کد خبر 214399
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به اجرای طرح ماه رحمت برای کنترل بخش تولید، پخش و توزیع به منظور آمادگی برای ماه رمضان گفت:کالاهای وارداتی در گمرک درحال هماهنگی برای دریافت ارز هستند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، یدالله صادقی در نخستین نشست خبری سال 92 در مورد جزئیات طرح ماه رحمت اظهار داشت: با توجه به ورود به ماه مبارک رجب و در ادامه آن ماه شعبان و رمضان با توجه به طرحی که وزارت صنعت و معدن در نظر گرفته قرار است، قرار است با اجرای طرح رحمت برای ماه رمضان آماده شویم و کالاهایی که تقاضا برای آن در این ماه افزایش پیدا می‌کند را تامین کنیم.

وی ادامه داد: طرح رحمت که در ماه رجب اجرا می‌شود به منظور کسب آمادگی برای پوشش دادن به نیاز مردم در ماه رمضان است و معمولا در سال‌های گذشته نمایشگاه‌هایی در نیمه دوم شعبان و ماه رمضان به منظور تامین مایحتاج مردم برگزار می‌شد که این روال برای سالجاری نیز ادامه دارد اما با اجرای طرح ماه رحمت در نظر داریم کنترل و نظارت در بخش تولید و توزیع را از ماه رجب شروع کنیم تا آمادگی لازم را برای ماه رمضان داشته باشیم و اگر نواقصی نیز وجود دارد آن را برطرف کنیم.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران با اشاره به نوسانات قیمتی برای برخی از کالاهای اساسی در چند ماه اخیر بیان کرد: طرح رحمت فرآیند تولید، واردات، پخش و توزیع را کنترل و به دنبال رفع نواقص آن است و اگر تخلفی نیز در این زمینه وجود داشته باشدبا آن برخورد خواهد کرد، همچنین در حال حاضر به دنبال تدارک بازار بخصوص تامین ارز مورد نیاز برای کالاهای وارداتی هستیم که قرار است پشتیبانی‌های لازم از طریق دولت و شبکه بانکی انجام شود تا ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی انجام شود.

صادقی تصریح کرد: به موازات این طرح، طرح نظارت نیز در مورد کالاهای مختلف انجام می‌شود تا اگر نقصی وجود دارد برطرف و همچنین به شکایات گزارش‌هایی که از بازار به دستمان می‌رسد متمرکز شویم.

وی در مورد نظارت سازمان صنعت اظهار داشت: سازمان حمایت در مورد نظارت یک نهاد سیاست‌گذار است و عمده فعالیت‌های نظارتی و بازرسی در سطح استان‌ها توسط بازرسان سازمان صنعت هر استان انجام می‌شود.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران ادامه داد: در طرح رحمت به دنبال تحریک تقاضا در بازار نیستیم بلکه سعی می‌کنیم بخش عرضه را تقویت کنیم تا مشکلات اساسی مردم که مربوط به مسئله عرضه و نظارت بر قیمت‌هاست با مشکل روبرو نشود البته طرح رحمت بیشتر مربوط به مواد غذایی است که در کارخانه‌های داخلی تولید و یا واردات می‌شود. بر این اساس طبق این طرح چگونگی تامین مواد اولیه کارخانه‌ها مورد پایش و کنترل قرار می‌گیرد تا از وضعیت قیمت‌ها و میزان کالاها در بازار مطمئن باشیم.

صادقی با اشاره به اینکه در این طرح میزان نگهداری کالاها در انبار کنترل و همچنین توزیع کالا و نحوه عرضه آن به خرده‌فروشان نیز کنترل می‌شود بیان کرد: با این کار و کنترل تولید و پخش می‌توان از تخلفاتی که در بخش خرده‌فروشی از جمله افزایش قیمت‌ها وجود دارد جلوگیری کرد. بنابراین هدف اصلی طرح رحمت ایجاد هماهنگی‌ به نحو موثرتری نسبت به سایر مقاطع است.

وی خاطرنشان کرد: در راستای طرح رحمت کارایی سیستم تولید، پخش و توزیع افزایش می‌یابد و اگر منافعی هم در این زمینه وجود داشته باشد می‌توانند خرده‌فروشان با کاهش حاشیه سود خود تخفیفاتی به مردم بدهند.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران با تاکید بر اینکه باید کالا با قیمت مصوب عرضه شود گفت: امیدواریم با انجام این طرح و کنترل‌هایی که انجام می‌شود میزان تخلفات به حداقل برسد و عوامل مختل‌کننده این هماهنگی‌ها را کنترل کنیم.

