به گزارش مشرق، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
نفاق پيشرفته در حزب ترور و تقلب
بانيان ترور شخصيت و تقلب انتخاباتي عليه آقاي هاشمي در رويکردي رياکارانه حاميان دوآتشه وي و خط امام شدهاند.
در حالي که برخي اعضاي متواري حزب مشارکت هماکنون يک جبهه مشترک با سلطنتطلبان و نهضتآزادي و سازمان منافقين و کومله و... تشکيل دادهاند، بيانيهاي به امضاي اين حزب منتشر شده و در آن آمده است: خبر بهتآور و باورنکردني رد صلاحيت يار امام، بقيهالسلف انقلاب و همراه مردم، آيتالله هاشمي رفسنجاني، نشانهاي مهم از حاکميت نااهلاني است که امام راحل در وصيت خود سفارش کردند نگذاريد مملکت به دست آنها بيفتد.
جبهه مشارکت ايران اسلامي ضمن ابراز تأسف فراوان از اين اقدام نابخردانه، بر خود لازم ميداند از فداکاري و گذشت کمنظير جناب آقاي هاشمي در ورود به صحنه انتخابات قدرداني و سپاسگزاري کند و اعلام دارد که امروز جايگاه هاشمي در ميان مردم و نيروهاي انقلاب و همه علاقهمندان به ايران رفيعتر و اثرگذارتر از هر زمان ديگر است. ما اميدواريم اين سرمايه بزرگ در بحرانهاي احتمالي و قابل پيشبيني در آينده، تکيهگاهي مطمئن براي ملت و کشور باشد.
مصطفي تاجزاده رئيس ستاد انتخابات مجلس در سال 78 و از عوامل اصلي تقلب عليه هاشمي نيز، ژست حمايت از هاشمي گرفت و مدعي شد: «هاشمي به ميدان آمده بود تا با اتکاء به خدا و راي شما و با شعار اتحاد و اقتدار و تشکيل دولت وحدت ملي، پرچمدار راهي شود که در آن پول و پاسپورت و پرچم ملي اعتبار خود را مجددا بازيابد. اما با کمال تأسف انسدادطلبان و انحصارجويان با سوءاستفاده از نظارت بر انتخابات، فرصتي تاريخي را از ملت ما گرفتند.»
اين اظهارات در حالي است که حزب مشارکت نقش اصلي را در ترور شخصيت هاشمي در دوره اصلاحات و متهم کردن او به داشتن نقش اول در قتل چند نفر از روشنفکران در سال 77 ايفا کرد و روزنامههاي وابسته به اين حزب - از جمله روزنامه صبح امروز وابسته به حجاريان عضو مرکزيت مشارکت- نقش مهمي در اين زمينه برعهده داشت. پس از آن نيز به تصريح محسن هاشمي، اصلاحطلبان مرتکب تقلب شده و از هاشمي «آغاسي» ساختند. آنها همچنين حامي اصلي جرياني بودند که در رسانههاي زنجيرهاي مدعي شدند انقلاب خاتمه يافته و خميني به موزه تاريخ خواهد رفت. با اين اوصاف دم زدن اين جريان از امام و انقلاب و ياران آن، نهايت نفاق را ميرساند و در وقاحت تنه به تنه سنگ پا ميزند.
يادآور ميشود نامههاي مشابهي از سوي عبدالله نوري و مجمع روحانيون منتشر شده است. گفتني است آخرين ارزيابيها از شوک آشفتگي شديد در ميان اردوگاه افراطيون و نفاق جديد حکايت ميکند. چه اينکه جريان مذکور درصدد بود با هل دادن آقاي هاشمي به ميدان انتخابات، همزمان از ايشان و نظام و انقلاب انتقام بگيرد.
آزادي انتخابات را شما ميخواهيد تامين کنيد؟!
«از اين سران آزادي يک وقت يکيشان به من ميگفت که امروز اگر راي آزاد باشد، ما مثلا 70، 80 درصد راي ميآوريم. خيال ميکنند خانمشان ناراضي است، خالهشان ناراضي است، عمهشان ناراضي است، يعني مردم ناراضياند. اينها اين جوري آمارگيري ميکنند.»
اين عبارتهاي رسا بخشي از خطبههاي نماز جمعه آقاي هاشمي در تاريخ ششم شهريور 1361 و خطاب به گروهکهايي نظير نهضت آزادي است. به گزارش «فردا» که مطلبي با عنوان پاسخ دهه شصتي هاشمي به جان کري را منتشر کرده، وزير خارجه آمريکا در اقدامي مداخلهجويانه با اشاره به رد صلاحيتها مدعي شد انتخابات ايران آزاد نيست؛ سخناني که شخص آيتالله هاشمي در گذشته به نظاير آن پاسخهاي قاطعي داده است که مرور آن خالي از لطف نيست.
