رئیس جمهور با اشاره به جزئیات چهار پروژه افتتاح شده به دست خود طی امروز در هرمزگان اظهارداشت: طرح توسعه میدان نفتی هنگام که در نوع خود پروژهای بسیار بزرگ و با ابعاد وسیع به شمار میرود، پروژهای منحصر به فرد است.
احمدینژاد یادآور شد: نفت میدان هنگام نفتی بسیار مرغوب و با ارزش است و نفت برداشت شده در این میدان از نظر غلظت مایعی بین گازوئیل و بنزین است و دارای صرفه بسیاری برای کشور است. وی ادامه داد: متخصصان ایرانی در راستای بهرهبرداری از این میدان در دل تنگه هرمز، چاه زدهاند و تاسیسات ایجاد کردند که طی این پروسه روزانه 30 هزار بشکه نفت برداشت میشود.
وی با بیان اینکه طی برنامههای هدف، ظرفیت استحصال در استخراج نفت از میدان هنگام تا 45 هزار بشکه دیده شده است، یادآور شد: برای نخستین بار به وسیله یک خط لوله زیر بستر دریا، نفت و گاز توامان از میدان هنگام به قشم و سپس به پالایشگاه بندرعباس منتقل میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر گاز منتقل شده به پالایشگاه بندرعباس میسوزد که طی برآوردهای صورت گرفته طی 20 ماه آینده با بهرهبرداری از تاسیسات پالایش گاز در بندرعباس این 3 میلیون متر مکعب به چرخه باز میگردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: قشم در آینده نزدیک به یکی از جزایر بزرگ نفتی و گازی در کشور تبدیل میشود.
به گفته رئیس جمهور، میزان سرمایهگذاری صورت گرفته برای توسعه میدان نفتی هنگام برابر با 720 میلیون دلار است که معادل 760 میلیارد تومان میشود.
وی همچنین به طرح توسعه اسکله تخلیه و بارگیری مواد فله در منطقه ویژه خلیج فارس اشاره و یادآور شد: با نصب تجهیزات این اسکله، ظرفیت تخلیه و بارگیری در آن از 6 میلیون تن به 12 میلیون تن افزایش مییابد.
به گفته احمدینژاد برای اجرای این طرح نیز 360 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی همچنین به بهرهبرداری از پست 400 کیلو ولت به 220 کیلو ولت در این منطقه اشاره و افزود: احداث حوضچه خشک برای تعمیرات کشتیهای غول پیکر در منطقه ایجاد شود که در نوع خود از ارزش بالایی برخورداری است و برای احداث آن اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان هزینه شده است.
رئیس جمهور در پایان این بخش سخنان خود افزود: میزان اعتبار هزینه شده در 4 پروژه مذکور در هرمزگان برابر با 2 هزار و 200 میلیارد تومان است.
محمود احمدینژاد دقایقی پیش در بخش دوم سخنان خود در حاشیه بهرهبرداری از طرحهای عمرانی در بندرعباس اظهارداشت: در اوایل دولت نهم، شرکتهای نفتی خارجی در حالی که پروژههای واگذار شده به آنها یک میلیارد دلار ارزش داشت، بداخلاقی کردند و از ایران خارج شدند.
وی ادامه داد: آنها فکر میکردند که نفت ایران ملک پدریشان است و این احساس در حالی بود که آنها اجازه نمیدادند ما حتی از هوای خنک کشورهایشان نیز استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سودی که آنها از اجرای پروژههای نفتی میبردند برابر با 10 میلیارد دلار بود، گفت: آنها حتی با این شرایط نیز با منت برای ما کار انجام میدادند.
به گفته احمدینژاد، طی دولت وی پس از 100 سال بخش اصلی صنعت نفت به دست متخصصان ایرانی افتاده است.
وی افزود: این توانایی و ظرفیت در حالی ایجاد شده است که سرعت اجرای طرحها به دست متخصصان ایرانی چندین برابر بیشتر از مجریان خارجی است.
لازم به ذکر است، همزمان با بیست و یکمین سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان چهار طرح بزرگ ملی توسعه میادین نفتی هنگام با ظرفیت 30 هزار بشکه تولید سوخت، حوضچه خشک و کارگاههای ساخت و تعمیر کشتیهای حمل LNG و نفتکشهای VLCC مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
همچنین اسکله تخلیه و بارگیری منطقه ویژه و پست بزرگ برق 400 منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نیز از جمله طرحهای دیگر است که در قالب طرح مهر ماندگار و با اعتباری در سه بخش شامل 263 میلیارد تومان، 18 میلیون و 700 هزار یورو و 443 میلیون دلار امروز به دست رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
اهداء لوح تقدیر توسط استاندار هرمزگان به احمدینژاد
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس لوح سپاس مردم هرمزگان از رئیس جمهور توسط استاندار هرمزگان در حاشیه بهرهبرداری از پروژههای صنعتی به وی اعطاء شد.
یادآور میشود محمود احمدینژاد به عنوان رئیس جمهور ایران از آغاز به کار دولت نهم تاکنون 21 بار در قالب سفرهای استانی و سفرهای پروژهای به این استان سفر کرده است که این میزان سفر توسط یک رئیس جمهور به این استان بیسابقه است.
اغلب سفرهای احمدینژاد در راستای بهرهبردرای از پروژههای صنعتی، انرژیبر و دیگر پروژههای عمرانی بوده است.
رئیسجمهور به اتفاق هیئت همراه صبح امروز با ورود به هرمزگان، در آبهای قشم و منطقه صنعتی غرب بندرعباس 4 پروژه عمرانی صنعتی دیگر را نیز به بهرهبرداری رساند.
این گزارش حاکی است، احمدینژاد طی سخنرانی خود در منطقه کشتیسازی به طور ویژه از مردم هرمزگان تجلیل کرد.