به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سی و یکمین نشست افق رسانه که با موضوع "انتخابات ، حماسه سیاسی"، با حضور برنامهسازان و مدیران رسانه ملی در سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد.
مصطفی محمد نجار وزیر کشور در این نشست با اشاره به ایجاد 20 هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور، شمار این شعب برای برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را 67 هزار شعبه خواندو گفت: برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه و میاندورهای انتخابات خبرگان در دو حوزه انتخابیه را مهمترین ویژگی این دوره از انتخابات است.
وی گفت: دشمنان دائمالشکست انقلاب اسلامی در آستانه هر دوره از برگزاری انتخابات در کشورمان درصدد جلوگیری از حضور گسترده مردم در انتخابات و یا کمرنگ کردن حضور آنان هستند.
محمد نجار، سیاه نمایی، غبارآلود کردن فضای سیاسی، ایجاد تردید و اختلاف، تحریک اقوام و مذاهب و نیز جنگ روانی با استفاده از فضای مجازی و صدها شبکه ماهوارهای را بخشی از اقداماتی برشمرد که دشمنان انقلاب اسلامی با هزینههای گزاف برای مایوس کردن مردم و تسلط بر فضای روانی کشورمان در دستور کار اتاق فکرشان قرار دادهاند.
وی گفت: وزارت کشور طبق رسالت و ماموریت ذاتی و خطیرش در چنین شرایطی، نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را پس از فتنه 88 با همکاری رسانه ملی با موفقیت برگزار کرد که رهبر معظم انقلاب نیز از آن ابراز رضایت کردند.
محمد نجار افزود: این وزارتخانه، ضعفها و قوتهای بیش از 30 انتخابات گذشته را برای استفاده از تجربیات آنها در آینده مستند کرده است تا انتخابات آینده را با استفاده از همه ظرفیتها با شکوهتر از همیشه در تراز ملت ایران برگزار کند.
وی گفت: تقارن این دوره از انتخابات با سال حماسه سیاسی و اقتصادی نیز در برگزاری انتخاباتی باشکوه، موجب تقویت انگیزه ماست زیرا انتخابات، مظهر حماسه سیاسی است که برای تحقق این هدف، تعامل خوبی با شورای نگهبان داریم.
محمد نجار همچنین با اشاره به نامنویسی از داوطلبان نامزدی چهارمین دوره انتخابات شوراها گفت: از میان این داوطلبان، 207 هزار و 577 عضو اصلی و علی البدل، شامل 10 هزار و 184 عضو شوراهای اسلامی شهرها و 197 هزار و 393 عضو شوراهای اسلامی روستاها با آرای مردم انتخاب میشوند.
وی افزود: اکنون هیاتهای نظارت و اجرایی در حال بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات شوراها هستند که این بررسیها فردا به پایان میرسد.
وزیر کشور همچنین با اشاره به آغاز نامنویسی از داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز گفت: داوطلبان تا پنج روز برای نامنویسی مهلت دارند اما به داوطلبان یا نمایندگان تام الاختیار آنان توصیه میکنیم زودتر برای این کار اقدام کنند و آن را به روزهای پایانی موکول نکنند.
محمد نجار افزود: همزمان با این اقدام، هیاتهای اجرایی نیز تا سه روز در کشور تشکیل میشوند.
وی، قانونمداری، امانتداری، عدالتمداری و مشارکت گسترده را شعار انتخاباتی وزارت کشور برای این دوره از انتخابات دانست و گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، ساز و کار برگزاری انتخابات در کشورمان بسیار مستحکم و قانونمداری، مبنای همه فعالیتهاست.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش، داوطلبان نامزدی انتخابات را به رعایت اخلاق انتخاباتی و پرهیز از تخریب رقبا فراخواند و افزود: افراد به جای طرح اشکالات دیگران، فقط برنامههایشان را تبیین کنند و از دامنزدن به مسائل قومی و مذهبی و احساسی و ملتهب کردن فضای سیاسی کشور بپرهیزند.
وی همچنین داوطلبان نامزدی انتخابات را از زیرسوال بردن خدمات انجام شده و هرگونه اقدام که به فضاسازی دشمنان علیه انقلاب اسلامی منجر میشود، برحذر داشت.
وزیر کشور همچنین، احصای آمار اصلاح شده شهرها و روستاهای واجد شرایط برگزاری انتخابات شوراها، تهیه و تنظیم طرح جامع اطلاعرسانی، ایجاد لینک پرسشها و ابهامات و برپایی 11 همایش توجیهی- آموزشی برای فرمانداران و بخشداران را از اقدامات این وزارتخانه برای برگزاری باشکوه انتخابات برشمرد.