«فردا» همچنين بخشي از خطبههاي آقاي هاشمي در تاريخ 8 تير 1362 را خطاب به گروهها و جريانهاي معارض انقلاب منتشر کرد، هاشمي ميگويد: «يک هجوم تبليغاتي در داخل کشور ما شروع کردند و البته نميخواهم بگويم آنهايي که اين روزها اين حرکت را کردند، آمريکايي هستند؛ ولي در جهت خواست آمريکاست. آمدند حرکت راه انداختند. يک مظلومنمايي شبيه مظلومنمايي آمريکا در گرانادا و لبنان. آمدند گفتند که ما ميخواهيم سمينار تامين آزادي انتخابات درست کنيم. حالا ما هنوز 6، 7 ماه داريم تا برسيم به انتخابات.
حالا که تبليغات انتخابات نيست، آزادي انتخابات تامين نيست! آنها ميخواهند تامين بکنند!... شماها ميخواهيد با بدنام کردن انقلاب با علامت گذاشتن روي انتخابات پيش ببريد. برادران به خدا ما مايليم که با هم باشيم، کار بکنيم، دليلش هم حسننيتمان است که اول بار اين حکومت را با همه چيزش دست شماها داديم... حالا آمديد رسيديد به اينجا. انتخابات آزاد است.
انتخابات آزاد است؛ هزار بار بگوييد. انتخابات گذشته را هم ميگفتند آزاد نبوده... اما من اين را نصيحت ميکنم به آنها به خانوادههايشان نصيحت ميکنم که جلوي اينها را بگيرند. اينها دارند اشتباه ميکنند. اينها کارشان به جايي ميرسد که فردا محارب در مقابل جمهوري اسلامي قرار بگيرند. اين جور که شروع کردند يعني همهاش توطئه است. با توطئه آدم نميتواند کار بکند.»
سونامي بحران در ليبرال دموکراسي غرب افسانه سوئد هم باطل شد
اعتراضات موجود در سوئد، به افسانه موجود درباره اين کشور مهر ابطال زد.
وبسايت اينترنتي راديو کوچه- وابسته به محافل ضد انقلاب مقيم اروپا- با انتشار تحليل فوق نوشت: سوئد سالها به عنوان يک نمونه مثبت بعد از جنگ دوم جهاني در اذهان عمومي به ثبت رسيده بود.
افسانه ساخته شده درباره اين کشور اين بود که سوئد بهشت برين با توجه به زندگي اقتصادي و اجتماعي مردم است. اما از اواسط دهه نود هجوم به زندگي مردم در سطح وسيع جهاني آغاز شد و ما همين روند را هم در سوئد شاهد بودهايم. دستاوردها يکي بعد از ديگري پس گرفته شد. مردم شاهد رودررويي با وضعيتي بودند که همه چيز به بازار کار سپرده ميشد. دولت، هدف و طرحي که دنبال کرده و ميکند، سوق دادن هرچه بيشتر افراد به بازار کار و شانه خالي کردن در قبال زندگي مردم بوده است.
راديو کوچه ميافزايد: مسئوليت داشتن دولت و قانون در قبال شهروندان و تامين ابعاد مختلف زندگي مردم و توقع شهروندان از دولت به روشي خيلي خزنده، بصورت فرهنگي سطح پايين و به معني انگل جامعه بودن، فرهنگسازي شد. شهروندان از طرف ارگانهاي مختلف دولتي شديدا تحت فشار قرار گرفته که سريعتر جذب بازار کار شوند؛ تا جايي که ميشود کمترين تسهيلات (بيمه و خدمات پزشکي، بيمه بيکاري، کمک هزينههاي زندگي و...) در اختيارشان قرار گيرد. بحران اقتصادي سرمايهداري، در سطح جهاني و در اروپا، جنبشي از اکثريت جامعه را در چند سال گذشته مجددا به خيابانها آورده که به عنوان «هيچ بودگان و يا نود و نه درصديها» از آن ياد ميشود. اين جنبش در جامعه سوئد با مقداري تاخير نسبت به کشورهاي ديگر اروپايي به صورت اعتراضي به سطح جامعه رسيده است.
نويسنده تاکيد ميکند: افسانه ساخته شده از سوئد با اعتراضات اخير رسما پايانش اعلام ميشود. مدالي که بر سينه سوئد زده شده بود رسما برداشته ميشود. در حال حاضر اختلاف طبقاتي و فاصله بين دارا و ندار بسيار زيادتر شده است. بيکاري وسيعتر از قبل شده و سطح زندگي مردم به شدت تنزل پيدا کرده است.
بخش اقليتي پولدارتر شدهاند و بخش عظيمي بيپولتر و دولت هم هيچ مسئوليتي در قبال اين وضعيت نميپذيرد و تمام سعياش، سازماندهي افراد براي فرستادن به بازار کار است که طبق آمار منتشره توفيقي هم در اين زمينه وجود نداشته و آمار بيکاري بالاتر رفته است. حال اين مسائل براي مهاجران چندين برابر است. مشکلات و موانع براي جذب شدن به جامعهاي مانند سوئد و وارد بطن اجتماعي آن شدن بسيار زياد است.
