کد خبر 225361
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱

یک کارشناس تغذیه توصیه کرد، با نوشیدن آب میوه‌های تابستانی از خطر گرمازدگی در امان بمانید.

به گزارش مشرق،‌ فرزاد بابایی در گفت گو با ایسنا اظهارکرد: در گرمای شدید سیستم بدن دچار تغییر می‌شود و شرایطی مشابه شرایط تب برای فرد ایجاد می‌کند که متابولسیم بدن وی را ۷ تا ۱۳ درصد افزایش می‌دهد.

وی از دست رفتن آب بدن به دلیل تعریق را از جمله دیگر پیامدهای گرما برای بدن افراد عنوان و ادامه داد: همراه آب، مقدار قابل توجهی املاح و الکترولیت نیز از بدن فرد دفع می‌شود.

وی با بیان این که سدیم و پتاسیم مهمترین املاحی هستند که همراه آب در زمان گرما از بدن خارج می‌شوند، افزود: مواد دیگری چون آهن، زینک و کلسیم نیز ممکن است همراه آب دفع شوند که مقدار آن‌ها بسیار ناچیز است.

به گفته این کارشناس تغذیه، از دست رفتن آب و املاح تعادل آب و الکترولیت بدن را بر هم می‌زند و موجب کاهش حجم و فشار خون و به دنبال آن سردرد و سرگیجه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: میوه‌های فصل تابستان می‌توانند میزان آب و الکترولیت بدن را تنظیم کنند و بهتر است قبل از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید، از آن‌ها استفاده کرد.

بابایی یادآور شد: خربزه، طالبی، هندوانه، زردآلو و ... می‌توانند تا حدی از بروز گرما زدگی جلوگیری کرده، چرا که سرشار از آب و املاح هستند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم استفاده از آب فراوان در روزهای بسیار گرم، ادامه داد: در شرایط عادی توصیه می‌شود هر فرد هشت لیوان آب در روز مصرف کند، اما این میزان نیاز در روزهای گرم بسیار بیشتر است.

وی اظهار کرد: لازم است در زمان گرمای شدید از مصرف آب خیلی سرد به شدت پرهیز شود، همچنین آب آرام و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

بابایی با اشاره به باور غلط رایج بین مردم مبنی بر استفاده از نوشابه‌های گازدار در زمان گرما، افزود: این نوشابه‌ها نه تنها موجب رفع تشنگی نمی‌شود، بلکه با افزایش قند خون باعث بالا رفتن غلظت خون خواهند شد و به علاوه مواردی از پارگی مری در اثر نوشیدن نوشابه سرد در زمان گرما نیز گزارش شده است.

به گفته این کارشناس تغذیه، دانه‌های گیاهی از جمله خاکشیر و تخم شربت نیز می‌توانند در پیشگیری از گرمازدگی تا حدودی موثر باشند.