به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، مشايي شب گذشته در ديدار هنرمندان استان البرز، تاکيد کرد: معتقدم غير از موسيقي لهوي، موسيقي هاي حرام ديگري نيز وجود دارد و موسيقي هايي که عزت انسان را بشکنند و انسان را پست کنند، حرام هستند.
وي خاطر نشان کرد: از حرف حق و درست کوتاه نمي آييم و اگر حرف اشتباهي هم زده باشيم، آن را اصلاح مي کنيم.
وي با اشاره به فتواي امام خميني(ره)، مقام معظم رهبري و آيت الله مکارم شيرازي که موسيقي لهوي را حرام مي دانند و کل موسيقي را حرام ندانسته اند، افزود: صد هزار مرتبه حرف قبلي ام را تکرار مي کنم 'آنهايي که کل موسيقي را مطرود مي دانند حتما علم به موسيقي ندارند'؛ موسيقي مبتذل يک قطره در اقيانوس موسيقي است.
مشايي يادآور شد: در جشنواره امام رضا(ع) مي خواستند موسيقي فيلم امام رضا(ع) را اجرا کنند؛ وقتي آقاي اصفهاني خواست سرود اين فيلم را اجرا کند از او خواستند که آن را بدون موسيقي و به صورت دکلمه اجرا کند که اين نوع نگرش به موسيقي، فقط يک نگاه شخصي است.
رييس کميسيون فرهنگي دولت با بيان اينکه نگاه شخصي نبايد به جامعه تحميل شود، تاکيد کرد: تحميل نظر شخصي به جامعه ظلم است.
وي با اشاره به اينکه تصور برخي افراد از موسيقي 'بادا، بادا، مبارک باد' است، گفت : اين افراد، موسيقي را نمي شناسند؛ موسيقي يک علم دشوار، با حساب و کتاب شامل ساز، نغمه، کلام و ريتم است.
مشايي ادامه داد: بوعلي سينا که خود از موسيقي دانان بود، وقتي به علم موسيقي رسيد گفت که 'اين علم، کو مرد؟' و اين مطلب اشاره به دشوار بودن علم موسيقي دارد.
مشاور و رئيس دفتر رئيس جمهور، تصريح کرد: آيت الله العظمي مکارم شيرازي نيز درباره موسيقي حکم به حرام بودن موسيقي لهوي داده اند و کل موسيقي را حرام نمي دانند.
وي با اشاره به اينکه متاسفانه بين انديشمندان ديني و موسيقي فاصله افتاده است، اظهار داشت: دينداري با هنرمندي در تناقض نيست؛ دين ما عين هنر و هنر واقعي عين دين و عرفان است.
مشايي با تاکيد بر اينکه هنر لايه ي برتر انسان است، افزود: من براي حرف هايم استدلال دارم؛ چرا حرف نزنم؛ آن کسي که به ديگران مي گويد حرف نزن، در آخر خودش از جامعه طرد مي شود.
رييس کميسيون فرهنگي دولت با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره ي موسيقي غربي، يادآور شد: ايشان در جلسه اي با دست اندرکاران موسيقي فرمودند: مي دانيد که من به طور طبيعي از جمله آدم هاي غرب ستيزم. چنان که هيچ ويژگي غرب، مرا مبهوت و مجذوب نمي کند. در عين حال، ويژگي هاي مثبت غرب را از روي محاسبه، تأييد مي کنم.
وي افزود: يکي از آن ويژگي ها، مقوله موسيقي است. درست است که در غرب، موسيقي هاي منحط وجود دارد. اما در همان نقطه از جهان، از دير باز موسيقي هاي آموزنده و معنا دار هم وجود داشته است.
مشايي افزود: موسيقي هاي که براي گوش سپردن به آن، انسان عارف واقف خردمند، مي تواند بليت تهيه کند، در سالن اجراي کنسرت بنشيند و ساعتي، از آن لذت ببرد.
مشايي اضافه کرد: در غرب موسيقي هايي که گاهي يک ملت را نجات داده و حتي يک مجموعه فکري را به سمت صحيح هدايت کرده، کم نبوده است'.
رييس دفتر رييس جمهوري ادامه داد: 'چه ارزشي دارد که به خواهش دل يک نفر بسازند و بخوانند و بنوازند و آن انديشه رياضي و محاسبه علمي و منطقي را که اعتبار موسيقي است – چنين خوار و ذليل کنند؟ موسيقي بايد براي اهداف متعالي باشد آن وقت موسيقي را مي توان پاک و مقدس ناميد.
وي افزود: مگر سرودهاي انقلاب و مارش جنگ را فراموش کرده ايد؟! هم اکنون سرودهاي اوايل انقلاب، ما را به ياد آن دوران مي اندازد؛ من قاري قرآن هستم، ما قرآن را در دستگاه هاي موسيقي عربي مي خوانيم؛ نهاوند، حجاز و راست، اينها دستگاه هاي موسيقي است.
مشايي تاکيد کرد: فردي که موسيقي را نداند ممکن است هر حرفي راجع به آن بزند.
وي ادامه داد: مسابقات قرآن در قسمت هاي تجويد، صوت و لحن برگزار مي شود، لحن همان نغمه است؛ شما در هر دستگاهي نمي توانيد حماسه سازي کنيد.
مشاور و رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اينکه اين عالم پر از نغمه هاي بي کران است، اظهار داشت: نغمه، مخلوق و موجود است و 'نغمه سرا' کاشف نغمه محسوب مي شود و خالق آن نيست.
وي خطاب به برخي مداحان گفت: اي مداحي که از آهنگ مطربان مي خواني و به آنها فحاشي مي کني، آيا اين نشانه مردانگي است؟
مشايي در ادامه تاکيد کرد: فرهنگ فقط و فقط زماني ارزش پيدا مي کند که محصول آن هنر باشد، چرا که هنر نشانه ي تعالي فرهنگ و باور است.
رئيس کميسيون فرهنگي دولت با اشاره بر اينکه هنر بايد محصول شيره جان، که همان عشق است باشد، تصريح کرد: موسيقي صحيح موجب خيزش روح و عامل حرکت آن به سمت اوج است.
وي اظهار عقيده کرد که غير از موسيقي لهوي، موسيقي هاي حرام ديگري نيز وجود دارند. هر چيزي که عزت انسان را بشکند حرام است؛ موسيقي هايي هم که عزت انسان را بشکند و انسان را پست کند حرام است.