کد خبر 227822
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۴

هفته نامه آلمانی «اشپیگل» فاش کرد اتحادیه اروپا نیز یکی از اهداف آژانس امنیت ملی آمریکا (سیا) برای جاسوسی ارتباطات الکترونیکی در جهان بود.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، هفته نامه اشپیگل که امروز (یکشنبه) منتشر می شود، نوشت اتحادیه اروپا نیز جزء «اهداف» آژانس امنیت ملی آمریکا بود که اخیرا به جاسوسی از ارتباطات الکترونیکی کشورهای مختلف در چارچوب برنامه موسوم به «پریزم» متهم شده است.

اطلاعات این هفته نامه آلمانی در این باره بر پایه اسناد محرمانه ای استوار است که «ادوارد اسنودن» کارمند سابق سیا بر آن دسترسی داشته و آنها را افشا کرده است.

بر اساس یکی از این اسناد «کاملا محرمانه» که مربوط به سپتامبر 2010 است، مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا تشریح کرده اند که چگونه از دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا در واشنگتن جاسوسی کرده اند.

آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا در واشنگتن نه تنها میکروفن هایی را در این ساختمان نصب کرده بود بلکه به شبکه اطلاع رسانی آن نفوذ و به ارتباطات الکترونیکی و اسناد داخلی هیئت دیپلماتیک اتحادیه اروپا دسترسی پیدا کرده بود.

در همین حال، «مارتین شولتز» رئیس پارلمان اروپا تأکید کرد، در صورتی که گزارش هفته نامه اشپیگل صحت داشته باشد، «تاثیر جدی» بر روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده به جای می گذارد.

به گزارش شبکه خبری «اسکای نیوز»، مارتین شولتز در بیانیه ای گفت:« به نمایندگی از پارلمان اروپا، از مقامات دولت آمریکا می خواهم هر چه سریعتر توضیحات کاملی در این زمینه ارائه داده و همچنین اطلاعاتی را درخصوص این اتهام ها در اختیار بگذارد.»

مقامات کاخ سفید تاکنون به این گزارش مجله اشپبگا واکنشی نشان نداده اند.

طبق این گزارش، ادوارد اسنودن طی روزهای گذشته از طریق رسانه های بین المللی اطلاعاتی را درخصوص برنامه های نظارتی آمریکا فاش کرده است، اقدامی که جنجال سیاسی را نه تنها در داخل آمریکا بلکه در جهان درباره توازن میان حریم خصوصی و امنیت ملی، برانگیخت.

ادوارد اسنودن که در پایان ماه می برای گرفتن پناهندگی از هنگ‌کنگ، آمریکا را ترک کرد، روز یکشنبه هفته گذشته وارد فرودگاه مسکو شده است و در حال حاضر در بخش ترانزیت این فرودگاه در انتظار عزیمت به یک کشور دیگری است.

در این میان، «جو بایدن» معاون رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با «رافائل کورئا» رئیس جمهوری اکوادور تماس گرفت و از او درخواست کرد تا اکوادور درخواست پناهندگی اسنودن را رد کند.