هرچه انسان در اطراف اين قضايا فکر مي کند، دست خداي متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن علي(عليه السلام) را مي بيند. اين کارها کارهايي نيست که با اراده امثال ما انجام بگيرد؛ اين کار خداست.

اشاره:
شور حسيني و غيرت اعتقادي ملت ايران را در 9 دي سال 88 به خيابان هاي سراسر کشور کشاند تا با خلق حماسه اي عظيم از حميت مذهبي، ملي و انقلابي بساط چند ماهه فتنه را جمع کنند. پس از اين خروش آرامش بخش مقام معظم رهبري در بيانات عديده شان بارها به اين حرکت آگاهانه و به هنگام پرداختند. به دليل اهميت موضوع در نوشتار حاضر بخش هايي از فرمايشات ايشان درخصوص حماسه 9 دي سال 88 انتخاب و تقديم خوانندگان محترم شده است.

* ماندگار در تاريخ
روز نهم دي امسال(سال 88) هم از همين قبيل است. نهم دي با دهم دي فرقي ندارد؛ اين مردمند که ناگهان با يک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملي است که نوزدهم دي قم را تشکيل داد؛ يعني برخاسته از بصيرت است، از دشمن شناسي است، از وقت شناسي است، از حضور در عرصه مجاهدانه است - روز نهم دي را هم متمايز مي کنند.
مطمئن باشيد که روز نهم دي امسال (سال 88) هم در تاريخ ماند؛ اين هم يک روز متمايزي شد. شايد به يک معنا بشود گفت که در شرايط کنوني - که شرايط غبارآلودگي فضاست - اين حرکت مردم اهميت مضاعفي داشت؛ کار بزرگي بود.

* دست اشاره الهي
هرچه انسان در اطراف اين قضايا فکر مي کند، دست خداي متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن علي(عليه السلام) را مي بيند. اين کارها کارهايي نيست که با اراده امثال ما انجام بگيرد؛ اين کار خداست، اين دست قدرت الهي است؛ همان طور که امام در يک موقعيت حساسي - که من بارها اين را نقل کرده ام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهي را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذ با بصيرت، آن مرد خدا.
در شرايط فتنه، کار دشوارتر است؛ تشخيص دشوارتر است. البته خداي متعال حجت را هميشه تمام مي کند؛ هيچ وقت نمي گذارد مردم از خداي متعال طلبکار باشند و بگويند تو حجت را براي ما تمام نکردي، راهنما نفرستادي، ما از اين جهت گمراه شديم. در قرآن مکرر اين معنا ذکر شده است. دست اشاره الهي همه جا قابل ديدن است؛ منتها چشم باز مي خواهد.

* روز مجاهدت
مهم اين است که انسان اين مجاهدت را بکند. اين مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خداي متعال هم در اين مجاهدت به او کمک مي کند. نوزده دي مردم قم در سال 56 از اين قبيل بود، نهم دي امسال (سال 88) آحاد مردم کشور - که حقيقتاً اين حرکت ميليوني فوق العاده مردم حرکت عظيمي بود - از همين قبيل است و قضاياي گوناگوني که ما در طول انقلاب از اين چيزها کم نداشتيم. اين مجاهدت، راه را به ما نشان مي دهد.

* سجده شکر
... همان کساني که از اول انقلاب با انقلاب و با امام دشمني کردند، سنگ زدند، گلوله خالي کردند، تروريسم راه انداختند. سه روز از پيروزي انقلاب در بيست و دوي بهمن گذشته بود، همين آدمها با همين اسمها آمدند جلوي اقامتگاه امام در خيابان ايران، بنا کردند شعار دادن؛ همانها الان مي آيند توي خيابان، عليه نظام و عليه انقلاب شعار مي دهند! چيزي عوض نشده. اسمشان چپ بود، پشت سرشان آمريکا بود؛ اسمشان سوسياليست بود، ليبرال بود، آزادي طلب بود، پشت سرشان همه دستگاه هاي ارتجاع و استکبار و استبداد کوچک و بزرگ دنيا صف کشيده بودند!
امروز هم همين است. اينها علامت است، اينها شاخص است و مهم اين است که ملت اين شاخصها را مي فهمد؛ اين چيزي است که انسان اگر صدها بار شکر خدا را بکند، حقش را بجا نياورده است؛ سجده شکر کنيم.

* راز ماندگاري
اين ملت عظيم از قشرهاي مختلف در سراسر کشور نگاه مي کنند به صحنه، مي شناسند صحنه را؛ خيلي چيز بزرگ و مهمي است. ايني که من عرض مي کنم روز نه دي در تاريخ ماندگار است، به خاطر اين است. مردم بيدارند؛ همين است که کشور شما را نگه داشته است عزيزان من! همين است که انقلابتان را حفظ کرده است؛ همين است که جرأت سران استکبار را از آنها گرفته است که بخواهند به ملت ايران حمله کنند؛ مي ترسند. حالا در تبليغات، زيد و عمرو و بکر را مي کشند جلو، بمباران تبليغاتي مي کنند؛ اما حقيقت قضيه چيز ديگري است.

