کد خبر 223807
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱

گشنیز گیاهی است با طعم معطر و شیرین که خواص درمانی مفیدی دارد و به همین خاطر مصرف چند برگ از آن به همراه وعده‌های غذایی روزانه توصیه می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، گشنیز گیاهی است علفی و یک ساله به رنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز می‌رسد. برگ‌های آن به دو شکل ظاهر می‌شوند. آنهایی که در قاعده ساقه وجود دارند به شکل دندانه‌دار هستند و برگ‌های دیگر در طول ساقه می‌رویند، باریک و نخی می‌شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندین تایمز، در مورد خواص درمانی این گیاه خوراکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- قند خون را کاهش می‌دهد.

- به هضم غذا کمک و از آشوب معده و دل به هم خوردگی جلوگیری می‌کند.

- گشنیز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی، علائم التهاب مفاصل را نیز کاهش می‌دهد. بیماران مبتلا به دردهای التهاب مفاصل می‌توانند دانه گشنیز را در آب بجوشانند و آن را بنوشند.

- از عفونت مجاری ادراری جلوگیری می‌کند.

- این گیاه از حالت تهوع و گاز معده می‌کاهد.

- مصرف گشنیز در کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب موثر است.

- گشنیز منبع غنی از فیبر خوراکی، آهن و منیزیم است.

- زنانی که از خونریزی شدید در دوران عادت ماهانه رنج می‌برند می‌توانند مقداری دانه گشنیز و آب را جوشانده و به همراه شکر پیش از سرد شدن آن را مصرف کنند.