عبدی به مقوله اعتدال هم نگاه متمایزی نسبت به همفکرانش دارد که این مقوله را به منزله همان اصلاح طلبی و رویگردانی از سیاست های 8ساله اصولگرایان میدانند. او معتقد است اگر کسی بگوید معتدلم نشاندهندهی این است که افراطیتر از بقیه است و در واقع این نوع نگاه، بیشتر بیاخلاقی سیاسی است تا یک مفهوم واقعی. با این اوصاف برای شنیدن حرف هایی متفاوت از درون اصلاحات، با عباس عبدی به عنوان سیاست ورزی که نگاهش به موضوعات، قدری متفاوت از سایر همفکرانش است به گفتگو نشستیم .
- در این انتخابات فقط یک گفتمان و در مقابل آن یک گفتمان رقیب دیگر مطرح شد که البته قوی نبود.
آقای قالیباف اگر دارای گفتمان بود آرای او ریزش نمیکرد چرا که گفتمان ریشه میدواند. در مقابل، آقای جلیلی است که اگر انتخابات یک ماه دیگر هم ادامه پیدا میکرد، آرای او ریزش نمیکرد؛ البته ممکن بود زیاد نشود اما تا وقتی که حضور داشت ریزش پیدا نمیکرد. اما در صورت ادامهی انتخابات، برای آقای قالیباف رأی چندانی باقی نمیماند، چون آن رأیها ریشهدار و گفتمانی نبود.
ائتلاف اصلاً معنا ندارد. به نظر من اینها بازی کردن با کلمات است. مثلاً آقای حداد و آقای قالیباف و آقای ولایتی چه کاره بودند که با هم ائتلاف کردند؟ ائتلاف جامعهی مهندسین ومؤتلفه قابل فهم است. اما ائتلاف این سه نفر بر سر چه بود؟ اختلاف نظر آنها در چه مسائلی بود و چه هدف مشترکی چون کنار زدن یکدیگر داشتند؟ اینها کلماتی است که ما به شکل نادرستی در ایران از آنها استفاده میکنیم.
با تشکر از شما به خاطر این فرصتی که در اختیار ما گذاشتید