یک کارشناس ارشد مدیریت ورزش کشور برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک را مصداق برهم زدن آرامش ورزش کشور دانست.

به گزارش مشرق، مصطفی آجرلو در گفت‌وگو با فارس نسبت به اقداماتی که به تعبیرش ممکن است نوعی  برهم زدن  آرامش ورزش کشور در مقطع فعلی را در پی داشته باشد هشدار داد و برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک را مصداق چنین اقدامی دانست.

آجرلو اظهار داشت: با بیان اینکه با برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ اعلام شده بدون حل مشکلات موجود اعلام خطر می‌کنم، تاکید کرد: «امسال سال حماسه سیاسی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی با بینش دقیق خود به درستی آن را مورد توجه قرار دادند. در چنین شرایطی که ملت ایران در حال تدارک این حماسه در انتخابات ریاست جمهوری است بنده با یک مصاحبه بسیار عجیب از سوی فردی از جامعه ورزش مواجه شدم که سابقه‌ای سی و چند ساله در ورزش کشور دارد و به همین دلیل از تجربیات خوبی نیز برخوردار است اما وقتی مصاحبه این دوست خوبم را خواندم متوجه شدم که در شرایطی که همه نگاه ها به سوی خلق حماسه سیاسی به وسیله انتخابات است برخی به دنبال اقداماتی هستند که در پی آن ورزش کشور با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. آنها با طرح موضوع برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در شرایطی که حواس‌ها متوجه جای دیگر است به دنبال چه هستند؟ این پرسش مهمی است.»

وی با اشاره به سازوکار برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک تصریح کرد: «متاسفانه به دلایل زیاد نه تنها برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک بلکه برخی فدراسیون‌ها که از مهلت سرپرستی آن از حد قانونی هم فراتر رفته با مشکلاتی روبرو شده و مورد اعتراض نهادهای بین‌المللی است اما قصد برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک بدون حل این مشکلات خود پرسش اساسی است. به نظر می‌رسد که برخی از مسئولین ورزش کشور تصمیم گرفته‌اند بدون حل این مشکلات انتخابات را با نامزدهایی از این دولت در روزهای پایانی عمر دولت دهم برگزار کنند و به پیامدهای احتمالی ناگوار آن نمی‌اندیشند.»

آجرلو ادامه داد: «سه شرط برای برگزاری انتخابات توسط نهادهای بین‌المللی گذاشته شده است. اول تغییر اساسنامه کمیته ملی المپیک، دوم تدوین اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی و سوم بازگشت روسای برکنار شده. حالا در شرایطی که به نظر می‌رسد هنوز مشکلاتی در راه تصویب اساسنامه کمیته ملی المپیک و ابهامات زیادی نیز در تصویب آن وجود دارد و اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی هنوز به تصویب و تایید فدراسیون‌های بین‌المللی و نهادهای ذی‌ربط داخلی مثل دولت و مجلس نرسیده است و از همه مهم‌تر روسای برکنار شده به سر کار خود بازنگشته‌اند این سوال وجود می‌آید که چرا در مقطعی که دولت جدیدی به روی کار خواهد آمد عده‌ای می‌خواهند انتخابات را برگزار کنند؟»

آجورلو در پاسخ به اینکه گویا قرار است بر اساس یک توافق عباسی رئیس، علی‌آبادی نایب رییس و افشارزاده دبیرکل شوند، گفت: «به نظر می‌رسد عمدی در برگزاری این انتخابات در شرایطی که دولت خود را آماده می‌کند که کارها را به دولت جدید بدهد، وجود دارد. من هم از برخی افراد البته به صورت غیررسمی این اخبار را شنیده‌ام این سهم‌خواهی در پایان دولت چه توجیهی می‌تواند داشته باشد. این تصمیم غلط خود آرامش ورزش را به هم خواهد زد.»

وی افزود:«اگر این موضوع رخ دهد که امیدوارم با تلاش اهالی ورزش به وقوع نپیوندد، همان اختلافاتی که به صورت سنتی در رابطه میان کمیته ملی المپیک و دستگاه ورزش وجود داشته بار دیگر رخ می‌نمایاند. چراکه وقتی که در همین دولت دو نفر از آدم‌های دولت با یکدیگر بر سر کمیته المپیک درگیر می‌شوند نباید این ناهماهنگی را به دولت آتی ببریم آن هم در شرایطی که قرار است انتخابات در میانه تحویل دولت قدیم به جدید برگزار شود. مگر همین آقای عباسی و علی‌آبادی و سعید لو با اینکه هر دو منصوب یک دولت بودند، توانستند اختلافات را کنار بگذارند؟»

