در نشست تشریح برنامه‌های فرهنگی سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، بر وجود اعمال سلیقه در ممیزی تأکید شد.

به گزارش سرویس فرهنگی مشرق ، مسؤولان کمیته فرهنگی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی امروز (سه‌شنبه، 21 خردادماه) به تشریح برنامه‌های این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پرداختند. محمدهادی همایون و علی‌محمد مؤدب در این نشست در سخنانی کلی بر ضرورت توجه ویژه به فرهنگ تأکید کردند‌.

همچنین همایون در پاسخ به سؤالی درباره تحقق منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره‌ی شکل‌گیری دولت اسلامی عنوان کرد: قطعا در دولت آقای جلیلی بر مسأله شکل‌گیری دولت اسلامی تمرکز خواهد شد. برای تحقق این موضوع فرهنگ در اولویت ویژه قرار دارد، همچنین همان‌طور که جناب آقای جلیلی گفته‌اند، ضرورت دارد شورای عالی انقلاب فرهنگی مهم‌تر از شورای عالی امنیت ملی باشد.

او در پاسخ به سؤالی درباره‌ی این‌که با توجه به مناظره‌های تلویزیونی و سخنان جلیلی، همچنین تحصیلش در دانشگاه امام صادق (ع)، آیا دولت وی به سمت برخورد حذفی و تفتیش عقاید در حوزه فرهنگ گام برخواهد داشت یا خیر؟ تصریح کرد: این موضوعی که مطرح می‌شود، ظلم است و این‌گونه نخواهد بود. گفته می‌شود که آقای جلیلی از دانش‌آموختگان دانشگاه امام صادق (ص) هستند، در حالی‌که برخی دیگر از فعالین نامزدهای انتخاباتی هم از دانش‌آموختگان دانشگاه امام صادق (ص) هستند و هر دولتی سر کار بیاید، به نوعی وام‌دار دانشگاه امام صادق (ص) است. 30 ‌سال پیش نیروهایی انقلابی بنیان دانشگاه امام صادق (ص) را گذاشتند تا در حوزه تولید علوم اسلامی - انسانی فعالیت کنند. این چه ایرادی دارد؟! سرشان به کار خودشان بود و علی‌رغم این‌که بسیاری از آن‌ها دانش‌آموخته‌ی علوم سیاسی بودند، اما دانشگاه را درگیر مسائل سیاسی نکردند و نه تنها در این دانشگاه تفتیش عقاید وجود نداشته، بلکه فکرهای مختلف با یکدیگر در این دانشگاه تعامل داشتند. من به عنوان کسی که در دانشگاه امام صادق (ص) هستم، می‌بینم که اتفاقا آدم‌های تربیت‌شده در این دانشگاه از سعه ‌صدر بالایی برخوردارند و چه خوب است که دولت آینده دولت امام صادقی باشد.

در این نشست درباره‌ی روابط فرهنگی ایران نیز پرسش شد. علیرضا قزوه با توجه به تجربه‌هایش به عنوان نمایندگی فرهنگی ایران گفت: تلقی اشتباهی در بین رایزن‌های فرهنگی ما وجود دارد. ما فکر می‌کنیم لزوما این ما هستیم که باید آموزه‌های‌مان را صادر کنیم، در حالی که در کشورهای مختلف نکته‌های ظریفی در پیوند با باورهای دینی ما وجود دارد و باید سعی کنیم آن‌ها را احیا و تقویت کنیم.

در نشست اعلام برنامه‌های فرهنگی سعید جلیلی همچنین پرسیده شد آیا از نیروهای اصلاح‌طلب در بخش فرهنگی دولت احتمالی جلیلی استفاده خواهد شد‌ یا خیر، که محمدهادی همایون گفت: به نظر ما در بحث فعالیت فرهنگی باید جناح‌بندی اصلاح‌طلب و اصول‌گرا را کنار گذاشت. در واقع در فرهنگ، اصول‌گراها، اصلاح‌طلب هستند و اصلاح‌طلبان هم اصول‌گرا. این‌گونه نیست که اصول‌گراها رفتاری محافظه‌کار پیش بگیرند و قائل به اصلاح و بهبود شرایط نباشند و نیروهای اصلاح‌طلب هم به اصول و ارزش‌های انقلاب پایبند هستند.

او افزود: ما باید از تمام امکان‌ها در عرصه فرهنگ استفاده کنیم که این همان آزادسازی ظرفیت‌هاست که دکتر جلیلی در برنامه‌های انتخاباتی‌اش مطرح کرده است. در واقع تقسیم‌بندی دوگانه ما با دشمن براین اساس است که نیرویی را دشمن می‌دانیم و در مقابل، نیروهای دیگر هستند که در کشور براساس قوانین و ضوابط عمل می‌کنند.

همچنین علی‌محمد مؤدب در پاسخ به این سؤال به تجربه همکاری‌اش با محمدحسن شهسواری در مؤسسه شهرستان ادب اشاره کرد و گفت: ما یک همکاری با آقای محمدحسن شهسواری داشتیم که ایشان آن طرف هستند و من این طرف و بسیاری از دوستان و آشنایان آقای شهسواری بر او خرده گرفتند که چرا با ما کار کرده است و بسیاری از دوستان و همکاران من نیز ایراد گرفتند که چرا با ایشان کار کرده‌ایم؛ در حالی که ما دو نفر خوشحال بودیم، زیرا برای اهل‌ بیت (ع) کار کردیم.

او افزود: در شرایطی که یکصد شبکه ماهواره‌یی فارسی‌زبان فعالیت می‌کنند، در عرصه تولید آثار ادبی فاخر باید جناح‌بندی‌ها را کنار بگذاریم و از همه‌ی توان‌ها استفاده کنیم.