در حالی که مسؤولان وزارت آموزش و پرورش بارها اخذ وجه به هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس را ممنوع اعلام کرده‌اند، برخی مدارس دولتی ترفند جدیدی برای اخذ پول از والدین دانش‌آموزان رو کرده‌اند: کمک به خیریه البته به صورت اجباری.

به گزارش مشرق، طی سال‌های اخیر مدیران مدارس دولتی، قانون ممنوعیت اخذ پول از والدین دانش‌آموزان را با بهانه‌هایی چون کمک‌های اولیا و مربیان، هزینه‌های تهیه ملزومات کلاس و دریافت وجه با هدف هوشمندسازی مدارس، دور می‌زدند که هر بار با لو رفتن اقدامات آنها، وزارت آموزش و پروش تلاش کرده با تهدیدهای رسانه‌ای به عزل مدیران، جلوی این اقدامات را بگیرد.

اما به نظر می‌رسد تهدیدهای مکرر وزیر آموزش و پروش به عزل مديران مدارس دريافت كننده وجه به هنگام ثبت‌نام، فایده‌ای نداشته چرا که امسال برخی مدارس دولتی با ترفند جدیدی در حال دریافت پول اجباری از والدین هستند.

به گزارش خبرنگار ما، یکی از این مدارس که در مناطق جنوبی تهران واقع شده است ، برای ثبت‌نام دانش‌آموزان از والدین می‌خواهند حداقل مبلغ 200 هزار تومان را در 4 قسط تحت عنوان «کمک به امور خیریه» به اجبار پرداخت کنند و در صورت عدم پرداخت ، ثبت نام به هیچ عنوان انجام نخواهد گرفت.

این مبلغ در سال گذشته 80 هزار تومان بود و سایت مشرق این آمادگی را دارد که اسناد مبالغ پرداخت شده به این مدرسه را در اختیار مسئولان آموزش و پرورش جهت رسیدگی قرار دهد .



 
 مورد دیگر اخذ مبالغ چند میلیونی از دانش‌آموزان قبول‌شده در مدارس استعداد درخشان است. به عنوان مثال، شهریه ثبت‌نام در دبیرستان‌های استعداد درخشان در تهران در سال جاری 3 میلیون و 900 هزار تومان اعلام شده است.
 
حال، این سوال پیش می‌آید که اگر هدف از تشکیل مدارس استعدادهای درخشان و برگزاری آزمون‌های ورودی، شناسایی دانش‌آموزان تیزهوش و مستعد و پرورش آنها است، آیا نباید دولت هزینه این مدارس را پرداخت کند؟

با روال فعلی اخذ مبالغ میلیونی، آیا دانش‌آموزی که خانواده‌اش توان پرداخت چنین وجهی ندارند، باید عطای استفاده از امکانات دولتی در مدارس استعدادهای درخشان را به لقایش ببخشد؟