در ادامه اين تحليل آمده است: در برابر اين وضعيت، احزاب رسمي سوئد شناخته ميشوند نه تنها راهکار و موضعي اصولي و انساني در برابر اين وضعيت ندارند بلکه خود بخشي از صورت مسئله و مشکل هستند و تنها به دنبال کمي اصلاح در وضعيت فعلي هستند، سنديکاها هم بسيار ناتوان و بيافقتر از قبل و فقط به دنبال چانهزني براي نيم درصد اضافه حقوق. اين بحراني است که حتي اگر کنترل هم شود مدتي بعد وسيعتر و قدرتمندتر بيرون زده خواهد شد. اين جنبش اعتراضي جدالي بين خارجيها و سوئديها نيست بلکه صفي است بين اکثريت زحمتکش و بيسهم از ثروتها و امکانات جامعه با اقليتي متمول و صاحب سرمايه، ثروت، امکانات و قدرت.
هاشمي از روحاني حمايت ميکند؟
اخبار منتشره از حمايت هاشمي رفسنجاني نسبت به حسن روحاني حکايت ميکند.
فاطمه و ياسر هاشمي يک ماه پيش در مراسم اعلام نامزدي حسن روحاني حضور داشتند اما ثبتنام هاشمي در يک ربع آخر مانده به پايان وقت ثبتنام نامزدها، تکليف نامزدي حسن روحاني را به محاق برد.
با اين حال و در پي عدم احراز صلاحيت هاشمي، به نظر ميرسد وي به حمايت از روحاني تمايل دارد. دراينباره قائممقام ستاد انتخاباتي حسن روحاني از جزئيات ديدار اين نامزد انتخابات با هاشمي رفسنجاني خبر داد و به خبرگزاري مهر گفت: آنچه بنده از اين ديدار نقل ميکنم براساس آن چيزي است که آقاي روحاني براي بنده و اعضاي ستاد نقل کرده است
ترکان افزود: روحاني به ديدار آقاي هاشمي رفته و ايشان تاکيد کردهاند که رئيس مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام بايد تا پايان رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري با قدرت در عرصه حضور داشته باشد.وي تصريح کرد: آقاي هاشمي خطاب به روحاني گفته است که شما با قدرت به فعاليت خود در انتخابات رياستجمهوري ادامه دهيد و بنده هم به موقع دراينباره اقدام خواهم کرد.
محمد نعمتزاده رئيس ستاد انتخاباتي حسن روحاني نيز درباره آخرين توصيه هاشمي به روحاني گفت: روز گذشته آقاي روحاني با آيتالله هاشمي رفسنجاني ملاقات داشت و ايشان خواستار دوري از فضاي گلهگذاري و تخريبها شد.وي افزود: آقاي هاشمي خطاب به روحاني گفته که شما با قدرت به فعاليت خود در انتخابات رياستجمهوري ادامه دهيد و بنده هم به موقع دراينباره اقدام خواهم کرد.
اين اظهارات در حالي است که پيش از اين محمد هاشمي رئيس دفتر هاشمي و مجيد انصاري از اعضاي ستاد انتخاباتي وي اعلام کرده بودند اصلاحطلبان پس از عدم احراز صلاحيت هاشمي نامزدي در انتخابات ندارند.
از سوي ديگر هنوز خاتمي و طيف اصلاحطلبان نزديک به وي موضع روشني اتخاذ نکردهاند. خاتمي که با زيرکي از نامزدي شانه خالي کرده و به تعبير برخي محافل اصلاحطلب هاشمي را به ميدان هل داده، چندبار با عارف ملاقات کرده اما حاضر نشده از معاون اول خود در دولت اصلاحات به طور علني حمايت کند.
طيف مجمع روحانيون و حزب مشارکت چندان دلخوشي از روحاني ندارند و از عارف نيز به خاطر شکستن قرق تحريم انتخابات و اعلام نامزدي مستقل ناراحتند. آنها در عين حال يکبار در انتخابات 15ماه پيش مجلس، گزينه تحريم را تجربه کردهاند که سودي در پي نداشت اما همسويي اين طيف با جبهه ضدانقلاب و اپوزيسيون را آشکارتر کرد.در همين حال گفته ميشود روحاني و عارف به طور جداگانه با هاشمي ملاقات کردهاند.
تشديد فشار به عارف براي انصراف يا اتخاذ مواضع انتحاري
فشار تندروها به محمدرضا عارف براي اعلام انصراف از نامزدي شدت يافته است.
