کد خبر 228197
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰

یادداشت های خواندنی اشرف السادات مساوات (سیستانی) درباره فرزند شهیدش در قالب کتابی با عنوان «کنار رود خیّن» به چاپ یازدهم رسید.

به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از خبرآنلاین، «کنار رود خیّن» با عنوان فرعی «یادداشت های روزانه یک مادر» یادداشت‌هایی درباره‌ شهید مهرداد سیستانی از زبان مادرش اشرف السادات مساوات است که خاطرات دوره بعد از انقلاب و شروع جنگ تحمیلی را بازگو می‌کند. مهرداد سیستانی ابتدای سال 61 درسن 17 سالگی به جبهه می رود اما دیگر خبری از او نمی شود و مفقود می شود تا اینکه درسال 69 جنازه او را به خانواده اش تحویل می دهند.

اشرف السادات مساوات در این کتاب با بیانی گیرا و با لحنی آکنده از احساس مادرانه به بیان خاطرات سالهای رفته می پردازد. سالهایی را که در تب دوری از فرزندش می سوزد. روزهایی که هرکدام دربردارنده خاطره ای از پرپرشدن گلی است.

از روایت جستجوی بیمارستان‌ها گرفت تا سرزدن به سردخانه ها، پزشکی قانونی و مشاهده جنازه های تکه‌تکه و سوخته که هرکدام مهرداد او هستند و جگرگوشه اش را در این کتاب می‌خوانیم. اما او از پا نمی نشیند و پیوسته درجستجوست تا اینکه بعد از هشت سال بالاخره جنازه پسرش را می یابد و اینچنین آرام می گیرد.

در بخشی از این کتاب پر مخاطب می خوانیم: «وقتی به کنار کانتینرها می رسیم، با بازشدنِ اولین کانتینر، چشمم به پیکر چند شهید می افتد که سوخته‌اند و پوست بدنشان مثل چادرم سیاه شده. از این همه ظلم، اشکهایم روان می شود. خود را وابسته به آنها می بینم. همه، همان مهرداد من هستند. می خواهم آنها را ببوسم وببویم وبا تک تک شان درد دل کنم اما خجالت می کشم. همراه ما جوانی است که از آمل آمده ودنبال برادرش می گردد. اولین شهید، کنار درکانتینر قرار دارد. جوان می گوید: « این برادر من است؛ چون جورابی که پای اوست، مال من است. آن را موقع رفتن به جبهه، از من گرفت.»...

چاپ جدید این کتاب در 133صفحه توسط سوره مهر منتشر خواهد شد.

بنابر این گزارش، این ناشر همچنین کتاب «انقلاب و لاله ها» اثر داستانی سوسن طاقدیس  را که روایتی است از سه دهه منتهی به انقلاب، به زودی منتشر می کند.

طاقدیس درباره این کتاب اظهار داشت: این اثر را من در کوران انقلاب به تحریر در آوردم که با توجه به موقعیت ویژه کتاب ترجیح دادم آنرا به یک ناشر خاص بسپارم. در واقع درهمان سه دهه گذشته، پیش بینی می کردم که نسل های آینده به دنبال سوالاتی از پدران و مادران خود درباره انقلاب باشند لذا به نوشتن این داستان اقدام کردم.

طاقدیس همچنین درباره داستان کتاب گفت: این کتاب در 13 بخش نوشته شده است و قصه با پرسش‌های دختری به نام لاله از مادرش آغاز می‌شود که در دوران انقلاب پدرش شهید شده است. چرایی شهادت پدر، شاه که بود و حکومت نظامی چیست از جمله سوال‌هایی هستند که با واژه‌های ساده توضیح داده می‌شوند.