ميتواند رئيسجمهور آينده ايران باشد.
15 سال زندان در انتظار 2 ایرانی بازداشتی در کنیا
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: يك دادگاه كنيا دو شهروند ايراني را به اتهام نگهداري مواد منفجره و برنامه ريزي براي انفجار در شهر نايروبي محكوم كرد. به گزارش عصر ايران به نقل از خبرگزاري يونايتدپرس، اين دو ايراني سال گذشته توسط نيروهاي امنيتي كنيا بازداشت و متهم شده بودند هنگام حضور در شهر "مومباسا" 15 كيلوگرم مواد منفجره در اختيار دارند.
رسانههاي كنيا هم نوشتند كه دادگاه عالي در نايروبي اين دو ايراني را به دليل همراه داشتن مواد منفجره و تلاش براي وقوع انفجار در برج تايمز مركز كنيا و ديگر اهداف غربي در اين كشور مجرم شناخت و آنها را محكوم كرد. اين دو ايراني، اتهامات خود را به شدت رد كردهاند. قرار است فردا (دوشنبه) احكام مجازات اين 2 ايراني صادر شود و دادستاني پيشبيني ميكند اين دو نفر حداكثر به 15 سال زندان محكوم شوند.
اقدام جدید تروريستهاي تكفيري مخالف دولت سوريه
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تروريستهاي تكفيري مخالف دولت سوريه قبل از آنكه به قدرت برسند اداره راهنمائي و رانندگي تشكيل داده اند! تعدادي از خودروهائي كه در اختيار تروريست هاست و از آنها در مناطق تحت نفوذ خود در سوريه استفاده ميكنند، با پلاك "دولت الخلافه - ولايت الشام" شمارهگذاري شدهاند. اين اقدام به معناي آنست كه تروريستهاي تكفيري قصد دارند درصورت پيروزي، دولتي تحت عنوان "خلافت اسلامي" در سرزمين شام تشكيل دهند، كاري كه القاعده در افغانستان كرد و با شكست مواجه شد.
چرايي تمركز روي حضور هاشمي در انتخابات!
روزنامه تهران امروز نوشت: آيتالله سيدمحمد خامنهاي رئيس بنياد حكمت ملاصدرا در مصاحبهاي با فارس با توجه به نزديكي انتخابات رياستجمهوري گفت:دشمنان جمهوري اسلامي ايران در سال 88 سنگ تمام گذاشتند و ميرحسين موسوي را با دقت تمام و باعنايت به پشتيباني آقاي هاشمي و گروههاي مخالف، براي هدف خود انتخاب كردند. اما دراين دوره مسلم است كه از همان سناريو استفاده نخواهند كرد.
حاصل جمع نظرات و كارشناسيهاي طراحان و اتاق فكر آمريكا و مشاوران داخلي آنها كه سردمداران فتنه سال 88 بودند همه روي هم به نظر ميرسد كه به سناريو جديدي منتهي شده است.وي سناريو جديد را متوجه حضور هاشمي دانسته است و درخصوص چرايي تمركز روي كانديداتوري هاشمي گفت:سعي شده شخصي را مطرح كنند كه امكان بيشتري براي شركت و گردآوري راي داشته باشد و از منظر فكري نزديكي بيشتري با آنها داشته باشد. مطابق اين طرح، شركت فرد مورد نظر در انتخابات، بايد با چراغ خاموش و بين القاي احتمال شركت و عدم شركت و مشروط به احساس وظيفه شرعي و نبود افراد صالح و ترديدهايي مانند اينها باشد.
اساس طرح بر اين قرار گرفته كه سناريو آنها با مقاومت ملت و حزبالله روبهرو نشود. بنابراين با ظرافت تمام سعي ميشود كه حزبالله را دور بزند و با آن اصطكاكي نداشته باشد.وي همچنين گفت:سعي ميكنند به جاي مقابله با گروههاي طرفدار انقلاب، از برخي افراد معروف و نسبتا خوشنام جامعه - كه به دليل نمكپروردگي يا سادگي و خوشباوري و دلايلي مانند اينها ميل باطني به شخص آقاي هاشمي دارند - براي تبليغ به نفع او استفاده شود. اين افراد ممكن است بازاري يا روحاني يا تكنوكرات يا حتي از حواشي اصولگرايان و معروف به اصولگرايي و طرفداري از ولايت فقيه و پيروي از مقام رهبري باشند كه درواقع همان روش استفاده از نيروي طرف مخالف به ضرر خود اوست.
سفر معاون وزير با هواپيماي اختصاصي به كشور همسايه
به گزارش روزنامه تهران امروز، گفته ميشود براساس گزارش يك نهاد مسئول، براساس مجوز هيات دولت، يكي از معاونين وزراي اقتصادي كابينه براي پرواز به يكي از كشورهاي همسايه، از هواپيماي اختصاصي استفاده كرده است. بر اساس گزارش مذكور، اگرچه پرواز مسئولان ارشد دولتي با هواپيماي اختصاصي موضوعي قابل قبول و لازم است، اما استفاده يك معاون وزير از اين مجوز، با معيارها و شعارهاي دولت تناسب ندارد.