سايت کلمه در نوشتهاي به قلم يکي از اعضاي فراکسيون مشارکت در مجلس ششم با اشاره به نيامدن خاتمي و رد صلاحيت هاشمي، نوشت: کنش اصلاحطلبان روشن است اما دکتر عارف چه موضعي خواهد داشت؟ و اگر با ادامه حضور در انتخابات و به فرض محال، اگر راي بياورد- که نه ميآورد و نه ميگذارند- ميخواهد چه کند؟
در شرايطي که امروز عارف را از ارتباط با اصلاحطلبان منع ميکنند، آيا فردا اجازه استفاده از برنامهها و نيروهاي اصلاحطلب را به او خواهند داد؟ آيا او ميتواند در سياست خارجي کشور تعديلي ايجاد کند؟ البته که نه. عارف ايزوله شده بعدي- به فرض رايآوري او- چه کاري ميتواند بکند؟ و چه کاري را ميگذارند انجام دهد؟ عارف کاري نميتواند بکند، هيچ رويه و رويکردي تغيير ننموده است؛ اما با کنارهگيري از انتخابات ميتواند کاري کند.
کلمه پيش از اين هم عارف را تحريک شده نهادهاي امنيتي و اصلاحطلب بدلي و قلابي معرفي کرده بود. احتمالا به اعتبار همين فشارهاي فزاينده است که عارف مجبور شده در برنامه مصاحبه با شبکه جامجام بگويد از ظرفيتهاي خاتمي و هاشمي در صورت انتخاب شدن استفاده ميکند. به نظر ميرسد فشارها روي عارف و روحاني براي انصراف از نامزدي يا اتخاذ مواضع راديکال انتحاري تشديد شود.
اسرائيل: ايران در حال نابود کردن نقشه قديمي خاورميانه است
نخستوزير اسرائيل اعلام کرد فشارهاي سياسي و اقتصادي نتوانسته برنامه هستهاي ايران را متوقف کند.
نتانياهو در ديدار مشترک با وزير خارجه انگليس تصريح کرد: فشارهاي اقتصادي و سياسي بينالمللي اثري بازدارنده بر ايران نداشته و نتوانسته مانع از ادامه فعاليتهاي هستهاي ايران شود.
همزمان يودال استينيتز وزير امور راهبردي رژيم صهيونيستي ضمن يادداشتي در نيوزفکس تصريح کرد: بلندپروازيهاي ايران فراتر و گستردهتر از آن است که خيليها فکر ميکنند اين کشور از توان تبديل شدن به يک ابرقدرت هستهاي برخوردار است.وي ميگويد: ايران قادر است تعداد سانتريفيوژهاي نطنز را از 12 هزار دستگاه به 54 هزار دستگاه افزايش دهد.
وي افزود: برنامه هستهاي ايران در حال تغيير قواعد بازي جهاني است. اين برنامه وضعيت اسرائيل، خاورميانه و حتي جهان را تغيير خواهد داد. هدف ايران، تغيير توازن قدرت جهاني بين اسلام و غرب از پايه و اساس است.
از سوي ديگر مايکل اورن سفير اسرائيل در آمريکا در مقالهاي که از سوي واشنگتن پست منتشر شده، تاکيد ميکند: تحولات و بحرانهاي خاورميانه نبايد موجب انحراف توجه از پيشرفتهاي هستهاي ايران شود.
او ادامه ميدهد: نقشهاي که قدرتهاي اروپايي يک قرن پيش در رابطه با منطقه خاورميانه طراحي کرده بودند و بيش از واقعيتهاي منطقهاي و قومي، نشاندهنده منافع امپراتوري غرب بود، در حال از بين رفتن است.
همزمان شبکه تحليلي بلومبرگ در گزارشي تاکيد کرد: تحريمهاي سخت، دستاورد سياسي براي آمريکا نداشتهاند. بنابر دلايل متعدد، استراتژيهايي که تنها بر تحريمهاي اقتصادي متمرکز ميشوند، معمولا شکست ميخورند و کشورهاي در معرض تحريم ميتوانند چالشهاي منحصر به فردي را نيز ايجاد کنند. «پارادوکس تحريمها» در مورد ايران مصداق دارد.
بلومبرگ خواستار تعبيه ديپلماسي در کنار تحريمها شده و مينويسد: در تحقيقي که روي 100 نمونه اعمال تحريم آمريکا عليه ديگر کشورها انجام شده، اين نتيجه به چشم ميخورد که تعامل ديپلماتيک، تحريمها را کارآمد ميکند و عدم تعامل نتيجه عکس دارد. براي مثال، زماني که آمريکا سفارت خود را در يک کشور هدف تحريمها تعطيل ميکند، شانس موثر واقع شدن تحريمها را از 73 درصد به 42 درصد کاهش ميدهد.
در توضيح اين روند ميتوان گفت که در زمان حضور ديپلماتها در سفارت، آمريکا ميتواند اطلاعات جاسوسي بيشتري از کشور تحريم شده به دست آورد. آنها ميتوانند بر اثربخشي تحريمها نظارت داشته باشند و خطاها را اصلاح کنند. ديپلماسي همچنين به سوي روند تصميمگيريهاي حکومتي، انگيزهها و نقاط ضعف آن پنجرهاي ميگشايد.
