کد خبر 22232
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۸

وزير ارشاد گفت: به جاي ايجاد کردن ترديد درباره شوراي عالي سينما بايد به وسط ميدان بياييم. البته همه اين موضوع را به فال نيک گرفته‌اند و بعضي‌ها هم گفته‌اند خوب بود فلان سينماگر هم در اين جمع حضور پيدا مي‌کرد، البته ما هم مشکلي براي اضافه شدن افراد ديگر ند

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست رسانه‌اي «سيدمحمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره «شوراي عالي سينما» صبح امروز از ساعت 10 در سالن معاونت سينمايي برگزار شد.

 

* معناي تشکيل شوراي عالي سينما نپرداختن به هنرهاي ديگر نيست

حسيني در ابتداي اين نشست گفت: معناي پرداختن به سينما و تشکيل شوراي عالي سينما اين نيست که به مقولات ديگر پرداخته نشود بلکه در نظر داريم به فعاليت‌هاي ديگر در حوزه‌هاي مختلف مثل تئاتر، تجسمي، موسيقي و ... بپردازيم.
وي در ادامه افزود: از ابتداي دولت دهم بحث توجه به سينما مطرح شد و اهالي سينما هم اذعان داشتند شرايط خوبي بر سينما حاکم نيست و نياز به توجه جدي در مسائل رفاهي سينماگر و ... داريم. همانطور که کساني که زماني نام‌آور بودند الان نياز به توجه بيشتري دارند. اين کار نياز به يک اراده ملي براي برطرف شدن مشکلات دارد؛ از اين جهت در 30 تير ماه اين موضوع در هيئت دولت مطرح شد و تشکيل اين شورا به تصويب رسيد. مدت‌ها به دنبال برگزاري اين جلسه بوديم تا اينکه هفته گذشته اولين جلسه شوراي عالي سينما برگزار شد.

 

* جلسات شوراي عالي سينما بدون حضور رئيس جمهور هم برگزار مي‌شود

حسيني ادامه داد: رئيس‌جمهور تأکيد دارند که اين جلسات تداوم داشته باشد. اين جلسات بدون حضور رئيس‌جمهور هم توسط نايب رئيس که وزير ارشاد است برگزار خواهد شد.


* به‌جاي ايجاد ترديد به وسط ميدان بياييم

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: به جاي ايجاد کردن ترديد درباره شوراي عالي سينما بايد به وسط ميدان بياييم. البته همه اين موضوع را به فال نيک گرفته‌اند و بعضي‌ها هم گفته‌اند خوب بود فلان سينماگر هم در اين جمع حضور پيدا مي‌کرد، البته ما هم مشکلي براي اضافه شدن افراد ديگر نداريم. در اين 15 ماه گذشته کارشناسي دقيقي انجام شد ولي رئيس‌جمهور تأکيد داشتند اهالي سينما و سينماگران بزرگ بحث‌هاي‌شان را به طور آزاد در ابتدا بيان کنند و در جلسات بعد کارهاي لازم و اجرايي انجام شود.
وي در ادامه تصريح کرد: الان مباحث مهمي مثل هدفمندي يارانه‌ها در جريان است اما بايد در کنار مباحث اقتصادي و سياسي به مباحث فرهنگي هم پرداخته شود. در تمامي 22 سفر استاني اين دولت، آقاي رئيس‌جمهور در تمامي کارگروه‌هاي فرهنگ و هنر حضور داشتند. اين يکي از ويژگي‌هاي دولت است که علاوه بر استفاده از نظرات نخبگان در پايتخت، از نظرات ديگران هم بهره‌مند مي‌شود.
 در ادامه جلسه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص آموزش در دانشگاه‌ها و توليدات گفت: در جلسه شوراي عالي سينما گفته شد تربيت نيروهاي نخبه و توانمند بايد يکي از محورهاي شوراي عالي سينما باشد که اين کار با حضور اساتيد انجام مي‌شود؛ همانطور که امسال سعي کرديم در جشنواره‌ها از اساتيد استفاده کنيم. همچنين بهره‌گيري از نيروهاي تربيت شده اهميت زيادي دارد و اگر سينما و تلويزيون به اين سرمايه‌ها توجه نکنند، اين نيروها به هدر مي‌روند.

 

* در جلسه اول معلوم شد افراد حاضر ايده‌هاي خوبي دارند

سيد محمد حسيني در خصوص ترکيب اعضاي شوراي عالي سينما گفت: درباره اعضاي شورا مشورت‌هايي انجام داديم و در نهايت به يک جمع‌بندي رسيديم. خوشبختانه در جلسه اول معلوم شد افرادي که انتخاب شده‌اند ايده‌هاي خوبي دارند.

 

* کارهاي سينمايي و تلويزيوني مشابه هستند

وي در ادامه در خصوص انتخاب کارگردانان تلويزيوني در اين شورا افزود: در خصوص کارهاي سينمايي و تلويزيوني خط‌کشي وجود ندارد و کار سينمايي و تلويزيوني کارهاي مشابهي هستند.
وزير ارشاد در ادامه بيان داشت: علاوه بر 5 نفري که به انتخاب وزير انتخاب شده‌اند، يک نفر ار فيلمسازان مستقل و نفر ديگربه عنوان نماينده صنوف در جمع حضور يافتند. تشکل‌هاي مستقل شامل جامعه اسلامي هنرمندان، انجمن انقلاب و سينماي دفاع مقدس و بازيگران هستند و آقاي جوزاني هم از طرف شوراي مرکزي کانون کارگردانان و هيئت مؤسس اتحاديه تهيه‌کنندگان انتخاب شدند.

 

* از پيشنهادات اهالي خانه سينما استفاده مي‌کنيم

وي در ادامه در خصوص همکاري با خانه سينما گفت: ما قطعا از پيشنهادهاي اهالي خانه سينما استفاده مي‌کنيم. تعداد اعضاي شورا قابل افزايش است و ما مي‌توانيم از دستگاه‌هاي اجرايي و افراد حقيقي به اين جمع 13 نفره استفاده کنيم. ما مي‌خواهيم نظرات و نقدهاي گوناگون را بشنويم و کار را مستحکم‌تر ببنديم. خانه سينما فردا جلسه‌اي با معاون سينمايي دارد و نحوه تعامل در اين جلسه بيان خواهد شد.