لقب جديد مشايي به احمدينژاد
تهران امروز نوشت: اسفنديار رحيم مشايي در ديدار وبلاگ نويسان از احمدينژاد به عنوان سرباز بهاري نام برده و مدعي شده: «اعضاي شوراي روابط خارجي آمريكا كه حدود ۳۰ نفر بودند با دكتر احمدينژاد در يكي از سفرهاي سازمان ملل ديدار كردند و سوالاتي را مطرح كردند و سرباز بهاري، همه آنها را يك به يك نه با امتياز كه با ضربه فني شكست داد.» بهگزارش جهاننيوز، مشايي همچنين گفته است: «يكي از افرادي كه مرا دعوت به مناظره كرده بود اخيرا ديداري سه ساعته با من داشته اما جرات ندارد آن را رسانهاي كند.»
روش جالب دولت براي تسويه بدهي هاي بنزيني هما
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، يک مسئول ارشد دولتي اخيرا ابلاغيه اي را به وزارت راه و شهرسازي ارسال کرده که بر اساس آن بخشي از 3 هزار ميليارد ريال بهاي سهام فروخته شده توسط دولت، بابت تسويه بدهي شرکت هما به شرکت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران به حساب شرکت مذکور نزد خزانه داري کل کشور واريز و تسويه شود. اين نهاد نظارتي چنين اقدامي را موجب ايجاد رويه اي نامناسب براي سودآور نشان دادن فعاليت هما توصيف کرده است.
آمديم و من مُردم اصلاحطلبان ميخواهند چه کنند؟!
اظهارات يک مشاور خاتمي از نابساماني در ميان حلقه مشاوران وي و بقاياي حزب منحله مشارکت حکايت ميکند.
روزنامه کیهان نوشت: روزنامه زنجيرهاي بهار که با مديرمسئولي سعيد پورعزيزي ( از اعضاي دفتر خاتمي در دوران رياستجمهوري) منتشر ميشد، در مصاحبه با آذر منصوري، به نامه چندي پيش شوراي مشاوران خاتمي ميپردازد و با لحني اعتراضي به وي ميگويد: «خروجياي از آن شورا نديدم جز بيانيه بيم ها و اميدها که اسفند91 منتشر شد و بخش دومش همين دو سه روز پيش؛ آن بيانيه هم حرف جديدي نداشت.
نوشتهايد مثلا حق آزادي بيان خوب است؛ احترام به قوميتها خوب است؛ اقتصاد بايد آزاد باشد. خب همه اينها در دوران اصلاحات هم گفته ميشد. بيانيه شوراي مشاوران اگر حرف تازهاي داشت حتماً در افکار عمومي از آن استقبال ميشد که در ظاهر اين اتفاق نيفتاده است. البته شايد بيشتر به ترکيب ناکارآمد شوراي مشاوران خاتمي و البته تعيين هدف آن شورا مربوط باشد. آن بيانيه بيشتر يک نطق سياسي بود که چندان بازخوردي هم نداشت.»
منصوري با تأييد اظهارات خبرنگار ميگويد: اگر بيانيه شوراي مشاوران آقاي خاتمي بازخورد درخور توجهي نداشت شايد به دليل اين است که زمان انتشارش با تعطيلات عيد مصادف شد و آن تعطيلات فرصت کافي در اختيار صاحبنظران براي بحث و گفتوگو نگذاشت. (خب چرا مشاوران خاتمي قادر به تشخيص زمان درست انتشار بيانيه نبودند؟( البته پيشبيني ميشد بعد از تعطيلات به نوعي به آن پرداخته شود که اين اتفاق هم نيفتاد. اما آن بيانيه جاي گفتوگوي بسياري دارد.
خبرنگار آنگاه درباره اظهارات آذر منصوري (معاون سياسي حزب منحله مشارکت) که ميگويد هاشمي در کنار خاتمي به عنوان گزينه اصلاحطلبان مطرح است، به کنايه ميگويد «اين هم از برکات جنبش است که هاشمي به عنوان گزينه اصلاحطلبان مطرح ميشود؛ «عاليجناب» دوران اصلاحات و «اميد » دوران موجود» و منصوري در واکنش اظهار ميکند: بله! بسياري ميگويند راهبرد يا خاتمي و هاشمي يا شرکت نکردن در انتخابات نقطهضعف جنبش اصلاحات است ولي به اعتقاد من اين رويکرد که باز هم ميگويم متناسب با شرايط آينده قابل تغيير است نقطه ضعف جنبش اصلاحات نيست.
مشاور خاتمي همچنين در پاسخ اين پرسش که «اصلاً اصلاحطلبان فکر کردهاند اگر خاتمي نباشد چه ميکنند؟» ميگويد: خود آقاي خاتمي هم اين سؤال را در جلسه شوراي مشاوران بارها مطرح ميکنند. آقاي خاتمي بارها در جمع مشاورانش گفته فرض کنيد اصلاً من نباشم شما ميخواهيد چه کنيد. يا دور از جانش گفته آمديم و من مردم. واقعيت موجود اين است که خلأ نبود آقاي خاتمي و وابستگي ويژه اصلاحطلبان به آقاي خاتمي اصلا انکار شدني نيست.