کد خبر 22051
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۶

يوتيوب به بهانه "ترويج تروريسم" کاربرانش را متقاعد مي کند تا به دست خود فيلم هايشان را نشانه‌دار کنند تا سانسور شود و ادعا مي‌کند که به درخواست کاربران آن را حذف کرديم.

به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، يوتيوب وابسته به شرکت گوگل عمليات رواني اي را ترتيب داده است که طي آن مردم را متقاعد کند که آمريکا توسط مسلمانان متنفر از آمريکا در معرض تهديدات تروريستي وحشتناک است. و به تشخيص کاربران بايد فيلم هاي مروج تروريست که بر روي سايت يوتيوب قرار دارند؛ از روي اين سايت سانسور شوند.

با اين روش که يوتيوب، به کاربرانش اجازه مي‌دهد محتوايي که منتسب به حمايت از تروريست‌ها است را نشانه‌دار کنند. گوگل ادعا مي‌کند که اين سياست را بعد از دريافت شکايات و اعتراضات کاربران بنيان نهاده است.
کاربران اکنون مي‌توانند فيلم‌هاي الکس جونز و صدها فيلم واقعي ديگر را به بهانه "ترويج تروريسم" نشانه‌دار کنند تا سانسور شود. يوتيوب گوگل فيلم‌ها را حذف مي‌کند و ادعا مي‌کند که به درخواست کاربر آن را حذف کرديم.

"رابرت ديويد استيل" از ماموان سيا مي‌گويد: "گوگل فقط يک ناظر بي‌طرف نيست، اين شرکت با منابع مالي سيا بنيان گذاشته شده است."
در ماه مي دولت آمريکا به يوتيوب توصيه کرد که محتواي موجود در سايتش را سانسور کند. سناتور "جو ليبرمن" به "اريک اشميت" مدير عامل گوگل نامه‌اي نوشت و گفت: "اکثريت اين فيلم‌ها دستاويزي براي حملات خشونت‌بار به سربازان آمريکايي در عراق يا افغانستان است." سناتور ليبرمن همچنين گفت: "ديگر ويدئوها نيز باعث تعاليم تسليحاتي مي‌شود، و موجب راديکاليزه شدن گفتارهاي رهبران القاعده و سربازان آنها مي‌شود."
نامه ليبرمن و پاسخ گوگل بخشي از يک عمليات رواني طراحي شده است که قصدش متقاعد کردن مردم در اين زمينه است که تروريست‌ها به شدت در حال کار براي تخريب آمريکا هستند، چرا که مسلمانان از آزادي ما نفرت دارند. اين يک نمونه کلاسيک از معادله "مشکل، عکس‌العمل و راه‌حل" است.
سيا، القاعده را از بقاياي مجاهدين افغان در دهه 1980 به وجود آورد. سيا و اطلاعات نظامي مجموعه‌اي از نوارهاي صوتي و ويدئويي توليد کردند تا به افکار عمومي القا کنند که آمريکا در معرض اقدامات تروريستي وحشتناک است و در اين راستا حوادث ميدان تايمز و غيره... را طراحي کردند.
در پاسخ به اين رويدادهاي مضحک، قاطبه مقامات دولت هشدار دادند که اينترنت بايد به گونه‌اي تنظيم شود که منافع خودمان را پشتيباني کند. گوگل و يوتيوب اجراي اين قسمت را بر عهده گرفتند و سرويسي را معرفي کردند که به کاربران اجازه مي‌دهد فيلم‌هايي که توسط شرکت‌هاي پيشرو اطلاعاتي ارتش به عنوان فيلم‌هاي نامطلوب معرفي مي‌شوند را سانسور کنند. در اين روش مردم مي‌توانند خودشان تصميم بگيرند که تروريسم چيست.
در طول اين مدت دولت آمريکا به گوگل و يوتيوب در مورد محتواي آن، تذکراتي داد و دستوراتي در اين زمينه صادر کرد. دو افسر سابق سيا اعتراف کردند که در طول خدمت خود يک فيلم جعلي ساخته بودند که در آن ماموران اداره اطلاعات به سبک "اسامه بن لادن" و هم‌قطاران وي لباس پوشيده‌اند. همچنين سيا فيلم جعلي ديگري ساخت که در آن صدام مشغول عمل نامشروع با يک پسر نوجوان است و همه عراق را با پخش نسخه‎‌هايي از آن پر کرد.
در سال 2007، "نل کراوتز" تحليلگر و متخصص کامپيوتر دلايلي ارائه کرد که نشان مي‌داد نوارهاي منتشر شده منتسب به القاعده همگي جعلي بوده‌اند. يافته‌هاي کراوتز در محتواي موجود در نوار "ايمن الظواهري" در سال 2006 کشف شد.
"پاول جوزف واتسون" در آگوست 2007 نوشت: با تحليل نوار ويدئويي الظواهري وي نتيجه‌گيري کرد که لوگوي صحابه (رسانه منتسب به گروه القاعده) و لوگوي اينتل سنتر (سازمان اطلاعاتي خصوصي آمريکا که اقدامات تروريستي را رصد مي‌کند) هر دو در يک زمان به آن فيلم اضافه شده‌اند.
اينتل سنتر به اي ديفنس منتسب و با هم در ارتباط هستند. اينتل سنتر يک شبکه امنيتي است که با مقامات اطلاعاتي سابق ارتش همکاري مي‌کند. هدف آنها انتشار اخبار تبليغاتي است که از جنگ‌هاي سودآور ساختگي حمايت مي‌کند و به صورت عمدي يا غيرعمدي براي سيا و ديگر آژانس‌هاي جاسوسي کار مي‌کند.
بعد از اينکه ليبرمن به طرف گوگل متمايل شد، شرکت کاربرانش را براي نشانه‌دار کردن محتوايي که آنها را قابل اعتراض مي‌بينند تشويق کرد. اکنون يوتيوب يک گزينه براي نشانه‌دار کردن محتوايي که کاربرانش معتقدند تروريسم دولتي را ترويج مي‌دهد اضافه کرده است.
در ماه فوريه يوتيوب سرويس ديگري را به نام "روش ايمن" (safe mode) معرفي کرد؛ اين سرويس به صورت يک فيلتر طراحي شده که محتواي اعتراض‌آميز را فيلتر مي‌کند. از اين به بعد، محتواي مرتبط با مسائل جنسي تنها چيزهايي نيستند که تحت تاثير اين سيستم ايمني خواهند بود. يک فيلم قابل انتشار که خشونت‌هاي تصويري از قبيل اعتراضات سياسي يا پوشش جنگ را دربر مي‌گيرد نيز شامل آن خواهند بود.
وي همچنين به الکس جونز در دسامبر 2006 گفت: "من فکر مي‌کنم گوگل با منابع مالي سيا راه‌اندازي شده است و زماني که هنوز از نظر مالي ناتوان بود با پول‌هاي سيا اوج گرفت. سيستم ما متاسفانه پول‌هاي هنگفتي را به سمت اقدامات غيرقانوني، غيراخلاقي و جاسوسي سراريز کرده است و بروي آنچه که ما منابع آزاد جهاني مي‌ناميم سرمايه‌گذاري نمي‌کند."