کد خبر 225237
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۱

حزب الله تاکنون نگفته است که بعد از صحنه القصیر در کجا وارد عمل خواهد و چه کار خواهد کرد. همچنین نگفته است که در صورتیکه دامنه نبرد سوریه به جاهای دیگر کشیده شود عکس العمل نشان خواهد داد.

به گزارش گروه بین الملل مشرق ، حزب الله در هر کجا که احساس کند مقاومت به خطر افتاده است وارد عمل خواهد شد.

حزب الله تاکنون نگفته است که بعد از صحنه القصیر در کجا وارد عمل خواهد و چه کار خواهد کرد. همچنین نگفته است که در صورتیکه دامنه نبرد سوریه به جاهای دیگر کشیده شود عکس العمل نشان خواهد داد. این حزب نسبت به گفته کسانی که در داخل و خارج لبنان آن را متهم به وارد شدن به صحنه درگیری در سوریه می کنند کاملاً بی اعتنا بوده و به حمایت از مقاومت ادامه می دهد.

 حزب الله در برابر کسانی که در داخل لبنان به علت مشارکت در نبرد سوریه نخست در مقام حضرت زینب در ریف دمشق و بار دیگر در القصیر، از آن انتقاد می‌کنند هیچ توجهی ندارد. حکومت بشار اسد بار دیگر بر القصیر تسلط یافته است و نیروهای حزب‌الله همچنان از مقام حضرت زینب(س) و پیرامون آن دفاع می‌کنند.

حزب الله از اتهامات و انتقادات تند کسانی که گفته اند ورود این جنبش به صحنه سوریه باعث ایجاد پیامدهای منفی در روابط شیعه و سنی می‌شود، توجهی ننموده و مدیریت بحث تمدید ریاست پارلمان را به نبیه بری واگذار کرده است.

حزب‌الله که نخست خود دغدغه این امر را داشته است، خطوط کلی و چارچوب گفتگو با تمام سلام، مسئول تشکیل حکومت را تعیین نموده است. حزب الله شرط حضور در حکومت را ( یک سوم + یک) معرفی کرده و شکی نیست که دولتی بدون حضور آن تشکیل نمی‌شود. این در حالی است که این جنبش بر ثبات و پرهیز از فتنه‌های مذهبی تأکید نموده و به حرف و حدیث‌های دشمنان و همراهان خود و مسئله پایان دوره فعالیت پارلمان توجه نکرده است، چرا که اعتقاد دارد نبرد اصلی آن در سوریه و نه در لبنان در حال جریان است.



به گزارش شبکه خبری حزب الله (المنار)؛ به این ترتیب  برای اولین بار مسئولان حزب‌الله بیان داشتند که رسالت آنها فراتر از حوزه مقاومت و مبارزه با رژیم صهیونیستی است و در کشورهای یمن، بحرین، عربستان، عراق، فلسطین و در مناطق هم مرز با رژیم صهیونیستی دارای نفوذ هستند و امروز هم مشاهده می‌شود که در کنار حکومت بشار اسد هستند.

از همین رو می توان نتیجه گرفت که:

نخست: نبرد القصیر و حومه حمص که با لبنان هم مرز است مانع از آن خواهد شد که لبنان در سوریه دخالت کند و علاوه بر قاچاق سلاح به این کشور، به تروریست‌ها پناه دهد. این اقدام بخشی از برنامه حکومت بشار اسد برای تسلط کامل بر شهر حلب و بخشی از ریف شمالی آن به منظور کاستن از دخالت ترکیه و حمایت از تروریست‌هاست.



اردن به منظور جلوگیری از سرایت پیامدهای این نبرد به این کشور، خود را از صحنه نبرد بیرون کشیده است و مانع از آن شده است که درعا دروازه سرایت بحران سوریه به این کشور شود. همین جایگاه را شهر حلب در شمال برای ترکیه و القصیر در غرب برای لبنان داراست.

