کد خبر 2290
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۵

رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: مصرف بيشتر سبزي‌ها توليد سروتونين را در مغز افراد افزايش مي‌دهد و کمک مي‌کند تا بر استرس خود غلبه کنند.

به گزارش مشرق، پريسا ترابي در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: کربوهيدرات‌ها موجب آزاد شدن ماده سروتونين در مغز مي‌شود و موجب آرامش مي‌شود.

وي گفت: برنج، ماکاروني، سيب زميني، نان، ذرت بوداده و کلوچه‌‌هاي کم‌ کالري از غذاهاي حاوي کربوهيدرات هستند که توصيه مي‌شود براي رهايي از استرس مصرف شود و مصرف معادل يک ليوان ماکاروني يا برنج يا يک عدد سيب زميني در روز توصيه مي‌شود.

رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: استرس موجب ايجاد گرفتگي عضلاني و يبوست مي‌شود. در اين گونه موارد مواد فيبردار مصرف شود تا حرکات دستگاه گوارش تنظيم شده و روده‌ها به خوبي کار کنند.

ترابي گفت: در غذاي روزانه بايد حداقل 25 گرم فيبر وجود داشته باشد. ميوه‌ها، سبزي‌ها و غلات سبوس‌دار منابع بسيار خوب فيبر هستند. در وعده صبحانه بهتر است ميوه ميل شود و از غلات کامل و نان‌هاي سبوسدار مانند سنگک مصرف کنند.

وي اضافه کرد: توليد سروتونين در مغز با نوع تغذيه ارتباط مستقيم دارد. مصرف بيشتر سبزي‌ها توليد سروتونين را در مغز افراد افزايش مي‌دهد و به آنها کمک مي‌کند تا بر استرس خود غلبه کنند.