حضور حماسي مردم ايران کاملاً طبيعي بود. تاريخ انقلاب نشان داده است هر جا دشمن به اصول و ارکان نظام قصد ضربه زدن دارد مردم بدون هيچ تبليغي و برنامه ريزي وارد صحنه مي شوند.

حجت الاسلام ابوالحسن نواب گفت: پيام انتخابات 88 را دو گروه به خوبي دريافت کردند. يکي دوستِ دوست و يکي دشمنِ دشمن. دوستان نقش حضور چهل ميليوني در بنيان انقلاب و اميد بخشي به انقلاب را به خوبي درک مي کنند. دشمن هم اگر چه اعتراف نکرد ولي به خوبي فهميد و چون به خوبي فهميد حوادث پس از انتخابات را در قالب جنبش سبز و اين مزخرفات حمايت کرد. اما دشمن خيلي از مسائل را متوجه شد. اين حضور بسياري از خطرات نظامي را از کشور دور کرد. چرا که دشمنان فهميدند زماني که 85 درصد مردم پاي صندوق ميآيند به راحتي مقابل دشمن کوتاه نميآيند.
رئيس دانشگاه اديان و مذاهب در گفتگو با مشرق گفت: بنده نشاط سياسي دوران اول انقلاب را مرهون حضور و وجود حضرت امام (ره) ميدانم که عليرغم سن بالايشان يک معدن شور و شورآفريني بوده اند. مسئله جنگ نيز در حضور مردم در صحنه بيدليل نبوده است. توطئه هاي مختلف خنثي ميشد و تشييع جنازه ها مردم را آگاهي مي داد که در صحنه حضور داشته باشند. اما حضور مردم پس از رحلت حضرت امام و بيست سال شور انقلابي مردم را مرهون هنرمندي مقام معظم رهبري ميدانم. ايشان توانسته اند در اين بيست سال نشاط و شور سياسي را درکشور زنده نگاه دارند.
حجت الاسلام نواب افزود: خيلي صريح عرض مي کنم بعيد مي دانم که رهبري مانع حضور اصلاح طلبان در انتخابات آينده شوند. چرا که اولويت مهم حضور حداکثر مردم است، اين اعتقاد بنده مبتني بر تجربيات گذشته است. در انتخابات 76 رهبري از مجمع روحانيون دعوت کردند که در انتخابات حضور فعال داشته باشند. اين مساله نشان دهنده روحيه آزاد منشي حضرت آقاست. آنها حتي ترديد داشتند که آقاي خاتمي را معرفي کنند يا نه که رهبري فرمودند چرا که نه؟ البته در عين حال رهبري معتقدند اين نشاط سياسي يک بهائي هم دارند. هم اينک دو طرز تفکر وجود دارد. رئيس جمهور مثلاً با 15 ميليون رأي حداقلي ولي مورد تأييد و اطمينان ما و تفکر ديگري که مي گويد حضور حداکثري مردم حتي اگر ممکن است به ضرر ما هم باشد. من معتقدم گزينه دوم مورد نظر رهبري است.
مديرسياسي جامعه روحانيت مبارز تاکيد کرد: يک تحليلي در سالهاي رياست جمهوري خاتمي وجود داشت که ميگفت: اصلاح طلبان بدون رهبر هستند و خود سران اصلاح طلب نيز به اين اعتراف دارند. حوادث پس از انتخابات به خوبي درستي اين تحليل را نشان داد. چراکه اگر اصلاحات و در سال گذشته جريان سبز داراي ليدر و اتاق فکر خوبي بود، نمي گذاشت چنين مسائلي پيش بيايد. به نظر من حرکت غير عقلاني اصلاحات آنها را نابود کرد. اين جريان، رهبر و اتاق فکري درستي ندارد. به نظرم خلاء اصلي همه مسائل پس از انتخابات به مشکلات اساسي جريان اصلاحات برميگردد. جريان سبز بدون مدرک و دليل مي خواست به زور آشوب و دعوا و فتنه و به هم ريختن کشور حرف خود را به کرسي بنشاند.