به اعتقاد حزب‌الله، رئیس جمهور سوریه تلاش دارد با تسلط بر شهرهای مرزی از تأثیرگذاری دولت های همجوار بکاهد. این کشورها تلاش دارند تا با تسلط تروریست‌ها بر مناطقی از سوریه که با آنها هم مرز است و می‌توان از آنجا سلاح و تجهیزات و... به سوریه فرستاد، در این کشور دخالت کنند.

تحقق این هدف قبل از انجام هر گونه اصلاح سیاسی احتمالی و به ویژه برگزاری نشست ژنو2  که تشکیل آن تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده، برای نظام سوریه ضروری به نظر می‌رسد. بشار اسد به این نتیجه رسیده است که باید به توصیه نظامیان روسیه در ماه ژوئن 2013 یعنی قبل از برگزاری نشست ژنو 1 عمل می کرد.
روس ها از وی خواسته بودند که به منظور برقرای موازنه قدرت باید قبل از حضور در این نشست، عملیات نظامی خود در شمال را گسترش دهد. روشن است که انجام عملیات نظامی بر ضد شورشیان سوری با حمله گسترده بر شهری که تروریست ها توانستند با انجام عملیاتی کوچک در شهرک‌های پیرامون این شهر کنترل آن را به دست گیرند، همزمان شده است.

دوم آنکه: بشار اسد در صورتی احساس می‌کند حکومتش به خطر افتاده است که معارضان خود را به دروازه دمشق و حومه آن برسانند و فرودگاه این شهر را آماج حملات خود قرار دهند.

مهم بودن نبرد القصیر از آن روست که جزئی از نبرد دمشق و حومه آن به شمار می رود. چرا که یکی از شهرهای استان حمص را تشکیل می‌دهد که راه های ارتباطی دیگر استان های سوریه در شمال، غرب، مرکز، جنوب و شرق از آن عبور می‌کند و شهرهای اصلی این کشور را به هم پیوند می دهد. نظام سوریه امید دارد با پیروزی در القصیر، پایگاه مستحکمی برای حمایت از این راه‌ها شکل بگیرد. افزون بر آن بشار اسد قصد دارد کنترل فرودگاه ها و بنادر که مدام سلاح و تجهیزات و کارشناسان نظامی بدانجا وارد می شود، را به دست گیرد.

سوم: نبرد القصیر از لحاظ سیاسی، امنیتی و نظامی برای حزب‌الله بسیار با اهمیت است. چرا که این نبرد نخستین نبرد تهاجمی این جنبش بعد از پیدایش آن در نیمه دهه هشتاد و در زمانی که نبردهایی را در روستاها و شهرک‌های لبنان برای دفاع از خود در مقابل رژیم صهیونیستی انجام می داد، به شمار می رود.

این نبرد همچنین نخستین نبرد شهری این جنبش بعد از رویارویی آن با رژیم صهیونیستی در کوه‌ها و دشت‌ها و نخستین ضربه نظامی دردناک برون مرزی بر دشمنان مجرب و با تجربه- که به مانند خود آن دارای اعتقادات دینی هستند- بعد از تجربه نبرد در جنوب به شمار می رود. افزون بر آن، این نبرد در تقویم رهبران حزب الله نخستین تمرین جدی و دقیق بعد از پایان نبرد 2006 به شمار می رود.



چهارم: آنچه حزب‌الله درباره آن سخن نگفته است، این است که هسته اصلی مقاومت وارد سوریه نشده است و به منظور مقابله با هرگونه هجوم ناگهانی رژیم صهیونیستی و تلاش‌های داخلی برای ضربه زدن به آن، در لبنان باقی مانده است.

حزب‌الله هزاران تن از نیروهای خود را به سوریه اعزام کرده و اعلام نموده است که هزاران تن دیگر را به همراه فرماندهان و نیروهای زبده و کارشناس جهت آموزش آنان به القصیر و دیگر مناطق خواهد فرستاد. افزون بر آن بیان داشته است که در صورتیکه مقاومت و حامیان آن مورد تهدید واقع شود، از آن دفاع خواهد کرد و این آمادگی را دارد که در غیر از القصیر، الزیدانی، حمص و حتی حلب وارد جنگ شود.