گروه سیاسی مشرق _ پس از اعلام رسمی اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده و آمدن چهره های مطرح به عرصه انتخابات جامعه بیشتر درگیر فضای انتخابات خواهد شد و شاهد اظهارنظر نامزدها، گمانه زمانی از انصراف ها و انتشار گزارش ها و تحلیل های مختلفی درباره آخرین وضعیت گروه های سیاسی هستیم.

گروه سیاسی مشرق تا موعد برگزاری انتخابات در سلسله گزارش هایی با عنوان "روزانه انتخابات" و "عصرانه انتخابات" در دو بخش خبری، آخرین تحولات و اظهارنظرهای انتخاباتی را در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

در ادامه مهمترین اظهارنظرها و اخبار انتخاباتی را ملاحظه می کنید:


نتیجه جلسه انتخاباتی جامعه مدرسین

به گزارش خبرنگار سیاسی مشرق، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شب گذشته در جلسه فوق العاده خود درباره معرفی کاندیدای مورد حمایت این جامعه تشکیل جلسه داد.

بنابر این گزارش، در جلسه شب گذشته که حدود یک سوم اعضای جامعه مدرسین شرکت داشتند اکثر اعضای حاضر در جلسه از کاندیداتوری علی اکبر ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده اند.

در همین راستا نیز حجت الاسلام سید احمد خاتمی عضو جامعه مدرسن حوزه علمیه قم در گفت و گو با مشرق گفت: نهاد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فردی را به عنوان کاندیدای مورد حمایت معرفی نخواهد کرد.

وی اضافه کرد: البته ممکن است اکثریت اعضا و یا تعدادی از افراد عضو نظرشان بر روی فرد خاصی باشد.

بنابر این گزارش، جامعه روحانیت مبارز نیز امشب برای معرفی کاندیدای مورد حمایت، تشکیل جلسه می دهد. (اینجا)

برنامه‌های رادیویی «دولت متمم» و «دولت تدبیر و امید»/عارف با هدفمندی چه می‌کند؟

علی‌اکبر ولایتی، محمدرضا عارف صبح امروز در برنامه زنده به طرح دیدگاههای خود از «رادیو ایران» پرداختند، همچنین حجت‌الاسلام حسن روحانی در رادیو ورزش، برنامه‌های خود در حوزه ورزش را تشریح کرد.

علی‌اکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت و از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در «رادیو ایران» سخن می‌گفت، اظهار داشت: نمی‌شود کشور را بدون حضور متخصصان و حس مسئولیت‌پذیری اداره کرد.

وی به تشریح دولت خود با نام «دولت متمم» پرداخت و خاطرنشان کرد: اولین شرط مسئولیت برای افراد، متدین بودن است و اگر این ویژگی در افراد باشد، فساد کاهش خواهد یافت و دومین شرط نیز مشورت‌پذیری و معتدل بودن است.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه گرفتاری‌هایمان به دلیل افراط و تفریط است، گفت: دولت برای گرفتن حق مردم نه باید کوتاه بیاید و نه زیاده‌روی کند، چرا که مردم ما اهل اعتدال هستند و ما باید جامعه‌ای آرام داشته باشیم.

ولایتی معتقد است که در بخش فرهنگی، کار چندانی صورت نداده‌ایم و به گفته وی ملت ایران جماعتی نجیب و با عفاف هستند و اگر موردی امروز در جامعه نتیجه کم‌کاری ما است، ما باید با افراد و تفکرات متفاوت زمینه تفاهم را فراهم و مسائل را با تکیه بر فرهنگ و احکام اسلامی و با زبانی که هر دو طرف می‌فهمیم خل و فصل کنیم.

وی همچنین در ادامه به تحصیلات خود در آمریکا اشاره و تصریح کرد: بنده برای فوق تخصص به یکی از دانشگاه‌های آمریکا رفتم که آقای دیوید کاربر که متخصص عفونی اطفال بود، استاد ما بود و هنگامی که بنده وزیر امور خارجه شدم به من زنگ و با اتفاق خانواده به دیدن بنده آمدند. (اینجا)

اصلاح طلبان درمانده از لجبازی با یکدیگر/ آیا روحانی و عارف به اجماع خواهند رسید؟

تایید دو تن از چهره های منسوب به جریان اصلاح طلب در آوردگاه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، باعث شده برخی از اختلافات درون این جریان به شدت خودنمایی کند، تا جایی که در جلسه صبح روز جمعه، دهم خردادماه جاری، اختلافات بین سران این جریان و همچنین دو نامزد حاضر شده در انتخابات ریاست جمهوری به حد اعلای خود رسید و در نهایت منجر به پایان یافتن بی نتیجه این جلسه شد.


