کد خبر 23067
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۸

بحران مالي و اقتصادي امريکا، مقامات اين کشور را به کاهش بودجه نظامي واشنگتن وادار کرده است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از شبکه تلويزيوني بي بي سي، رابرت گيتس وزير دفاع امريکا روز گذشته اعلام کرد خواهان کاهش هزينه هاي نظامي کشورش است.

به گفته رابرت گيتس، پنتاگون مي خواهد حدود هشتاد ميليارد دلار از بودجه نظامي اش در پنج سال اينده بکاهد.

اين ميزان کاهش بودجه نظامي امريکا بيشترين رقم در اين حوزه از زمان حملات يازده سپتامبر تاکنون به شمار مي رود.

به گفته وزير دفاع امريکا، کاهش بودجه نظامي پنتاگون به واشنگتن کمک مي کند تا وضع مالي وخيم کشور را در کنترل خودش دربياورد و به فرهنگ هزينه کردن هاي بي حساب و کتاب پنتاگون پايان بدهد و فرهنگ پس انداز و کاهش هزينه ها را رواج بدهد.

براساس طرح بودجه اي رابرت گيتس در پنج سال اينده، تعداد نيروهاي نظامي امريکا حدود پنج درصد کاهش يافت و برنامه ساخت برخي از پرهزينه ترين سخت افزارهاي نظامي لغو خواهد شد.

نيروهاي نظامي امريکا در دو جنگ عراق و افغانستان درگير هستند اما در داخل کشور، پنتاگون با واقعيت هاي اقتصادي امريکا مواجه است.

البته پنتاگون نمي خواهد از هزينه هاي نظامي اش در جنگ عراق و افغانستان بکاهد که ميزان ان به رقم سرسام اور يک تريليون دلار رسيده است.

طرح هاي کاهش بودجه نظامي امريکا در سالهاي گذشته سبب خشم شماري از اعضاي کنگره شده است زيرا مردم در برخي از حوزه هاي انتخاباتي اين اعضاي کنگره براي ادامه حياتشان به مشاغلي وابسته هستند که در بخش صنايع نظامي است.

اما به نظر مي رسد امسال اوضاع به گونه اي متفاوت است.به گفته داکوتا وود ، کارشناس امريکايي، درشرايطي که جمهوري خواهان در کنگره اکثر کرسي هاي قانونگذاري را در اختيار خودشان دارند و جنبش تي پارتي قوت گرفته است، اوضاع کمي متفاوت از گذشته است زيرا افرادي که به جمهوري خواهان راي داده اند از کاهش بودجه هاي عمومي خشمگين هستند و مي خواهند بجاي اين کار، بودجه هاي نظامي کاهش پيدا کند.

نکته جالب توجه در اين ميان آن است که در اغلب موارد، وزراي دفاع امريکا طرح کاهش بودجه نظامي کشورشان را اعلام نمي کنند.

با انکه رابرت گيتس چنين مطلبي را عنوان کرده ، تلاش کرده است به متحدان امريکا اطمينان خاطر بدهد که امريکا از تعهداتش در خصوص متحدانش نمي کاهد.

سخنان گيتس اين پيام را براي دشمنان امريکا نيز به همراه داشت مبني بر اينکه قدرت نظامي امريکا در حال افول نيست.