گل‌علی‌ بابایی متولد مهر 1339 در روستای «بَرار» از توابع شهرستان «چالوس» است. مادرش از سادات «اورازان» طالقان است و به این معنا از هم محلی های جلال‌‌آل‌احمد محسوب می‌شود.

سرویس فرهنگی مشرق - یک عده می گویند سرانه مطالعه در کشور به طور میانگین و برای هر نفر 13 الی 17 دقیقه در روز است. عده دیگری این آمار را تکذیب می کنند و معتقدند این آمار  افزایش پیدا کرده و به یک ساعت رسیده! البته ما به سرانه مطالعه در کشور نگاهی نداریم و حرفمان فقط یک چیز است! کتاب و کتابخوانی اوضاع خوبی ندارد. 

با نگاهی به سیر نزولی فروش آثار ادبی به دلیل افزایش قیمت کاغذ و به خصوص کم اقبالی مردم در نمایشگاه کتاب امسال می تواند نتیجه گرفت که این فرهنگ کاغذی قدیمی و چندین ساله در مقابل رقبای جدیدش در حال مغلوب شدن است.

تصمیم گرفتیم به سهم خودمان قدمی در این مسیر برداریم و به مناسبت فرا رسیدن فصل فراغت بخشی از مردم کشور یعنی تابستان، نظر تنی چند از نویسندگان و شعرای مشهور ایرانی را در مورد آثار ادبی ارزشمندی که به بازار آمده جویا شویم و تعدادی انتخاب خوب و قابل استفاده به مخاطبان مشرق معرفی کنیم.
 
در قدم دوم به سراغ گل علی بابایی رفتیم تا در چند حوزه مختلف سلیقه ایشان را جویا شویم:

گل‌علی‌ بابایی متولد مهر 1339 در روستای «بَرار» از توابع شهرستان «چالوس» است. مادرش از سادات «اورازان» طالقان است و به این معنا از هم محلی های  جلال‌‌آل‌احمد محسوب می‌شود.

وی کار نویسندگی را در کلاس های بهزاد بهزادپور فرا گرفت و از چند سال پیش مشغول نوشتن خاطرات سرداران شهید جنگ در مقاطع مختلف شد که این روند خاطره نویسی تا امروز و به صورت مستمر ادامه داشته است. آنچه در ادامه می خوانید متن گفتگوی کوتاه ما با وی است که تقدیم حضور مخاطبان ارجمند می شود:

مشرق: جناب آقای بابایی آیا در حوزه ادبیات دفاع مقدس به اثری برخوردید که نظر شما را جلب کرده باشد؟


اخیرا کتاب «کالک های خاکی» که زندگی و خاطرات سردار عزیز جعفری را به تصویر می کشد خواندم. این کتاب به لحاظ فرازهای مختلفی که در زندگی سردار عزیزجعفری وجود داشته، جذاب و خواندنی از آب درآمده و از بسیاری از دوستان هم شنیده ام که مطالعه این اثر برای آنها هم جذاب بود. پیشنهاد می کنم که مخاطبان شما هم آن را مطالعه کنند.

مشرق: رمان چطور؟ اخیرا رمانی که برای شما جذابیت داشته باشد مطالعه کردید؟

رمانی از مرحوم امیر حسین فردی به تازگی منتشر شده است تحت عنوان "گرگ سالی" که اثری شیرین و خواندنی است و مقطعی از انقلاب اسلامی را به تصویر می کشد. این اثر روایتی جذاب و پرکشش از روزهای انقلاب دارد که به نظر من کار قابل تاملی است و من از مطالعه آن واقعا لذت بردم.

مشرق: برای مخاطبان کودک و نوجوان ما هم پیشنهادی دارید؟

آقای احمد دهقان یک اثر خوب و گیرا دارند به نام "بچه های کارون". مخصوص قشر نوجوان است که امسال در نمایشگاه کتاب تهران معرفی شد و می تواند انتخاب خوبی برای کودکان و نوجوانان باشد.

مشرق: شما در حال حاضر مشغول چه فعالیتی هستید؟ 

من فعلا بر روی کار قبلی خودم یعنی زندگی نامه بیست و هفت فرمانده شهید لشکر بیست و هفت و با عنوان "27 در 27" کار می کنم و آن را ادامه می دهم. قبلا از این مجموعه 5 کتاب به چاپ رسیده بود که انشاالله در 13 تیر ماه همزمان با سالگرد شهادت شهید سید محمد رضا دستواره جانشین فرمانده لشکر 27 کتاب خاطرات و زندگینامه ایشان تحت عنوان "قصه ما همین بود" که در حال طی مراحل پایانی می باشد، رونمایی خواهد شد.