قرار بود در این جلسه که با حضور حسن روحانی و محمدرضا عارف برگزار شد، رهنمودهای رهبران جریان اصلاح طلبی و شخص علی اکبر هاشمی رفسنجانی منجر به کنار کشیدن یکی از این دو نامزد به نفع یکدیگر شود و قرار بود در نشستی که بعدازظهر جمعه با حضور محسن رهامی، رئیس ستاد هماهنگی تبلیغات جبهه اصلاحات، برگزار می شد، خروجی جلسه صبح، به اطلاع رسانه ها و مردم برسد.

ولی از آن جایی که اختلافات دامنه دار در بین اصلاح طلبان منجر به بی نتیجه ماندن این جلسه شد، در بعدازظهر جمعه، رهامی حاضر نشد در میان خبرنگارانی که در یکی از دفاتر شرکت های وابسته به سازمان زیباسازی شهرداری تهران به دعوت ستاد هماهنگی تبلیغات اصلاحات گردهم آمده بودند، درباره اختلافات به وجود آمده در جلسه صبح، اظهار نظر و اطلاع رسانی کند. ولی از قرار معلوم، توصیه های برخی از اصلاح طلبان به محمدرضا عارف برای کناره گیری در انتخابات ریاست جمهوری به نفع حسن روحانی بی نتیجه بوده است.



جامعتین در حال بررسی گزینه نهایی است

به گزارش خبرنگار سیاسی مشرق علی اکبر ولایتی در حاشیه جلسه با دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی که صبح امروز برگزار شد در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال مشرق مبنی بر اینکه نظر جامعتین چه تاثیری در انتخاب گزینه نهایی ائتلاف پیشرفت دارد؟ گفت: جامعتین در حال بررسی گزینه های خود است.

وی ادامه داد: قوی ترین مرجع در تصمیم گیری های علمی سیاسی به خصوص انتخابات علما هستند.

ولایتی نظر جامعتین را در تعیین گزینه نهایی ائتلاف تعیین کننده خواند و تصریح کرد: هر آنچه در جامعتین به تصویب نهایی برسد مورد تائید و احترام ما خواهد بود. (اینجا)

قالیباف در ارومیه: همیشه برای انجام کارها زمان داده‌ام

محمدباقر قالیباف صبح امروز در جمع فعالان اقتصادی در عرصه صنعت و تجارت در اتاق بازرگانی استان ارومیه با بیان اینکه روش کار مدیریتی من اینگونه است که در هیچ حوزه‌ای بدون مشورت با صاحبان آن کار تصمیمی نگرفته‌ام، گفت: در آینده نیز حتما اینگونه خواهد بود و مخصوصا در حوزه صنعت و تجارت با صاحبنظران مشورت خواهم کرد.

وی افزود: شورای گفت‌وگو که مصوب مجلس نیز هست، یکی از بهترین مراکز تصمیم‌سازی برای دولت و به عنوان حلقه وصل است که متاسفانه در چند وقت اخیر به آن کم توجهی شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تداوم و ادامه کار سخت‌تر از پیروزی انقلاب است، اظهار داشت: لازمه حفظ استقلال کشور این است که حکومت باید تولیدکننده باشد، زیرا اگر تولیدکننده نباشد، در مبارزه محکوم به شکست است.