نفاق پيشرفته در حزب ترور و تقلب
بانيان ترور شخصيت و تقلب انتخاباتي عليه آقاي هاشمي در رويکردي رياکارانه حاميان دوآتشه وي و خط امام شدهاند.
در حالي که برخي اعضاي متواري حزب مشارکت هماکنون يک جبهه مشترک با سلطنتطلبان و نهضتآزادي و سازمان منافقين و کومله و... تشکيل دادهاند، بيانيهاي به امضاي اين حزب منتشر شده و در آن آمده است: خبر بهتآور و باورنکردني رد صلاحيت يار امام، بقيهالسلف انقلاب و همراه مردم، آيتالله هاشمي رفسنجاني، نشانهاي مهم از حاکميت نااهلاني است که امام راحل در وصيت خود سفارش کردند نگذاريد مملکت به دست آنها بيفتد.
جبهه مشارکت ايران اسلامي ضمن ابراز تأسف فراوان از اين اقدام نابخردانه، بر خود لازم ميداند از فداکاري و گذشت کمنظير جناب آقاي هاشمي در ورود به صحنه انتخابات قدرداني و سپاسگزاري کند و اعلام دارد که امروز جايگاه هاشمي در ميان مردم و نيروهاي انقلاب و همه علاقهمندان به ايران رفيعتر و اثرگذارتر از هر زمان ديگر است. ما اميدواريم اين سرمايه بزرگ در بحرانهاي احتمالي و قابل پيشبيني در آينده، تکيهگاهي مطمئن براي ملت و کشور باشد.
مصطفي تاجزاده رئيس ستاد انتخابات مجلس در سال 78 و از عوامل اصلي تقلب عليه هاشمي نيز، ژست حمايت از هاشمي گرفت و مدعي شد: «هاشمي به ميدان آمده بود تا با اتکاء به خدا و راي شما و با شعار اتحاد و اقتدار و تشکيل دولت وحدت ملي، پرچمدار راهي شود که در آن پول و پاسپورت و پرچم ملي اعتبار خود را مجددا بازيابد. اما با کمال تأسف انسدادطلبان و انحصارجويان با سوءاستفاده از نظارت بر انتخابات، فرصتي تاريخي را از ملت ما گرفتند.»
اين اظهارات در حالي است که حزب مشارکت نقش اصلي را در ترور شخصيت هاشمي در دوره اصلاحات و متهم کردن او به داشتن نقش اول در قتل چند نفر از روشنفکران در سال 77 ايفا کرد و روزنامههاي وابسته به اين حزب - از جمله روزنامه صبح امروز وابسته به حجاريان عضو مرکزيت مشارکت- نقش مهمي در اين زمينه برعهده داشت. پس از آن نيز به تصريح محسن هاشمي، اصلاحطلبان مرتکب تقلب شده و از هاشمي «آغاسي» ساختند. آنها همچنين حامي اصلي جرياني بودند که در رسانههاي زنجيرهاي مدعي شدند انقلاب خاتمه يافته و خميني به موزه تاريخ خواهد رفت. با اين اوصاف دم زدن اين جريان از امام و انقلاب و ياران آن، نهايت نفاق را ميرساند و در وقاحت تنه به تنه سنگ پا ميزند.
يادآور ميشود نامههاي مشابهي از سوي عبدالله نوري و مجمع روحانيون منتشر شده است. گفتني است آخرين ارزيابيها از شوک آشفتگي شديد در ميان اردوگاه افراطيون و نفاق جديد حکايت ميکند. چه اينکه جريان مذکور درصدد بود با هل دادن آقاي هاشمي به ميدان انتخابات، همزمان از ايشان و نظام و انقلاب انتقام بگيرد.
آزادي انتخابات را شما ميخواهيد تامين کنيد؟!
«از اين سران آزادي يک وقت يکيشان به من ميگفت که امروز اگر راي آزاد باشد، ما مثلا 70، 80 درصد راي ميآوريم. خيال ميکنند خانمشان ناراضي است، خالهشان ناراضي است، عمهشان ناراضي است، يعني مردم ناراضياند. اينها اين جوري آمارگيري ميکنند.»
اين عبارتهاي رسا بخشي از خطبههاي نماز جمعه آقاي هاشمي در تاريخ ششم شهريور 1361 و خطاب به گروهکهايي نظير نهضت آزادي است. به گزارش «فردا» که مطلبي با عنوان پاسخ دهه شصتي هاشمي به جان کري را منتشر کرده، وزير خارجه آمريکا در اقدامي مداخلهجويانه با اشاره به رد صلاحيتها مدعي شد انتخابات ايران آزاد نيست؛ سخناني که شخص آيتالله هاشمي در گذشته به نظاير آن پاسخهاي قاطعي داده است که مرور آن خالي از لطف نيست.
