به گزارش مشرق، سید جواد ساداتینژاد امروز در حاشیه بازدید از تصفیهخانه فاضلاب شهری کاشان در گفتوگو با فارس اظهار داشت: با توجه به اینکه 70 درصد وسعت زمین را آب تشکیل میدهد میتوان با کمک فناوری نانو آب شور دریاها تبدیل به آب شیرین و قابل استفاده در بخشهای شرب و کشاورزی کرد.
وی سپس به تشریح روند این فناوری نوین پرداخت و افزود: نانو لولههای کربنی که در مقیاس نانو تهیه شده دارای این خاصیت هستند که فقط به مولکولهای آب اجازه عبور میدهند به معنای دیگر با بهرهگیری از پمپی متشکل از میلیونها لولههای کربنی است میتوان از آب دریا تنها H2O استخراج کرد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: با وجود این تکنولوژی تنها اقدام لازم برای رفع بحران بخش مرکزی کشور، احداث شبکههای انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر به بخشهای مرکزی است که از خشکسالی و بحران آب رنج میبرند.
ساداتینژاد با یادآوری مشکل تأمین مواد غذایی در گذشته یادآور شد: در آن مقطع با اصلاح نباتات به عنوان انقلابهای سبز اول، دوم و سوم و مکانیزاسیون معضل تأمین مواد غذایی که خطری تهدیدکننده محسوب میشود برطرف شد و اکنون نیاز جدیدی به نام تأمین منابع آبی مطرح شده است.
وی از بحران آب و آلودگی منابع به عنوان مشکلات اساسی در بحث تأمین آب نام برد و گفت: میتوان با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و فناوریهای مدرن این مشکل که تمام جهان با آن دست و پنجه نرم میکنند را برطرف و راهکارهای تازهای برای تأمین آب مورد نیاز اتخاذ کرد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تکنولوژی نانو را عامل برطرف ساختن معضل و بحران جهانی تأمین آب در کشور قلمداد کرد.