کد خبر 229742
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۱

وزیر اقتصاد گفت: حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان شرکت واگذار کرده‌ایم و سهامداران حاضر در بورس تهران از چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر، به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در پایان سال ۹۱ افزایش یافته است.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سید شمس‌الدین حسینی ظهر امروز در آیین افتتاحیه چهارمین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری آذربایجان شرقی، اظهارکرد: این همایش در شرایطی برگزار می‌شود که سال 2012، سال رکود جریان سرمایه‌گذاری خارجی در جهان بود و این جریان با 18 درصد کاهش مواجه شد.

وی با اشاره به این که روند کاهش این جریان از سال 2007 و به دنبال بحران مالی و اقتصادی جهان ظهور کرد، افزود: خوشبختانه در ایران، خلاف این روند را شاهد بودیم و در پنج سال گذشته سرمایه‌گذاری خارجی در کشور رو به رشد بوده است.

حسینی گفت: میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی ایران در سال گذشته میلادی، 4.9 میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال 2007، 2.4 برابر شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی علت این امر را ظرفیت‌های بالای اقتصادی ایران دانست و اظهار کرد: برخلاف تبلیغات بیرونی و گاها داخلی، اقتصاد ایران پرظرفیت و شاداب است و کشور ما دارای ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله ذخایر انرژی، انرژی‌های نو، ذخایر معدنی، شبکه حمل و نقل، دسترسی به آب‌های آزاد است که سبب شده به رغم فشارهای خارجی، مسیر توسعه و پیشرفت دچار وقفه نشود.

وی با بیان این که ظرفیت‌های علمی و فنی ایران به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی است، افزود: جمهوری اسلامی در عرصه علم و فناوری اکثرا در رتبه‌های بالای منطقه قرار دارد و گوی سبقت را از دیگران ربوده است.

حسینی با اشاره به تقویت زیرساخت‌های عمرانی و اجتماعی کشور و انجام اصلاحات بنیادین اقتصادی به ویژه اجرای سیاست‌های اصل 44 و رفع موانع حضور بخش خصوصی در بخش‌های مختلف، خاطرنشان کرد: دولت به جای رابطه کارفرمایی و پیمانکاری که مدت‌ها در اقتصاد کشور متداول بود، به دنبال مشارکت با بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی و صنعتی است.

وی، پشیتبانی از سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف و اجرای برنامه‌های تحول اقتصادی را از جمله سیاست‌های دولت‌های نهم و دهم خواند و گفت: اکنون فضا برای کارآفرینی مردم فراهم شده و همه پذیرفته‌اند که باید به دنبال اقتصاد شفاف باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که ذخایر خارجی کشور هفت برابر بیشتر از تعهدات خارجی است که در دنیا بی‌نظیر است، افزود: ریسک اقتصاد در ایران به رغم تمام تحریم‌ها و فشارها، پایین بوده و حجم منابع خارجی کشور به 100 میلیارد دلار افزایش یافته است.

حسینی میزان منابع صندوق توسعه ملی را 52 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: دولت برای استفاده سرمایه‌گذاران خارجی از منابع این صندوق، حساب ویژه‌ای باز کرده و 20 درصد از منابع آن را به این امر اختصاص داده است.

حسینی گفت: باید اعلام کنم در سه ماهه اول سال جاری ارزش صادرات غیر نفتی ایران با 9 میلیارد و 750 میلیون دلار  از ارزش واردات که 9 میلیارد و 400 میلیون دلار می‌باشد، بیشتر بوده است و بی‌تردید ایران در منطقه بی نظیر است و کمتر کشوری در منطقه سراغ داریم که این گونه ذخایر آن نسبت به تعهدات خارجی آن برتری داشته باشد.