* راه پيمايي حکومتي
گفتند راه پيمايي حکومتي! بي عقلها نفهميدند که با اين حرف دارند حکومت را تعريف مي کنند؛ دارند از حکومت تمجيد مي کنند. اين چه حکومتي است که در ظرف دو روز - روز عاشورا (يکشنبه) آن خباثتها را راه انداختند، روز چهارشنبه اين حرکت عظيم راه افتاد - مي تواند يک چنين بسيج عظيم ملي را در سرتاسر کشور بکند؟ امروز کدام کشور ديگر، کدام حکومت ديگر چنين قدرتي دارد؟ قوي ترين حکومتهاي دنيا و ثروتمندترين شان - که ولخرجي هاي زيادي هم براي جاسوس پروري و خرابکاري و تروريست پروري دارند - اگر همه تلاش شان را هم بکنند، نمي توانند ظرف دو روز، صد هزار نفر آدم را بياورند توي خيابانهاي شهرشان يا کشورشان. چند ده ميليون انسان در سرتاسر کشور بيايند! اگر به دستور حکومت آمده باشند، اين خيلي حکومت مقتدري است؛ پس خيلي حکومت قوي اي است که اينجور امکان بسيج را دارد. اما حقيقت غير از اين است؛ حقيقت اين است که در کشور ما حکومت و مردمي وجود ندارد - همه يکي اند - مسئولان حکومت، از شخص حقير اين بنده گرفته تا ديگران، هر کدام قطره هايي هستيم در اقيانوس عظيم اين ملت.(1)

* کار غيرمتعارف
شناسايي لحظه ها و انجام کار در لحظه نياز، خيلي چيز مهمي است. شوراي شما بحمدالله اين خصوصيت را داشته است. دلايل زيادي هم براي اين هست؛ آخري اش همين نهم دي است؛ قبلش -ده سال قبل از اين- 23تير است ...؛ آن روز هم نياز لحظه ها بود؛ اين يک کار متعارف و معمولي نبود. راه پيمايي مردم در بيست و دوي بهمن با همه عظمتي که دارد ...يک کار متعارف است، يک کار روان شده است، شناخته شده است، متوقع است که انجام بگيرد و انجام مي گيرد؛ اما بيست و سه تير در سال 78، يک کار متعارف نبود، يک کار متوقع نبود؛ اهميت داشت که اين مجموعه بداند و بفهمد که اين کار در آن شرايط، لازم است و آن را انجام بدهد. کار نهم دي ماه امسال هم همين جور بود. شناختن موقعيت، فهميدن نياز، حضور در لحظه مناسب و مورد نياز؛ اين اساس کار است که مومن بايد اين را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش موثر بشود؛ آن کاري را که بايد انجام بدهد، بتواند انجام بدهد. خوب، الحمدلله شوراي هماهنگي تبليغات اين خصوصيت را داشته است. (2)

* حضور بدون فراخوان
راز ماندگاري اين انقلاب، اتکاي به ايمانهاست؛ اتکاي به خداست. لذا شما مي بينيد آن روزي که توده عظيم مردم در سرتاسر کشور احساس کنند که دشمني اي متوجه انقلاب است، احساس کنند که دشمني جدي اي وجود دارد، بدون فراخوان حرکت مي کنند مي آيند. روز نهم دي شما ديديد در اين کشور چه اتفاقي افتاد و چه حادثه اي پيش آمد. دشمنان انقلاب که هميشه سعي مي کنند راه پيمايي هاي ميليوني را بگويند چند هزار نفر آمده اند - تحقير کنند، کوچک کنند - اعتراف کردند و گفتند در طول اين بيست سال، هيچ حرکت مردمي اي به اين عظمت در ايران اتفاق نيفتاده است؛ اين را نوشتند و گفتند. آن کساني که سعي در کتمان حقايق درباره جمهوري اسلامي دارند، اين را گفتند. علت چيست؟ علت اين است که مردم وقتي احساس مي کنند دشمن در مقابل نظام اسلامي ايستاده است، مي آيند توي ميدان .

* حرکت ايماني و قلبي
اين حرکت ايماني است، اين حرکت قلبي است؛ اين چيزي است که انگيزه خدايي در آن وجود دارد؛ دست قدرت خداست، دست اراده الهي است؛ اين چيزها دست من و امثال من نيست. دلها دست خداست. اراده ها مقهور اراده پروردگار است. وقتي حرکت خدايي شد، براي خدا شد، اخلاص در کار بود، خداي متعال اينجور دفاع مي کند. لذا مي فرمايد: «ان الله يدافع عن الذين امنوا». اين را دشمنان نظام اسلامي نمي فهمند، تا امروز هم نفهميدند .... (3)

* پيروزي ملت
البته سال گذشته، سال مهمي براي کشور ما بود. به نظر من ... سال 88، سال ملت ايران بود؛ سال پيروزي ملت ايران بود؛ سال حضور نمايان ملت ايران در عرصه هاي عظيم زندگي در نظام اسلام و در کشورمان بود. يک جا در بيست و دوم خرداد چهل ميليون نفر پاي صندوقهاي رأي آمدند؛ ... اين چيز بسيار مهمي است.

