کد خبر 227393
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۸

تخصیص ارز مرجع به شکر خام و روغن خام به نحوی صورت گرفته است که کارخانجات تولید شرکت و تولید روغن مشکل اشتغال‌زایی نداشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مدیرکل تأمین و توزیع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام جزئیات ذخایر کالاهای اساسی در کشور، گفت: وزیر صنعت دستور اکید داده‌ است روند ذخیره‌سازی تا مهرماه به نحوی باشد که دولت آینده مشکلی در تامین کالاهای اساسی تا پایان سال نداشته باشد.
 
علی اکبر پورکاوه در خصوص موجودی کالاهای اساسی اظهار داشت: موجودی کالاهای اساسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حداقل 20 درصد افزایش در ذخایر را نشان می‌دهد.
 
وی افزود: تخصیص ارز مرجع به شکر خام و روغن خام به نحوی صورت گرفته است که کارخانجات تولید شرکت و تولید روغن مشکل اشتغال‌زایی نداشته باشند.
 
مدیر کل تأمین و توزیع وزارت صنعت گفت: براساس گزارشی که به دست ما رسیده است در 16 ماه گذشته هیچ واحد تولید روغن و شکر غیرفعال نبوده است.
 
مدیر کل تأمین و توزیع وزارت صنعت در خصوص ذخایر موجود کالاهای اساسی گفت: نیاز سالانه کشور به روغن خام یک میلیون و 500 هزار تن است اما در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 100 هزار تن روغن خام در کشور تولید شده است و می‌توان گفت ذخایر استراتژیک در این کالا تا بیش از 6 ماه وجود دارد.
 
وی افزود: نیاز کشور به شکر خام 2 میلیون و 300 هزار تن در سال است که یک میلیون و 200 هزار تن از محل تولید داخلی تأمین شده است و باید یک میلیون و 100 هزار تن واردات صورت می‌گرفت که این رقم به یک میلیون و 900 هزار تن ارتقا پیدا کرده تا حداقل ذخایر احتیاطی در این کالا بیش از 6 ماه را پاسخگو باشد.
 
پورکاوه گفت: تکلیف ما برای ذخایر احتیاطی و استراتژیک 3 ماه بوده است اما به لحاظ شرایط بین‌المللی و شرایط خاص کشور ترجیح این بوده است تا این زمان را بیشتر کنیم.
 
وی افزود: ذخایر شکر خام و ذخایر روغن خام در مخازن واحدهای تولیدی ذخیره شده است تا به لحاظ اشتغال‌زایی به این واحدها نیز کمک شود.
 
مدیر کل تأمین و توزیع وزارت صنعت گفت: نیاز سالانه کشور به برنج 3 میلیون و 500 هزار تن است که 2 میلیون و 200 هزار تن از محل تولید داخل تأمین می‌شود و یک میلیون و 700 هزار تن باید از واردات انجام شود، اما تاکنون 2 میلیون و 100 هزار تن وارد شده و این بدان معناست که ذخایر احتیاطی در برنج علی‌رغم تأمین نیاز 400 هزار تن بیشتر است تا در شرایط خاص و برای تنظیم بازار مناسب مورد استفاده قرار گیرد.
 
وی در خصوص ذخایر مرغ گفت: سال گذشته در چنین روزی ذخایر مرغ ما 60 هزار تن بود،با 50 درصد افزایش در حال حاضر 90 هزار تن ذخیره مرغ داریم و نکته جالب این است که همه این 90 هزار تن از محل تولید داخل صورت گرفته و از بهمن ماه سال گذشته تاکنون بیش از 45 هزار تن صادرات مرغ انجام شده که بی‌سابقه بوده است.
 
مدیر کل تأمین و توزیع وزارت صنعت در خصوص ذخایر نهاده‌های دامی گفت: ذخایر کشور در خصوص نهاده‌های دامی به ویژه جو، ذرت و کنجاله سویا بیش از 3.5 ماه پس از تأمین نیاز داخلی کشور است.
 
وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور اکید داده‌اند تا روند ذخیره‌سازی تا مهر ماه به نحوی باشد که ذخایر ما پاسخگوی 6 ماه آینده باشد یعنی دولت آینده تا پایان سال مشکلی در خصوص کالاهای اساسی نداشته باشد.