محمد نجار ، تهیه سامانه جامع برپایی انتخابات شوراها و ریاست جمهوری با رعایت جوانب ایمنی، سرعت و دقت را از دیگر اقدامات دانست و افزود: امسال نخستین بار، دستور آغاز برگزاری انتخابات از طریق این سامانه به فرمانداران و بخشداران ابلاغ شد.
وی، برگزاری 30 نشست انتخاباتی با مسئولان رسانه ملی و شبکههای استانی صدا و سیما، تایید صلاحیت 30 عضو معتمد هیات مرکزی اجرایی انتخابات و انتخاب 7 عضو اصلی آن و نیز برپایی نخستین نشست این هیات را از دیگر اقدامات وزارت کشور در آستانه برگزاری انتخابات برشمرد.
محمد نجار گفت: بنا بر تاکید رئیس جمهور، هدف وزارت کشور زمینهسازی برای برگزاری انتخابات باشکوه است به نحوی که صرفنظر از این که چه کسی منتخب مردم شود زیرساختهای لازم را برای حضور گسترده مردم در انتخابات فراهم کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه رسانه ملی، نقش اساسیاش را در خلق حماسی سیاسی ایفا کرده است، افزود: رسانه ملی میتواند در فرهنگسازی و زمینهسازی برای تحقق حماسه سیاسی در جامعه نقشی اساسی ایفا کند که البته نقش مهمش را ایفا کرده است.
وی با تاکید بر نقش مهم رسانه ملی در خنثی کردن جنگ روانی دشمنان انقلاب اسلامی به برنامهسازان صدا و سیما توصیه کرد: با تولید برنامههای مناسب؛ با استفاده از روشهای هنرمندانه و مخاطبپذیر و با پرهیز از اقدام شعاری، جنگ روانی رسانهای و القائات دشمنان را خنثی کنند.
محمد نجار گفت: باید چالشها و آسیبهای مد نظر دشمنان را شناسایی کرد و با استفاده از ابزار و روشهای نوین هنری، ابهامات را از اذهان عمومی زدود.
وی همچنین گفت: کشورمان از پهنه بسیار وسیع جغرافیایی و اقوام ، مذاهب و آداب و رسوم مختلف برخوردار است که باید از این تنوع به عنوان فرصت استفاده کرد؛ بر این اساس محتوای برنامههای تولیدی باید به نحوی باشد که همراهی و هم صدایی را در مردم ایجاد کند.
محمد نجار، انعکاس پیشرفت ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و تبیین پیوند جمهوریت و اسلامیت به عنوان ارکان اصلی نظام جمهوری اسلامی را از دیگر ضرورتها در تولید برنامههای صدا و سیما برشمرد.
وی گفت: برگزاری موفق بیش از30دوره انتخابات و همه پرسی در کشورمان حاکی از مبانی بسیار مستحکم انتخابات است زیرا برگزار کننده آن در همه مراحل مردم هستند.
محمد نجار با بیان اینکه هیاتهای اجرایی در همه مناطق کشور از 13 عضو تشکیل شده است که 9 نفر آنان از قشرهای مختلف مردم هستند و در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری نیز کسی منتخب شده که تمایل و گرایش سیاسیاش متفاوت دولت برپا کننده انتخابات بوده است، گفت: در برنامههای تبلیغی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، باید ساز و کاری فراهم شود که مردم علاوه بر شناخت نامزدها با برنامههای آنان در عرصههای مختلف آشنا شوند.
محمد نجار با اشاره به برگزاری نخستین جلسه کمیته تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور اظهار داشت: آقای ضرغامی در این جلسه، پیشنهادهای خوبی مطرح کرد که با تغییرات جزئی تصویب شد.
وی همچنین تبیین ویژگیهای رئیس جمهور را در برنامههای تبیلغاتی صدا و سیما لازم دانست و اضافه کرد : رئیس جمهور باید ظرفیتها ، توانمندیها و مشکلات کشور را بشناسد؛ با سیاستخارجی آشنا باشد و در حوزههای مختلف به ویژه حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صاحبنظر و دارای فکر باشد.
محمد نجار گفت: بر این اساس باید با تولید برنامههای گفتگو محور مانند نشستهای پرسش و پاسخ و میزگرد با حضور صاحبنظران، نخبگان و گروههای مرجع، مردم را در انتخاب رئیس جمهور اصلح یاری کرد.
به گفته وزیر کشور انتظار از رسانه ملی به عنوان اصلیترین و پرمخاطبترین رسانه کشور، ایجاد شور و نشاط همگانی، برجسته کردن انتخابات و خنثی کردن سناریوی تبیلغی و جنگ روانی دشمنان با استفاده از روشهای هنرمندانه است.
وی پس از سخنرانی در سی و یکمین همایش افق رسانه به پرسش های مدیران صدا و سیما در مسائل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها پاسخ داد.