قالیباف با بیان اینکه وقتی بناست که تولیدکننده باشیم، باید ببینیم چه چیزی را باید تولید کنیم، تصریح کرد: باید ثروت، قدرت، معنویت و منزلت را تولید کنیم، زیرا اگر هر کدام از این 4 وجه لنگ بزند با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی افزود: در حال حاضر بحث تولید ثروت باید مورد توجه قرار بگیرد که اتفاق نمی‌افتد؛ در صورتی که کشور برای تولید ثروت ظرفیت‌های بالایی دارد و اگر ساده‌ترین موضوعات مدیریتی را رعایت کنیم، کشور ما بالاترین ظرفیت را دارد. (اینجا)


حداد: برای حل مشکلات وعده ۱۰۰ روزه، دوساله و شش‌ماهه نمی‌دهم

غلامعلی حدادعادل کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم در جمع فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در سخنانی، گفت: اصول کار من اعتقاد به استفاده از دانش تخصصی و تجربه افراد است و من این دو را در کنار هم موثر می‌دانم. بنده اهل تصمیم‌گیری عجولانه نیستم.

وی ادامه داد: اگر من رئیس‌جمهور شوم و به استان‌ها سفر کنم، هیچ‌گاه برای اینکه مردم برایم هورا بکشند بودجه استانی را سه برابر نمی‌کنم. بنده به حدود و اختیارات ریاست‌جمهوری وافقم و می‌دانم که تصمیمات رئیس‌جمهور چه عواقبی برای کشور خواهد داشت.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه افزود: من در حوزه اختیارات وزرا دخالت نمی‌کنم، اما وزرا و افراد نیز باید شرایط کلی را داشته باشند. من از آنها مسئولیت می‌خواهم تا آنها نیز از زیردستان خودشان مسئولیت بخواهند. در عزل و نصب زیردستان وزرا دخالتی نخواهم داشت.



حدادعادل تصریح کرد: بنده حدود 11 سال در وزارت آموزش و پرورش بودم و 6 ماه قبل استعفای خود را به تمام کشور و مراکز ذیربط اعلام کردم. در این مدت مشاور خود را برای تصدی امور اجرایی آموزش دادم و شرایط را برای تصدی این وزارتخانه آماده کردم.

وی در ادامه افزود: بنده اهل جدال و جریان نیستم و معتقدم امروز کشور به آرامش نیاز دارد. بنده در رفتار معتدل و در اصول پابرجا هستم و درجایی که به اصل اعتقادات و انقلاب خدشه وارد شود بی‌درنگ عکس‌العمل نشان می‌دهم.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری، در ادامه به برخی از مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: یکی از بیچارگی‌های ما همواره این بوده که برخی‌ها خواسته‌اند کشور را بر اساس تضاد اداره کنند. (اینجا)

محمدرضا عارف: بیکاری و مسکن را ساماندهی می‌کنم/ کشور باید از طریق مالیات اداره شود

محمدرضا عارف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در جمع اصناف و بازاریان تهران در سخنانی گفت: ما لایحه تجمیع عوارض را تقدیم مجلس کردیم که خوشبختانه اسقتبال خوبی از آن به عمل آمد و بنا را بر این گذاشته‌ایم که یک عدد در این قانون به مصرف‌کننده تعلق گیرد.

وی افزود: نرخ مالیات در گذشته 56 درصد بود و ما آن را به 25 درصد رساندیم. این کار برای این انجام شد که سیستم مالیاتی شفاف شود و مالیات‌دهندگان براساس درآمدهایشان مالیات پرداخت کنند.



کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: قرار شد مالیات بر ارزش افزوده از مصرف‌کننده نهایی دریافت شود. بر اساس این قانون نباید از کالاهای مصرفی مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود.

عارف تاکید کرد: به دلیل اینکه هنوز سیستم حسابرسی کشور مکانیزه نشده و فاکتورها نیز به صورت مکانیزه پرداخت نمی‌شود، ما در این زمینه با مشکلاتی روبرو هستیم که باید نسبت به رفع آن اقدامات لازم انجام شود.

وی در همین زمینه تاکید کرد: متاسفانه قانون مالیات بر ارزش افزوده به درستی اجرا نمی‌شود هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده در پرداخت مالیات با مشکل مواجه هستند و مشخص نیست که در این چرخه مصرف‌کننده نهایی در چه جایگاهی قرار دارد. (اینجا)

عکس/کلاه بختیاری سر محسن رضایی

محسن رضایی کاندیدای این دوره از انتخابات در جمع مردم سپیدان و یاسوج به سخنرانی پرداخت.



تکذیب عذر خواهی ضرغامی از عارف

محمدتقی سهرابی مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اظهارات امروز عارف مبنی بر تماس تلفنی ضرغامی با وی وعذرخواهی از عارف، گفت: این مطلبی که آقای عارف تحت عنوان عذرخواهی رئیس سازمان صدا و سیما مطرح کرده، کذب است.