حجت الاسلام نواب درباره حوادث عاشوراي 88 گفت: من سال گذشته و ايام محرم در تبليغ بودم و به کشور اوکراين رفته بودم. صبح تا شب عاشورا شبکه هاي مختلف ماهوارهاي را پيگيري ميکردم که به صورت عجيبي از هتک حرمتهاي روز عاشورا حمايت ميکردند. با توجه به حمايت و تشويق رسانه هاي غربي و بدون هيچ مشورتي با دوستان، تماس گرفته و بيانيه جامعه روحانيت که جزو نخستين پيام هاي محکوميت بود را منتشر کردم. اين هم يک مبناي سياسي دارد. امام راحل فرمودهاند هر کجا ديديد که دشمنان از کاري حمايت ميکنند بدانيد مشکل دارد. من چنين تجربياتي را داشته ام.
وي به حضور حماسي مردم در 9 دي 88 هم اشاره کرد و ادامه داد: از يک جهت چنين حضور حماسي مردم ايران کاملاً طبيعي بود. تاريخ انقلاب نشان داده است که هر جا دشمن به اصول و ارکان نظام قصد ضربه زدن دارد مردم بدون هيچ تبليغي و برنامه ريزي وارد صحنه مي شوند. چنين مسئله اي را حدود 12 سال پيش در اصفهان مشاهده کرده ايم. عده اي از باند مهدي هاشمي قصد فتنه عليه رهبري را داشتند که مردم اصفهان به صورت عجيبي کل ميدان امام را پر کردند و با حضور خود فتنه را از بين بردند. از اين به بعد هم هر جا مردم ببينند که دشمن قصد تعرض به اصول و ارکان را دارد وارد مي شوند و در اين مسئله با کسي شوخي ندارند.
مديرسياسي جامعه روحانيت مبارز درباره استراتژي دشمن پس از 9 دي تصريح کرد: پس از 9 دي سمت و سوي حملات بيشتر به سمت تضعيف دولت رفته است. ديگر نمي تواند اصل ولايت فقيه و رهبري را مورد هجمه قرار دهند، پس حملات مغرضانه و ناشيانه خود را به طرف دولت برده اند. سعي ميکنند دولت را به عنوان متخلف و عقب افتاده معرفي کنند و اينکه دولت تصميمات سطحي و غير علمي دارد. در حالي که در عمل مي بينيم عملکرد دولت در بسياري از موارد حساب شده است. هدفمندي يارانه ها مورد نظر آقاي هاشمي و خاتمي بود، اما جرأت نکردند. مسئله بنزين هم همينطور است. اين دولت هيچ عقب ماندگي نسبت به دولتهاي قبلي ندارد. به نظرم دولت هوشمندانه عمل کرد و بدون توجه به اين جوسازي کارش را ادامه داد. سفرهاي استاني و سازندگي از جمله آنهاست. البته در برخي موارد ايرادات و نقدهايي هست که کاملاً طبيعي به نظر مي رسد. در اين بين برخي از خودي ها نيز به صورت ناعادلانه دولت را مورد هجمه قرار دادند. بنده هميشه از اين دولت حمايت کرده ام.
وي درمورد حضور يکي از اساتيد دانشگاه اديان و مذاهب در ميان آشوبگران سبز گفت: خود من صريحاً از ايشان توضيح خواستم که اين استاد گفت: به هيچ عنوان تصور نمي کردم که وارد چنين فضايي بشويم و در اين شرايط هم سعي مي کردم شعارهاي ساختار شکن داده نشود و همين استاد بلافاصله طي نامه اي خطاب به بنده با ابراز ندامت از اين عمل از رهبري و مردم عذرخواهي کرد که تصوير نامه در سايتهاي خبري منتشر شد. 

 

متن کامل اين گفتگو را در اينجا بخوانيد.