کد خبر 225444
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰

۱۷ پروژه راه بین شهری و روستایی صبح امروز پنج‌شنبه با حضور وزیر راه وشهرسازی، استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولین استان افتتاح شد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی که در ترمینال داخلی فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد برگزار شد، وزیر راه و شهرسازی به ضرورت توسعه ارتباطات و راه‌های ارتباطی اشاره و عنوان کرد: بدون ارتباطات پیشرفت، امنیت، رفاه، توسعه و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد ناخالص ملی ممکن نیست.

علی نیکزاد افزود: ما پیش بینی ورود ۵۰ میلیون مسافر به استان خراسان رضوی داشتیم از این رو مشکلاتی که در فرودگاه مشهد بود با تلاش و همت عزیزان و درجهت رفاه و آسایش زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) با توسعه و بهسازی فرودگاه مشهد به مساحت ۲۶هزار مترمربع واعتباری به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال طی دوسال ونیم رفع شده و این عزت وخدمت ارزشمند به زائرین ومجاورین حرم مطهر امام هشتم (ع) است.

وی با اشاره به جایگاه این استان در حوزه‌های ارتباطی افزود: در آینده‌ای نزدیک ان‌شاء‌الله شاهد تردد بیش از ۵۰ میلیون مسافر به مشهد مقدس خواهیم بود که این مهم با اجرایی شدن دو پروژه قطار سریع‌السیر و برقی کردن قطار مشهد مقدس تحقق می‌یابد.

وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: همچنین با هدف تأمین رفاه و آسایش زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) اقدام به توسعه و بهسازی فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد مقدس به مساحت ۲۶هزار مترمربع و اعتباری به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال طی دوسال و نیم گذشته شد و امروز به بهره برداری رسید.

نیکزاد با تأکید بر لزوم تشویق و ترغیب بخش غیردولتی برای سرمایه گذاری در ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور تصریح کرد: بررسی مسائل خصوصی سازی، مشارکت مردمی و برنامه ریزی به منظور جذب منابع اعتباری موردنیاز پروژه های وزارت راه وشهرسازی از طریق فاینانس، اوراق مشارکت و سهام دولتی در ساخت آزاد راه ها انجام می شود و در این راستا درب وزارتخانه راه و شهرسازی به روی بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف ریلی جاده‌ای، بنادر و هوایی باز است.

وزیر راه وشهرسازی اظهار کرد: دربحث ریلی دو طرح مهم برقی کردن راه آهن و قطار سریع السیر تهران - مشهد مصوب شده است که این طرح‌ها در افزایش رغبت مردم به سفر وگردشگری به استان خراسان رضوی بسیار موثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات بسیار ارزشمند و حائز اهمیت در این استان برقی کردن راه‌آهن تهران مشهد است به گونه‌ای که با برقی کردن این خط ریلی سرعت به نزدیک ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

وی گفت: در احداث بزرگراه، راه اصلی و بهسازی راه اصلی و راه روستایی اقدامات ارزنده ای در حوزه اداره کل راه وشهرسازی خراسان رضوی در راستای توسعه زیرساخت های حمل ونقل، استاندارد سازی بزرگراه، ارتقاء سطح ایمنی محورها، کاهش تصادفات و بهسازی شبکه راه های روستایی استان صورت پذیرفته است .

نیکزاد با اشاره به آغاز عملیات اجرایی احداث راه آهن مشهد - بجنورد -گرگان بعنوان یک پروژه ملی با مشارکت شرکت مسکن و عمران قدس رضوی گفت: خط ریلی مشهد - بجنورد - گرگان باعث اتصال منطقه شمال و شرق کشور به راه آهن سراسری کشور می شود و استانهای خراسان رضوی - خراسان شمالی وگلستان را به یکدیگر متصل میکند .

وی اظهار داشت: احداث خط ریلی مزبور در توسعه ترانزیت کالا و ارائه خدمات، ارتقای امنیت سفر و تسهیل تردد زائرین مرقد مطهر رضوی نقش مهمی خواهد داشت.

محمدحسین فروزان مهر، استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بخش گردشگری، زیارت و حمل و نقل سهم ویژه‌ای از تولید ناخالص ملی در استان خراسان‌رضوی را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: توسعه راه‌های مواصلاتی قطعا در توسعه همه ‌جانبه استان موثر است.

وی گفت: در این راستا امروز ۳۷.۲ کیلومتر راه آسفالته روستایی در ۸ شهرستان با اعتبار ۵۴ هزار و ۵۴۰ میلیون ریال، بخشی از قطعه سوم باند دوم بزرگراه مشهد- فریمان به طول ۱۲ کیلومتر با اعتبار ۶۱ میلیارد ریال، تقاطع غیرهم سطح شهرآباد- بردسکن با اعتبار ۱۵ هزار میلیون ریال و پروژه میدان نوغاب گناباد با اعتبار ۷ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در حوزه اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به بهره برداری رسید.

استاندار خراسان رضوی افزود: همچنین ۲۶ هزار مترمربع طرح توسعه ترمینال پروازهای داخلی فرودگاه مشهد، طرح توسعه پارکینگ هواپیمایی فرودگاه مشهد به مساحت ۱۰۷ هزار مترمربع و نیز افزایش پوزیشن پارک هواپیما از ۱۷ فروند به ۳۷ فرونددر حوزه اداره کل فرودگاه های خراسان رضوی به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد دومین فرودگاه پر رفت و آمد کشور بعد از فرودگاه بین‌المللی مهرآباد و بالاتر از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی است، افزود : این فرودگاه در زمینی به مساحت ۵۴۰ هکتار در قسمت جنوب شرقی شهر مشهد قرار دارد و با دو باند موازی ظرفیت پذیرش کلیه هواپیماها تا ردبویینگ ۷۴۷ را دارد، همچنین بیش از ۱۰ شرکت داخلی و ۷ شرکت خارجی به فرودگاه بین المللی مشهد پرواز دارند و ظرفیت این فرودگاه سالانه حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر داخلی و نزدیک به ۷۳۰ هزار نفر مسافر خارجی است و هر ساله بیش از ۲۷ هزار زائر حج تمتع و ۲۰۸ هزار زائر حج عمره را می‌پذیرد.

فروزانمهر با اشاره به اینکه اِپرون (پارکینگ هواپیمایی) به عنوان یکی از پروژه های مهم فرودگاه مشهد است، اظهار داشت : این پروژه با ۱۹۰میلیارد ریال هزینه بصورت بی. ال.تی توسط بخش خصوصی در وسعتی به مساحت ۲۸۵ هزار متر مربع احداث شده است .