وی افزود: با تغییر ارقام هدفمندی یارانهها در نتیجه 10 هزار میلیارد تومان در بودجههای عمرانی و 5 هزار میلیارد تومان در بودجه جاری کاهش پیدا شد که باید با درآمدهای جایگزین تعریف شود.
وی تاکید کرد: از رقم 50 هزار میلیارد تومان هدفمندی که در تلفیق مصوب شد، 42 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی مردم و 8 هزار میلیارد تومان برای بهداشت و درمان و حمایت از تولید اختصاص پیدا میکند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در مورد گلایه معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مبنی بر افزایش 30 هزار میلیارد تومانی سقف بودجه بدون در نظر گرفتن درآمد واقعی، گفت: سقف بودجه عمومی دولت از 167 هزار میلیارد تومان پیشنهاد دولت در لایحه 92 به 267 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و به نوعی انضباط مالی بوجود آمده است.
ثروتی در پاسخ به این پرسش که این چه انضباط مالی است که سقف بودجه افزایش 100 هزار میلیارد تومانی پیدا کرده است، گفت: به این معنا که درآمدهای دولت از محل انتشار و فروش اوراق مشارکت و سهام شرکتهای دولتی، اوراق قرضه اسلامی و اسناد خزانه قبلاً به صورت پراکنده در لایحه بودجه آمده بود اما در سقف بودجه لحاظ نشده بود،بنابراین نماینده مجلس همه این ارقام را در سقف بودجه آوردند و کل بودجه عمومی دولت به صورت شفاف 267 هزار میلیارد تومان شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس درمورد اینکه گفته میشود در مقابل درآمد محتمل 30 هزار میلیارد تومانی هزینههای قطعی پیشبینی شده است، گفت: دولت در صورت حصول درآمد، هزینهها را میپردازد و این 30 هزار میلیارد تومان را دولت پیشنهاد کرده بود، اگر این درآمدها محتمل است نباید دولت پیشنهاد میکرد و باید آن را حذف میکرد.
ثروتی ادامه داد: در هرحال دولت به هر میزانی که درآمد کسب میکند به همان میزان هزینهها را میپردازد. سال گذشته هم دولت همه هزینههای جاری و عمرانی را پرداخت نکرد.
وی گفت: اگر این درآمد 30 هزار میلیارد تومانی اتفاق بیفتد هزینههای مقابل آن پرداخت شد اما اگر درآمد حاصل نشود هزینههم پرداخت نخواهد شد. در هرحال این 30 هزار میلیارد تومان، هزینهتراشی برای دولت نیست.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تاکید کرد: در کل لایحه بودجه یک بندی آورده شده است که بودجه به میزان وصول درآمدها اجرا میشود، اصلاً کل بودجه اینگونه است.
ثروتی افزود: سال گذشته 39 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی بود که در نهایت 14 هزار میلیارد تومان به پروژههای عمرانی پرداخت شد چون درآمدی کسب نشد.
وی گفت: بودجه عمرانی در لایحه 92 رقم 37 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که احتمالاً در حد 20 هزار میلیارد تومان اتفاق میافتد و بقیه 17 هزار میلیارد تومان محقق نمیشود.
وی درمورد اینکه چرا ارقام کلان در بودجه آورده میشود در حالیکه از ابتدا میگویید این ارقام محقق نمیشود، گفت: این ارقام دست دولت است و ما به دولت هم تذکر دادهایم اما اگر مجلس این ارقام را کم کند دولت میگوید نمایندگان مجلس بودجه عمرانی را کم میکنند درحالیکه خود دولت باید بودجه واقعی ارائه کند.