«فردا» همچنين بخشي از خطبههاي آقاي هاشمي در تاريخ 8 تير 1362 را خطاب به گروهها و جريانهاي معارض انقلاب منتشر کرد، هاشمي ميگويد: «يک هجوم تبليغاتي در داخل کشور ما شروع کردند و البته نميخواهم بگويم آنهايي که اين روزها اين حرکت را کردند، آمريکايي هستند؛ ولي در جهت خواست آمريکاست. آمدند حرکت راه انداختند. يک مظلومنمايي شبيه مظلومنمايي آمريکا در گرانادا و لبنان. آمدند گفتند که ما ميخواهيم سمينار تامين آزادي انتخابات درست کنيم. حالا ما هنوز 6، 7 ماه داريم تا برسيم به انتخابات.
حالا که تبليغات انتخابات نيست، آزادي انتخابات تامين نيست! آنها ميخواهند تامين بکنند!... شماها ميخواهيد با بدنام کردن انقلاب با علامت گذاشتن روي انتخابات پيش ببريد. برادران به خدا ما مايليم که با هم باشيم، کار بکنيم، دليلش هم حسننيتمان است که اول بار اين حکومت را با همه چيزش دست شماها داديم... حالا آمديد رسيديد به اينجا. انتخابات آزاد است.
انتخابات آزاد است؛ هزار بار بگوييد. انتخابات گذشته را هم ميگفتند آزاد نبوده... اما من اين را نصيحت ميکنم به آنها به خانوادههايشان نصيحت ميکنم که جلوي اينها را بگيرند. اينها دارند اشتباه ميکنند. اينها کارشان به جايي ميرسد که فردا محارب در مقابل جمهوري اسلامي قرار بگيرند. اين جور که شروع کردند يعني همهاش توطئه است. با توطئه آدم نميتواند کار بکند.»
سونامي بحران در ليبرال دموکراسي غرب افسانه سوئد هم باطل شد
اعتراضات موجود در سوئد، به افسانه موجود درباره اين کشور مهر ابطال زد.
وبسايت اينترنتي راديو کوچه- وابسته به محافل ضد انقلاب مقيم اروپا- با انتشار تحليل فوق نوشت: سوئد سالها به عنوان يک نمونه مثبت بعد از جنگ دوم جهاني در اذهان عمومي به ثبت رسيده بود.
افسانه ساخته شده درباره اين کشور اين بود که سوئد بهشت برين با توجه به زندگي اقتصادي و اجتماعي مردم است. اما از اواسط دهه نود هجوم به زندگي مردم در سطح وسيع جهاني آغاز شد و ما همين روند را هم در سوئد شاهد بودهايم. دستاوردها يکي بعد از ديگري پس گرفته شد. مردم شاهد رودررويي با وضعيتي بودند که همه چيز به بازار کار سپرده ميشد. دولت، هدف و طرحي که دنبال کرده و ميکند، سوق دادن هرچه بيشتر افراد به بازار کار و شانه خالي کردن در قبال زندگي مردم بوده است.
راديو کوچه ميافزايد: مسئوليت داشتن دولت و قانون در قبال شهروندان و تامين ابعاد مختلف زندگي مردم و توقع شهروندان از دولت به روشي خيلي خزنده، بصورت فرهنگي سطح پايين و به معني انگل جامعه بودن، فرهنگسازي شد. شهروندان از طرف ارگانهاي مختلف دولتي شديدا تحت فشار قرار گرفته که سريعتر جذب بازار کار شوند؛ تا جايي که ميشود کمترين تسهيلات (بيمه و خدمات پزشکي، بيمه بيکاري، کمک هزينههاي زندگي و...) در اختيارشان قرار گيرد. بحران اقتصادي سرمايهداري، در سطح جهاني و در اروپا، جنبشي از اکثريت جامعه را در چند سال گذشته مجددا به خيابانها آورده که به عنوان «هيچ بودگان و يا نود و نه درصديها» از آن ياد ميشود. اين جنبش در جامعه سوئد با مقداري تاخير نسبت به کشورهاي ديگر اروپايي به صورت اعتراضي به سطح جامعه رسيده است.
نويسنده تاکيد ميکند: افسانه ساخته شده از سوئد با اعتراضات اخير رسما پايانش اعلام ميشود. مدالي که بر سينه سوئد زده شده بود رسما برداشته ميشود. در حال حاضر اختلاف طبقاتي و فاصله بين دارا و ندار بسيار زيادتر شده است. بيکاري وسيعتر از قبل شده و سطح زندگي مردم به شدت تنزل پيدا کرده است.
بخش اقليتي پولدارتر شدهاند و بخش عظيمي بيپولتر و دولت هم هيچ مسئوليتي در قبال اين وضعيت نميپذيرد و تمام سعياش، سازماندهي افراد براي فرستادن به بازار کار است که طبق آمار منتشره توفيقي هم در اين زمينه وجود نداشته و آمار بيکاري بالاتر رفته است. حال اين مسائل براي مهاجران چندين برابر است. مشکلات و موانع براي جذب شدن به جامعهاي مانند سوئد و وارد بطن اجتماعي آن شدن بسيار زياد است.