وی افزود: رئیس سازمان صدا و سیما با تمام نامزدها ارتباط صمیمی و نزدیک دارد و تقریبا به صورت روزانه با آنها در تماس است؛ بعد از برگزاری مناظره‌ها هم آقای ضرغامی با هر کدام از نامزدها تماس برقرا کرد تا با نقطه نظرات آنها آشنا شود، از جمله کسانی که با وی تماس گرفت، محمدرضا عارف بوده است.

مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما تصریح کرد: ضرغامی دستور داده که مسئولان صدا و سیما با نمایندگان نامزدها جلسه برگزار کنند تا نقطه نظرات نمایندگان نامزدها درباره مناظره‌ها اخذ و مورد بررسی قراگیرد.

سهرابی با تاکید بر اینکه هیچ عذرخواهی‌ای در این تماس تلفنی صورت نگرفته است، تأکید کرد: اگر نظرات نمایندگان نامزدها مورد تایید قرار گرفت، این نظرات در مناظره‌های بعدی بکار گرفته خواهد شد. (اینجا)

تصاویر/سخنرانی ولایتی در مرکز ملی فضای مجازی

راهکارهای حل مشکل اقتصاد از زبان ولایتی

علی‌اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (یکشنبه) در حاشیه نشستی که در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه محور اصلی طرح شما در حوزه ارز چیست، گفت: کسانی که می‌گویند ظرف دو سال می‌توانیم مشکل اقتصادی کشور را حل کنیم، باید از آنان پرسید پاسخ شما به مشکلات امروز مردم چیست؟ ما آمدیم تقسیم‌بندی کردیم و گفتیم که برخی از مشکلات اقتصادی امروز ملت فوری است، به عنوان مثال ظرف یک ماه 20 درصد به قیمت گوشت اضافه می‌شود یا ظرف دو ماه 10 الی 20 درصد حبوبات با افزایش قیمت مواجه می‌شود و اگر همین روال ادامه یابد، به معنای این است که همین حالا مردم ما برای مشکلات زندگی‌شان، به دنبال چاره‌اندیشی هستند، باید به این پرسش‌ها پاسخ داد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه، برخی از کارها نیازمند زمان زیادی نیست، تصریح کرد: اصل اساسی این برنامه کوتاه مدت برای مشکلات فوری در درجه اول بازسازی اعتماد بین دولت و مردم است، یعنی اگر کسی پول یا ارزی در بانک سرمایه‌گذاری می‌کند، باید حتماً مطمئن باشد که هر زمانی آن را طلب کرد، پول یا ارزش را به او پس می‌دهند. (اینجا)

غرضی: با هاشمی اختلافات زیادی دارم

سیدمحمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز در دیدار با جمعی از دانشجویان در شرکت "مشانیر" به سوالات آنان پاسخ داد.

وی در ابتدای این نشست با معرفی مختصر خود و سمت‌های قبلی‌اش گفت: به نظر من اگر در جامعه شاهد انعکاس استعداد مثبت افراد باشیم، به سمت پیشرفت حرکت می‌کنیم و اگر این انعکاس استعداد در مسیر منفی حرکت کند، این جامعه رو به زوال است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه جامعه در صورتی موفق به اداره حیات می‌شود که نیروی جوان خود را با تکنولوژی آشنا سازد، تصریح کرد: آشنایی جوانان با تکنولوژی خود‌به‌خود درآمد و اشتغال ایجاد می‌کند و بهترین فرآیند در کشور این است که شاهد آشنایی جوانان با تکنولوژی باشیم و آنها توانایی زیادی در اعمال تکنولوژی داشته باشند.

غرضی در ادامه نشست به سوالات دانشجویان پاسخ داد و در پاسخ به سوالی در خصوص رسیدن به توسعه با وجود تحریم بودن کشور چگونه امکان‌پذیر است، پاسخ داد: تحریم در سیستم‌های ستادی مؤثر است، اما در سیستم‌هایی که به شکل زیرمجموعه‌ای حرکت می‌کنند، موثر نیست. (اینجا)

عکس/ حدادعادل در جوانی