کد خبر 230901
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱

رئیس سازمان انتقال خون استان قم گفت: اهدای خون در ماه مبارک رمضان هیچ اثری را برای روزه‌دار ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی الهی رئیس سازمان انتقال خون استان قم، اهدای خون را امری مقدس دانست و اظهار کرد: بنا بر استفتاء از برخی مراجع اهدای خون را واجب کفایی است و اهدای خون در ماه رمضان هیچ اثر منفی‌ای روی روزه ندارد.

الهی با اشاره به توصیه‌های لازم برای اهداکنندگان خون در ماه رمضان اظهار داشت: توصیه ما به اهدا کنندگان نوشیدن مایعات به اندازه کافی قبل از اهدا در وعده‌های سحری و افطاری است که اگر مایعات لازم را مصرف کرده باشند، با وجود اهدای خون، حتی با زبان روزه، مشکلی برای اهدا کنندگان پیش نمی آید.

رییس سازمان انتقال خون استان قم تقسیم زمان برای اهدای خون را ضروری دانست و افزود: اهدا کنندگان برای اهدای خون منتظر شب قدر نشوند و با همان نیت شب قدر در روزهای قبل و بعد شب‌های قدر اهدای خون داشته باشند تا دچار مشکلاتی همچون ازدحام نشوند.

الهی با اشاره به آمادگی سازمان انتقال خون اظهار داشت: سازمان انتقال خون طبق سنوات گذشته آمادگی حضور اهدا کنندگان خون در ماه رمضان را به شکل پیش بینی شده و هماهنگ شده دارد و در ماه رمضان سال ۹۰ نسبت به سال پیش از آن ۲۴ درصد رشد مراجعه برای اهدای خون را داشتیم.

وی اضافه کرد: ذخایر خونی مان هم اکنون مطمئن است و بعد از حضور اهدا کنندگان در ماه رمضان هیچ مشکلی را در خصوص خون نخواهیم داشت.

رییس سازمان انتقال خون استان قم با اشاره به ساعات کار پایگاه‌های انتقال خون گفت: در روزهای ماه رمضان صبح‌ها از ساعت هشت و نیم تا یازدهم و نیم آمادگی حضور اهدا کنندگان را داریم و شب‌ها بعد از افطار از ساعت نه و ربع تا یازده و ربع پایگاه‌های انتقال خون باز است.

وی اضافه کرد: پایگاه مرکزی سازمان انتقال خون در بلوار پانزده خرداد و مرکز روح الله در خبابان معلم آماده حضور اهدا کنندگان خون است، البته مرکز حکمت در بلوار کارگر در طول ماه رمضان به صورت موقت تعطیل است که پس از ماه رمضان به فعالیت خودش ادامه خواهد داد.

الهی همکاری با نهادهای مختلف را یکی از فعالیت‌های سازمان انتقال خون دانست و افزود: با همکاری معاونت داوطلبان و جوانان هلال احمر، داوطلبان این جمعیت در روز ۲۵ تیر مطابق با هفتم رمضان برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه خواهند کرد.

الهی با اشاره به وضعیت اهدای خون بانوان گفت: میزان اهدای بانوان قمی در حد میانگین کشوری است که برای افزایش این رقم برنامه‌هایی از جمله آموزش در مدارس و ارتباط مستمر با بانوان اهدا کننده صورت می‌گیرد و بانوان در ماه رمضان برای اهدای خون بعد از افطار می‌توانند به مرکز روح الله مراجعه کنند.