* آخرين ضربه ملت
آزمون مهمي بود براي کشور. ... هم عبرتهاي زيادي داشت، هم درسهاي زيادي داشت و در اين آزمون، ملت ايران پيروز شد. ... مي خواستند بين مردم اغتشاش ايجاد کنند. ... روساي جمهور کشورهاي مستکبر در اين قضيه وارد ميدان شدند؛ اغتشاشگران خياباني و خرابکاراني را که با آتش زدن مي خواهند موجوديت خودشان را نشان بدهند، ملت ايران ناميدند؛ شايد بتوانند اوضاع را آنچنان که طبق ميل خودشان است، در افکار عمومي دنيا و کشورمان تصوير و ترسيم کنند؛ اما شکست خوردند.
قوي ترين و آخرين ضربه را ملت در روز نهم دي و بيست و دوي بهمن وارد کرد. کار ملت ايران در 22 بهمن، کار عظيمي بود؛ نه دي هم همين جور. يکپارچگي ملت آشکار شد. همه کساني که در عرصه سياسي به هر نامزدي رأي داده بودند، وقتي ديدند دشمن در صحنه است، وقتي فهميدند اهداف پليد دشمن چيست، نسبت به آن کساني که قبلاً به آنها خوشبين هم بودند، تجديدنظر کردند؛ فهميدند که راه انقلاب اين است، صراط مستقيم اين است. در بيست و دوي بهمن، ملت همه با يک شعار وارد ميدان شدند. خيلي تلاش کردند، شايد بتوانند بين ملت دو دستگي ايجاد کنند؛ اما نتوانستند و ملت ايستاد؛ اين پيروزي ملت بود. از بيست و دوم خرداد تا بيست و دوم بهمن - هشت ماه- يک فصل پرافتخار و پرعبرتي براي ملت ايران بود؛ اين يک درس شد. آگاهي جديدي به وجود آمد. فصل تازه اي در بصيرت ملت ايران گشوده شد. اين يک زمينه بسيار مهمي است. بايد بر اساس اين زمينه، حرکت کنيم.(4)

* نقش علماي معتمد
يکي از تمايزات نظام جمهوري اسلامي اين است. مجموعه خبرگان، مجموعه علماي صاحب نام و صاحب شأن در بين مردم و مورد اعتماد مردم در همه قضايا، بخصوص در قضيه بسيار مهم رهبري و انتخاب رهبري و قضاياي مربوط به آن محسوب مي شود و همين حضور اثرگذار و حساس در بين مردم، آثار و برکات خودش را داشته است و دارد. حضور مردم در حوادث بزرگ و مهم و اعلان موضعي که مي کنند - مثل راه پيمايي مهم بيست و دوم بهمن که واقعاً يک پديده عظيمي بود در تاريخ انقلاب در اين شرايط و با اين اوضاع و احوال و قبل از آن، حضور مردم در خيابانها در سراسر کشور در نهم دي- بدون اينکه علما و راهنمايان معنوي مردم که مورد اعتماد آنها هستند، دلهاي مردم را به حقايق اين انقلاب متوجه کنند، ميسر نمي شد. ...(5)

* برکت حضور جوانان
اگر صحبت کارهاي فناوري پيچيده است، همين جوانها هستند...
به ميدان عمل و خدمت و تلاش که مي رسيم، همين حرکت عظيم بسيج سازندگي را مي بينيم؛ به ميدان سياست و اعلام حضور که مي رسيم، حرکت نه دي را مي بينيم، حرکت بيست و دوي بهمن را مي بينيم، حضور عظيم در انتخابات را مي بينيم؛ اينها معناش چيست؟ معناش اين است که امروز جوانان ما- که اکثريت قاطع ملت ما هستند - و عموم ملت ما در همان جهت حرکت انقلاب اسلامي و با همان ضرب دست انقلاب، رو به فزايندگي هستند، دارند پيش مي روند. پس ما پيش رفتيم.(6)

* تلاش براي ملت
آنچه که براي ما لازم است، اين است که آحاد مردم، مسئولان، غير مسئولان، بخصوص جوانها، بخصوص کساني که سخن و حرفشان تأثير دارد، احساس مسئوليت حضور در صحنه را از دست ندهند. هيچ کس نگويد من تکليفي ندارم، من مسئوليتي ندارم؛ همه مسئولند.
من مي بينم که اين احساس مسئوليت را داريم. اين را مردم کشور ثابت کردند، ثابت مي کنند؛ حالا يک نمونه واضحش همين نه دي بود ...


1- در جمع مردم قم در سالگرد قيام 19 دي، (19/10/1388)
2- در جمع اعضاي شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي (29/10/1388)
3- در جمع فرماندهان و پرسنل نيروي هوايي ارتش، (19/11/1388)
4- در اجتماع زائران حرم مطهر رضوي(1/1/1389)
5- در جمع اعضاي مجلس خبرگان رهبري(6/12/1388)
6- در جمع جهادگران بسيج سازندگي(31/6/89)
7- در جمع مردم مازندران در سالگردحماسه 6 بهمن، (6/11/1388)

منبع: فارس