این کارشناس ارشد مدیریت ورزش کشور با اشاره به اینکه ریشه اختلافات کمیته المپیک و دستگاه تصمیم‌گیر ورزش باید در یک نقطه‌ای به پایان برسد، برگزاری انتخابات را در دولت آینده یک راه حل ضروری دانست و گفت: «دولت آینده این حق را دارد که وزیرش با رئیس کمیته ملی المپیک‌اش هماهنگ باشد. تجربه اختلاف میان این دو در این چند سال از زمان آقایان غفوری‌فرد، محلوجی، هاشمی طبا، مهر علیزاده، علی آبادی، سعید لو و عباسی ثابت کرده که این دو باید در یک جا به هماهنگی برسند و فرصت موجود در تشکیل دولت جدید این امکان را برقرار می‌سازد، ضمن اینکه برگزار شدن انتخابات در زمان مورد اشاره مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک دو مشکل اساسی را ایجاد می‌کند؛ اول انتخابات بدون حل شدن مشکلات ما با نهادهای بین‌المللی و شروط سه‌گانه کمیته بین المللی المپیک برگزار شده است که در نهایت متاسفانه طبق اخباری که وجود دارد احتمالا تعلیق را به همراه خواهد آورد و دوم اینکه استقرار رئیس جدید در روزهای پایانی دولت، همان ناهماهنگی‌ها را به همراه می آورد.»

وی با بیان خاطره‌ای از دیدار خود با وزیر ورزش تصریح کرد: «برای پژوهشی علمی – مدیریتی- دانشگاهی که به بررسی ساختار ورزش کشور از جمله نقش رابطه میان کمیته المپیک و وزارت ورزش در توسعه و پیشرفت ورزش کشور می‌پرداخت، به همراه گروهی از اساتید دانشگاه به دیدار جناب آقای عباسی رفتیم. پیش از این نیز با روسای قبلی سازمان تربیت بدنی در ادوار مخالف دیدار و گفت‌و‌گو کرده بودیم. وقتی از آقای عباسی سوالاتی در مورد رابطه وزارت ورزش با کمیته ملی المپیک پرسیدم، ایشان گفتند که کمیته ملی المپیک زیر مجموعه وزارتخانه و در حد یکی از ادارات کل ماست و مسئولیت ارتباط با نهادهای بین‌المللی را دارد. حالا فردی با چنین دیدگاهی می‌خواهد انتخابات کمیته ملی المپیک را در روزهای پایانی دولت کنونی برگزار کند.»

آجرلو همچنین در ادامه به خاطره‌ای دیگر از جلسه خود با وزیر ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: «در این جلسه بحث به ساختار و تشکیلات سازمانی وزارت ورزش رسید. آقای عباسی گفتند که در ورزش یک آدم باسواد نیست که بتواند ساختار ورزش را بنویسد. وزیر ورزش می‌گفت که خودم هشت ساعت وقت صرف کردم و این ساختار سازمانی کنونی ورزش را نوشتم. جدا از نقدی که می‌شود به تشکیلات سازمانی وزارت ورزش وارد کرد اما واقعا کسی در ورزش نیست که برای ورزش برنامه و ساختار تشکیلاتی بنویسد؟ قصدم از ذکر این دو خاطره این بود که امروز افرادی برای ورزش نسخه می‌نویسند که خود تازه به ورزش آمده‌اند و با تصمیمات خود،مثل برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک، خطر تعلیق را برای ورزش به همراهمی آوردند.

این کارشناس مدیریت ورزش با اشاره به جایگاه ورزش کشور در جهان و آسیا اظهار داشت: «ورزش ایران در المپیک با جایگاه هفدهمی و در آسیا با جایگاه چهارمی در یک شرایط تاریخی قرار دارد که نباید با برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک هزینه‌های زیادی را متحمل ورزش کشور کنیم. ما چنین حقی نداریم. اتفاقا گلایه من از آقایان عباسی و علی‌آبادی نیست، بلکه از برادر خوبم آقای افشارزاده است که با اینکه از مشکلات احتمالی به خوبی آگاهی دارد دست به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک می‌زند. پرسش من این است که آیا ما می‌توانیم در حالی که هنوز مشکلاتمان با نهادهای بین‌المللی حل نشده است و البته از همه مهم‌تر در شرایطی که دولت تغییر می‌یابد انتخاباتی را برگزار کنیم که در هر دو صورت، اول ممکن است تعلیق را برای ورزش کشور به ارمغان آورد و دوم ناهماهنگی‌های گذشته را میان کمیته المپیک و وزارت ورزش به وجود آورد. بهتر نیست که ما صبر کنیم تا دولت جدید- هر دولتی می خواهد باشد- به روی کار بیاید،آن وقت برای هماهنگی و حل مشکلات به وجود آمده تلاش کنیم؟

آجرلو در خاتمه یادآور شد که از همه دلسوزان ورزش می‌خواهم که برای جلوگیری از وقوع مشکلات بعدی در راه ورزش جلوی این اقدام را بگیرند.