در ادامه اين تحليل آمده است: در برابر اين وضعيت، احزاب رسمي سوئد شناخته ميشوند نه تنها راهکار و موضعي اصولي و انساني در برابر اين وضعيت ندارند بلکه خود بخشي از صورت مسئله و مشکل هستند و تنها به دنبال کمي اصلاح در وضعيت فعلي هستند، سنديکاها هم بسيار ناتوان و بيافقتر از قبل و فقط به دنبال چانهزني براي نيم درصد اضافه حقوق. اين بحراني است که حتي اگر کنترل هم شود مدتي بعد وسيعتر و قدرتمندتر بيرون زده خواهد شد. اين جنبش اعتراضي جدالي بين خارجيها و سوئديها نيست بلکه صفي است بين اکثريت زحمتکش و بيسهم از ثروتها و امکانات جامعه با اقليتي متمول و صاحب سرمايه، ثروت، امکانات و قدرت.
هاشمي از روحاني حمايت ميکند؟
اخبار منتشره از حمايت هاشمي رفسنجاني نسبت به حسن روحاني حکايت ميکند.
فاطمه و ياسر هاشمي يک ماه پيش در مراسم اعلام نامزدي حسن روحاني حضور داشتند اما ثبتنام هاشمي در يک ربع آخر مانده به پايان وقت ثبتنام نامزدها، تکليف نامزدي حسن روحاني را به محاق برد.
با اين حال و در پي عدم احراز صلاحيت هاشمي، به نظر ميرسد وي به حمايت از روحاني تمايل دارد. دراينباره قائممقام ستاد انتخاباتي حسن روحاني از جزئيات ديدار اين نامزد انتخابات با هاشمي رفسنجاني خبر داد و به خبرگزاري مهر گفت: آنچه بنده از اين ديدار نقل ميکنم براساس آن چيزي است که آقاي روحاني براي بنده و اعضاي ستاد نقل کرده است
ترکان افزود: روحاني به ديدار آقاي هاشمي رفته و ايشان تاکيد کردهاند که رئيس مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام بايد تا پايان رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري با قدرت در عرصه حضور داشته باشد.وي تصريح کرد: آقاي هاشمي خطاب به روحاني گفته است که شما با قدرت به فعاليت خود در انتخابات رياستجمهوري ادامه دهيد و بنده هم به موقع دراينباره اقدام خواهم کرد.
محمد نعمتزاده رئيس ستاد انتخاباتي حسن روحاني نيز درباره آخرين توصيه هاشمي به روحاني گفت: روز گذشته آقاي روحاني با آيتالله هاشمي رفسنجاني ملاقات داشت و ايشان خواستار دوري از فضاي گلهگذاري و تخريبها شد.وي افزود: آقاي هاشمي خطاب به روحاني گفته که شما با قدرت به فعاليت خود در انتخابات رياستجمهوري ادامه دهيد و بنده هم به موقع دراينباره اقدام خواهم کرد.
اين اظهارات در حالي است که پيش از اين محمد هاشمي رئيس دفتر هاشمي و مجيد انصاري از اعضاي ستاد انتخاباتي وي اعلام کرده بودند اصلاحطلبان پس از عدم احراز صلاحيت هاشمي نامزدي در انتخابات ندارند.
از سوي ديگر هنوز خاتمي و طيف اصلاحطلبان نزديک به وي موضع روشني اتخاذ نکردهاند. خاتمي که با زيرکي از نامزدي شانه خالي کرده و به تعبير برخي محافل اصلاحطلب هاشمي را به ميدان هل داده، چندبار با عارف ملاقات کرده اما حاضر نشده از معاون اول خود در دولت اصلاحات به طور علني حمايت کند.
طيف مجمع روحانيون و حزب مشارکت چندان دلخوشي از روحاني ندارند و از عارف نيز به خاطر شکستن قرق تحريم انتخابات و اعلام نامزدي مستقل ناراحتند. آنها در عين حال يکبار در انتخابات 15ماه پيش مجلس، گزينه تحريم را تجربه کردهاند که سودي در پي نداشت اما همسويي اين طيف با جبهه ضدانقلاب و اپوزيسيون را آشکارتر کرد.در همين حال گفته ميشود روحاني و عارف به طور جداگانه با هاشمي ملاقات کردهاند.
تشديد فشار به عارف براي انصراف يا اتخاذ مواضع انتحاري
فشار تندروها به محمدرضا عارف براي اعلام انصراف از نامزدي شدت يافته است.
