کد خبر 21701
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۸

معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در حال حاضر عرصه سينما بدون کمک‌هاي دولت فلج است و در اين ارتباط بخش خصوصي با توجه به مسائل ساخت فيلم تا‌کنون ورود جدي نداشته است.

 به گزارش مشرق به نقل از فارس از مشهد جواد شمقدري شامگاه چهارشنبه در حاشيه همايش جدال در سينما با محوريت بررسي وقايع و حوادث سينماي ايران در سه دهه اتقلاب اسلامي در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر در حدود سه سال است هيچ فيلم سينمايي در حوزه دفاع مقدس در سينماهاي ايران نداشته‌ايم که بر اين اساس در سال‌جاري هشت فيلم سينمايي اکران مي‌شود.
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به سختي‌هاي ساخت فيلم‌هاي دفاع مقدس افرود: فضاسازي از جمله نيازهاي اساس براي ساخت يک فيلم دفاع مقدس است که اين امر سبب مي‌شود يک فيلم دفاع مقدس در حدود سه تا چهار برابر فيلم‌هاي ديگر هزينه در برداشته باشد.

 

* عرصه سينما بدون کمک‌هاي دولت فلج است
شمقدري گفت: در حال حاضر عرصه سينما بدون کمک‌هاي دولت فلج است و در اين ارتباط بخش خصوصي با توجه به مسائل ساخت فيلم تا کنون ورود جدي نداشته است.
وي در ارتباط با سازوکارهاي اکران فيلم‌ها روي پرده‌هاي سينما اظهار داشت: اکران فيلم‌هاي سينمايي در دست بخش خصوصي است که در برخي از موارد شاهد نبود عدالت در اکران برخي از فيلم‌ها بوده‌ايم که در اين راستا سازوکارهايي در حال تدوين است که اميدواريم تا فرصت باقي است سازوکارهاي فعلي را تغيير دهيم.

 

* تا پايان سال جاري 60 فيلم سينمايي در کشور اکران مي‌شود
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به منظور بازگشت سرمايه فيلم‌سازان سينمايي در سال تنها 30 فيلم سينمايي روي پرده‌هاي سينماي ايران اکران مي‌شود.
شمقدري افزود: در اين راستا و براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته اميدورايم تا پايان سال جاري 60 فيلم سينمايي روي پرده سينماهاي ايران اکران شود.
وي با اشاره به محدود بودن سالن‌هاي سينما در کشور، تشکيل نهضت سالن‌سازي را ضروري دانست و گفت: در اين راستا و به منظور جلوگيري از فيلم‌سوزي و افزايش تعداد فيلم‌هاي اکران شده در سال، تشکيل نهضت سالن‌سازي در دستور کار قرار گرفت.
شمقدري تصريح کرد: در دوران دولت نهم و دهم تاکنون 50 سالن سينمايي با تجهيزات و امکانات به روز ساخته شده است اما با توجه به ظرفيت سينماي ايران و نيز وجود 400 کارگردان سينمايي ساخت سالن‌ها سينماي امري ضروري و انکار ناپذير است.

 

* رسانه‌ها خط مقدم ديپلماسي فرهنگي
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رسانه‌ها را خط مقدم ديپلماسي فرهنگي عنوان کرد و گفت: در گذشته سينما نقش بسزايي در دپيلماسي فرهنگي داشت اما اکنون و در اين چند سال اخير رسانه با داشتن عقبه‌اي از سينما در خط مقدم ديپلماسي فرهنگي قرار گرفته است.
وي بهره‌گيري از تکنيک‌هايي سينمايي در رسانه‌ها را راهکاري براي تاثير‌گذاري بر جهان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر رسانه‌ها با سه روش تحريف و وارونه کردن حقايق، فريب و دروغ پردازي و نيز ترديد و ايجاد شک در ذهن مخاطب سعي بر تسلط يافتن بر اذهان عمومي دارند.