صادقی در مورد ارز اختصاص‌یافته به کالاهای وارداتی اظهار داشت: براساس آنچه دولت اعلام کرده قرار است به کالاهای اساسی ارز مرجع داده شود ولی در حال حاضر وارد کنندگان که اکثرا کارخانه‌های تولیدی هستند در این زمینه گلایه‌هایی دارند و معتقدند فرآیند تخفیف و انتقال ارز با توجه به شرایط موجود با مشکل روبرو است و باید هماهنگی‌های بیشتری انجام شود تا برای تخصیص ارز سرعت بیشتری وجود داشته باشد بر این اساس در طرح رحمت هماهنگی‌های لازم با بانک مرکزی و بانک‌های عامل در حال انجام است که انتقال و تخصیص ارز سرعت بیشتری پیدا کند.

وی با بیان اینکه اگر قرار باشد تغییری در دریافت ارز کالاهایی که در گروه 1 و 2 قرار دارند انجام شود (همانند برنج) از طریق دولت اطلاع‌رسانی می شود ولی در حال حاضر نظر دولت این است که تا زمانی که این دولت باشد به کالاهای اساسی ارز مرجع اختصاص دهد. همچنین در مورد ذخیره‌سازی کالاها نیز باید بگویم مسئولیت پاسخگویی در این زمینه به عهده بازرگانی داخلی است و استان‌ها وظیفه‌ای برای ذخیره‌سازی ندارند و وظیفه این کار توسط شرکت بازرگانی داخلی  و پشتیبانی امور دام انجام می‌شود.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران با بیان اینکه براساس اطلاعاتی که در این جلسات به دست آورده‌ام و کارهای کارشناسی، ذخیره‌سازی کالاهای تکلیفی  به نحو خوبی در حال انجام است گفت: سال‌های گذشته نمایشگاه‌ها در ماه شعبان بازگشایی می‌شد و در سالجاری کار را زودتر شروع کرده‌ایم و کنترل‌ها از ماه رجب شروع شده تا نواقص و کاستی‌ها حل شود و کالاهایی که در نمایشگاه‌های طرح ضیافت برای ماه رمضان عرضه می‌شود همانند سال‌های گذشته تخفیف‌هایی دارد که قبل از برگزاری نمایشگاه اطلاع‌رسانی می‌شود.

صادقی در مورد کالاهایی که در بازار کمبود دارد گفت: واردکنندگان اقلامی را که نیاز داشتند وارد کرده و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده‌اند و در حال حاضر در مرحله هماهنگی با بانک مرکزی و بانک‌های عامل برای تخصیص ارز است و به محض انجام این کار کالاها وارد شبکه تولید می‌شود.

*قیمت روغن با تخصیص ارز مرجع به نرخ‌های قبلی بر می‌گردد

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران در مورد کمبود کره در بازار گفت: این مسئله که کره برخی از برندها در بازار کم است را قبول دارم و دلیل آن تمام شدن موجودی آنهاست و اگر برخی از برندها کره آنها در بازار وجود دارد به این دلیل است که از موجودی‌های گذشته خود در حال تولید هستند البته باید بگویم کره خام وارد شده و منتظر هماهنگی برای دریافت ارز و ترخیص از بنادر هستند.

وی با بیان اینکه روغن نباتی نیز توسط بخش خصوصی و بازرگانی دولتی وارد شده و شرکت بازرگانی دولتی سهمیه‌های مناسبی برای اردیبهشت‌ماه کارخانه‌ها اختصاص داده است و در حال تولید هستند، گفت: همچنین منابع ارزی مورد نیاز بازرگانی دولتی تامین می‌شود تا مجدد بتواند واردات لازم را انجام دهد.

صادقی در مورد ارزی که به وارد کنندگان بخش خصوصی روغن داده می‌شود تصریح کرد: ارز بخش خصوصی بر اساس گفته دولت که جزء گروه اول است ارز مرجع خواهد بود و در حال حاضر در حال هماهنگی برای دریافت این ارز هستند. همچنین با توجه به اینکه قرار است ارز مرجع اختصاص پیدا کند قیمت روغن نیز به مرور اصلاح می‌شود و به موازات تامین ارز تعدیل قیمت بیشتر و روغن به قیمت‌های قبلی باز می‌گردد.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته حدود 400 پروانه بهره‌برداری و گواهینامه فعالیت صادر شد و براساس آن 90 هزار شغل که برای صنعت و معدن استان تهران تکلیف شده بود ایجاد شد، بیان کرد: تعهداتی که در بخش سازمان صنعت استان تهران در سال گذشته تعریف شده بود بیش از صددرصد آن محقق شد که بخشی از آن به پروانه‌ها  و مجوزهایی که صادر شده بر می‌گردد.

وی در مورد این مسئله که اگر مجلس ارز دیگری را مصوب کند و ارز مرجع وجود نداشته باشد گفت: هنوز تصمیم‌گیری نهایی در این مورد انجام نشده و تا زمانی که قانون بودجه ابلاغ نشود طبق روال فعلی که ارز مرجع وجود دارد به کالاها ارز اختصاص می‌دهیم و پس از آن هر تصمیمی که مجلس اعلام کند عمل خواهیم کرد و خود را با آن وفق می‌دهیم.