سايت کلمه در نوشتهاي به قلم يکي از اعضاي فراکسيون مشارکت در مجلس ششم با اشاره به نيامدن خاتمي و رد صلاحيت هاشمي، نوشت: کنش اصلاحطلبان روشن است اما دکتر عارف چه موضعي خواهد داشت؟ و اگر با ادامه حضور در انتخابات و به فرض محال، اگر راي بياورد- که نه ميآورد و نه ميگذارند- ميخواهد چه کند؟
در شرايطي که امروز عارف را از ارتباط با اصلاحطلبان منع ميکنند، آيا فردا اجازه استفاده از برنامهها و نيروهاي اصلاحطلب را به او خواهند داد؟ آيا او ميتواند در سياست خارجي کشور تعديلي ايجاد کند؟ البته که نه. عارف ايزوله شده بعدي- به فرض رايآوري او- چه کاري ميتواند بکند؟ و چه کاري را ميگذارند انجام دهد؟ عارف کاري نميتواند بکند، هيچ رويه و رويکردي تغيير ننموده است؛ اما با کنارهگيري از انتخابات ميتواند کاري کند.
کلمه پيش از اين هم عارف را تحريک شده نهادهاي امنيتي و اصلاحطلب بدلي و قلابي معرفي کرده بود. احتمالا به اعتبار همين فشارهاي فزاينده است که عارف مجبور شده در برنامه مصاحبه با شبکه جامجام بگويد از ظرفيتهاي خاتمي و هاشمي در صورت انتخاب شدن استفاده ميکند. به نظر ميرسد فشارها روي عارف و روحاني براي انصراف از نامزدي يا اتخاذ مواضع راديکال انتحاري تشديد شود.
اسرائيل: ايران در حال نابود کردن نقشه قديمي خاورميانه است
نخستوزير اسرائيل اعلام کرد فشارهاي سياسي و اقتصادي نتوانسته برنامه هستهاي ايران را متوقف کند.
نتانياهو در ديدار مشترک با وزير خارجه انگليس تصريح کرد: فشارهاي اقتصادي و سياسي بينالمللي اثري بازدارنده بر ايران نداشته و نتوانسته مانع از ادامه فعاليتهاي هستهاي ايران شود.
همزمان يودال استينيتز وزير امور راهبردي رژيم صهيونيستي ضمن يادداشتي در نيوزفکس تصريح کرد: بلندپروازيهاي ايران فراتر و گستردهتر از آن است که خيليها فکر ميکنند اين کشور از توان تبديل شدن به يک ابرقدرت هستهاي برخوردار است.وي ميگويد: ايران قادر است تعداد سانتريفيوژهاي نطنز را از 12 هزار دستگاه به 54 هزار دستگاه افزايش دهد.
وي افزود: برنامه هستهاي ايران در حال تغيير قواعد بازي جهاني است. اين برنامه وضعيت اسرائيل، خاورميانه و حتي جهان را تغيير خواهد داد. هدف ايران، تغيير توازن قدرت جهاني بين اسلام و غرب از پايه و اساس است.
از سوي ديگر مايکل اورن سفير اسرائيل در آمريکا در مقالهاي که از سوي واشنگتن پست منتشر شده، تاکيد ميکند: تحولات و بحرانهاي خاورميانه نبايد موجب انحراف توجه از پيشرفتهاي هستهاي ايران شود.
او ادامه ميدهد: نقشهاي که قدرتهاي اروپايي يک قرن پيش در رابطه با منطقه خاورميانه طراحي کرده بودند و بيش از واقعيتهاي منطقهاي و قومي، نشاندهنده منافع امپراتوري غرب بود، در حال از بين رفتن است.
همزمان شبکه تحليلي بلومبرگ در گزارشي تاکيد کرد: تحريمهاي سخت، دستاورد سياسي براي آمريکا نداشتهاند. بنابر دلايل متعدد، استراتژيهايي که تنها بر تحريمهاي اقتصادي متمرکز ميشوند، معمولا شکست ميخورند و کشورهاي در معرض تحريم ميتوانند چالشهاي منحصر به فردي را نيز ايجاد کنند. «پارادوکس تحريمها» در مورد ايران مصداق دارد.
بلومبرگ خواستار تعبيه ديپلماسي در کنار تحريمها شده و مينويسد: در تحقيقي که روي 100 نمونه اعمال تحريم آمريکا عليه ديگر کشورها انجام شده، اين نتيجه به چشم ميخورد که تعامل ديپلماتيک، تحريمها را کارآمد ميکند و عدم تعامل نتيجه عکس دارد. براي مثال، زماني که آمريکا سفارت خود را در يک کشور هدف تحريمها تعطيل ميکند، شانس موثر واقع شدن تحريمها را از 73 درصد به 42 درصد کاهش ميدهد.
در توضيح اين روند ميتوان گفت که در زمان حضور ديپلماتها در سفارت، آمريکا ميتواند اطلاعات جاسوسي بيشتري از کشور تحريم شده به دست آورد. آنها ميتوانند بر اثربخشي تحريمها نظارت داشته باشند و خطاها را اصلاح کنند. ديپلماسي همچنين به سوي روند تصميمگيريهاي حکومتي، انگيزهها و نقاط ضعف آن پنجرهاي ميگشايد.